自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

Re: 不要再買pampers $5輕鬆穿 試用裝(( 漏C呀!!!))

我個仔由nb用到e+ 22個月都冇試過咁

別墅

Re: 不要再買pampers $5輕鬆穿 試用裝(( 漏C呀!!!))

[quote]
my-baby 寫道:

大宅

人地都話而家轉左新裝之後先係咁!

不過我一知道轉左大陸做己經無用,因為我唔會用咁貴的價錢買大陸野,我己經轉用大王!

[quote]
i_am_winnie 寫道:
[quote]
my-baby 寫道:

伯爵府

我都change左用huggies~

翡翠宮

好媽媽勳章

轉左 huggies 好耐啦....
之前用 輕鬆穿大碼, pamper 兩側面粗, 褲身又短, 真係試過跌/漏 c o架, 除面褲又易連輕鬆穿一齊扯埋.... 咪轉用 huggies 囉... 褲身高腰, 兩側又舒服, 又可再貼, 公仔又靚...
到用加大碼, 係一早係特價時買定o既 pamper xl 輕鬆穿, 雖然兩側唔同無咁粗, 不過吸力比 huggies差, 用完存貨 都係用番 huggies ...
連尿便都用哂 huggies , 又高腰, 腰位前後又有橡根... 好用好多...........

複式洋房

噚日開咗黎試, 真係有D失望,
size比日本片足足細一個碼,
褲表面的質地好差, 著咗兩三個鐘已經起好多毛粒,
大佬呀! 著住黎瞓晏覺咋!
再買真係把鬼!

男爵府

JoeyJoey 寫道:
新出果隻pampers ”好動寶寶”棉柔 L 碼..成鬼日漏尿..

之前果隻"合身好動"棉柔都冇咁既情況既...越出越衰

me too...

一直買特級棉柔 L 碼俾囡囡夜晚瞓覺用, 從未試過漏尿, 自從轉咗新裝, 就成鬼日漏尿, 就連日頭只用咗2hrs 都漏尿, 有冇錯呀!!! 用埋剩低果d 都唔會再買la!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

尋日開左條m碼用,條褲仔好細呀,細過bb用開的大王成個碼,好彩換左4包比bb試下穿,至於腰位橡筋都ok,不太鬆!

我發現今次promotion的M/XL係唔同公仔,XL褲仔前面有一行日文字,而M只有"前"字, 請問係唔係又有新舊裝之分? ?-(

別墅

唔係o下,我已經買了四包呀!!
仲以為pampers咁好益大眾..........

侯爵府

畀面勳章

我以為自己問題穿得5好 原來大家都有咁嘅問題ar,我已改穿Huggixx,就未試過漏C law

別墅

Thxxxxx
Luzern 寫道:
Goo'n

[quote]
LeQ 寫道:
請問"大王" 英文名係咩呀?
[/quote]

禁止訪問

侯爵府

ee, 唔係bor, 我一向用開輕鬆穿M同L, 包裝寫明係MADE IN JAPAN架喎 新裝無就唔知啦

我都同意, 漏C情況多數係碼數唔岩所至
momi2008 寫道:
我都買左好多包pampers輕鬆穿, 其實xl 的 設計根本同m and l 係唔同, 只不過你地剛轉用xl 就唔知. 以前的m and l係中國造, 而xl就係日本, 只係大家一直冇留意.

我阿b用XL 係有漏尿, 所以以家轉用番L, 至於漏屎方面, 我相信係尺寸唔岩或BB的脾瘦, 而不是PAMPERS的問題, 再
者, 開始用輕鬆穿就係開始戒片, 為何仲比小朋友係褲仔大便呢, 因為褲仔係比大個的小朋友用.

漏得屎出來即代表尺碼唔岩, 你地可以想像一下成舊屎都可以掉出來, 係唔脾位鬆呢

別墅

alleeckw 寫道:
我都change左用huggies~

ME 2~~~

男爵府

me 3

伯爵府

咁多人話唔好用,我又唔多覺喎

有冇人後悔買左?我想要加大碼,邊個有存貨唔要請讓比我啦﹗thanks

複式洋房

我個仔2歲時都用過,可能佢肥啦 ,會漏尿,同我買xl佢一除就爆,俾佢激死 ,跟本都無用,仲衰過d普通片,因為佢日頭想除褲仔去尿尿,已經着唔番啦

後來俾佢用健力士,就無呢個問題啦,除完可以再用,用goodnight都好,但係就貴d,同無公仔唔吸引羅

男爵府

如果有無媽咪真係覺得唔好用,可以讓俾我嗎?
請pm我

thx

(各碼都要)

別墅

新的棉柔size L,差了很多,好快就濕透,too bad!
Smiles Always :-D

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至