自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:今日打黎仲企梗$195呀

原帖由 GALIE620 於 13-12-10 發表
今日打黎仲企梗$195呀
佢開價208寬頻only! :pppp:

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 laurubber 的帖子

我都係居屋, 2月到期, 傾左好多次企硬195, 唔知續唔續

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我明天去問下NETVIGATOR幾錢.....
如都係2百頭
我SEND CUT FORM, 轉下無咁嬲

子爵府

引用:我明天去問下NETVIGATOR幾錢.....如都係2百

原帖由 crystalpui 於 13-12-11 發表
我明天去問下NETVIGATOR幾錢.....
如都係2百頭
我SEND CUT FORM, 轉下無咁嬲
Me2! 香港x寛衰到死,新客188又冇合約,我幫襯佢十年,次次新合約加價,今次加到208:pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

nc2000 發表於 13-12-11 11:48
Me2! 香港x寛衰到死,新客188又冇合約,我幫襯佢十年,次次新合約加價,今次加到208

...

咪就係
新客都係188, 仲要無合約
我可唔可以CUT左, 轉第2個人名JOIN過?
我都用左6年以上了
續要208, 真係轉走無咁嬲

大宅

瞓得好勳章

laurubber 發表於 13-12-10 22:24
激死,差唔多打完,無晒內容,明天開電腦先打,等多日

續約心得,佢急你唔急,問定市價先同佢傾,有咩不滿 ...

背景: 居屋, 十二月底約滿, 上網+電話, 都用左幾年

約滿前六個月就開始打來, 一開始係2xx, 我無理佢, 日日打來, 丙左佢一鑊, 收歛左成個月無打來, 之後一直都offer 19x, 果時我上網見D人都係續到14x, 開始問埋pccx 幾錢, 到十月底, 佢話可以offer到14x俾我, 但我貪心, 諗住再"R"多D著數, 叫佢送埋IDD俾我, 佢話要問下公司, 我話要再考慮, 叫佢第2日再打俾我, 個佢話OK無問題, 之後佢一路都無打來, 我都無理, 到十一月底佢地又打來, 又係offer 19x, 我咪火起又丙佢囉, 佢地死口話無14x, 我話要投訴, 佢話佢只係續約, 叫我打返上hotline, 咁我咪打返去hotline, 當然佢地又係死口話而家唔會有14x, 我咪話, 係你同事答應十月底再call我, 但佢無call, 你公司咁多人, 我點知你邊個打邊個, 總之我只會考慮續14x, 最後又當然係嘈到去當值主管啦, 同一時間電話cut埋份約, 我叫佢聽好十月底個錄音先好打來覆我, 第2日當值主管打來, 話佢聽左錄音, 佢同事無話可以做14x俾我喎, 而且當時我又唔即日續, 而家無架啦, 我叫佢play段錄音我聽, 佢死都話唔得, 佢地只有19x個plan, 又丙左佢一輪, 佢話如果我續19x, 佢就可以完新約後free一個月俾我, 我真係彩佢都傻, 我同佢講, 人地pccx都係同你咁上下價錢, 但人地講緊係200mb, 仲送35個台的TV, 你覺得你公司有咩過人之處貴過佢, 後尾講唔埋, 都係無續就收線, 過多幾日, 佢另一個同事又打來, 話公司知你覺得貴, 而家offer 14x俾你, 所以最後我就續左啦

所以大家續約時, 記得話十二月仲有人續到14x, 唔好再講咁多癈話啦, 你要不斷投訴佢地, 先有機會拎到好D的offer, 大家加油吧!!

georgebb    發表於 13-12-13 14:24

大宅

瞓得好勳章

lala999 發表於 13-12-10 23:56
再等你!!!!!!

我寫好左啦

男爵府

laurubber 發表於 13-12-11 15:15
我寫好左啦

睇左,唔該晒,
咁我要硬D先得啦

別墅

回覆:香港寬x

轉咗去啦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:laurubber 的帖子

多謝jm的分享

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 laurubber 的帖子

唔該晒, 等佢地打尼傾下先

大宅

我仲諗住plan完轉黎添, 好似好麻煩咁, 又要係咁丙人, 不過我而家個間都好唔過去邊..

洋房

回覆:香港寬x

好煩啊 電話來話要210(寬頻電視電話),死都話無14X (寬頻+電話),但我明明見到bk好多人續左 ,吵左好耐又穩主任又剩都係唔卑,係甘重複話呢d係特選客戶先有的 ,又話已經無做呢個plan好耐,後尾去左pccw問168(寬頻200m+電視35個台)送一個充電器,如果join埋電話優惠價38,價錢同香港寬頻差唔多又200m又有野送,又可以在加38買迪士尼台,即刻簽約 。以後唔用香港寬頻 !(重申我是已經用了香港寬頻超過10年的客戶都甘樣對我):pppp::pppp::pppp::pppp:

首頁

尾頁

跳至