嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

Re: 荷花親子中心 - 不知所為

愛是恆久忍耐......

侯爵府

點解佢可以咁幫你比 $ 架.... 你又點解油佢幫你比呢 ? 咁 d cash 你比返 sales a 呀 , 咁奇... 唔係好明喎
咁佢真係好過份
zie 寫道:
我是一個全職媽咪, 所以會選非繁忙時間去荷花買嘢o

當天是WED 14:30, 到中環的荷花買"用完即棄奶樽袋"等, 全場得7-8顧客, 只有我推車仔買嘢, 行了過多個鐘后, 去CASHER到比錢時, 突然有個Sale A 行嚟比張類似信用卡給個CASHER過機, 唔掛得知我先頭行到邊個Sale A 跟到邊啦o

雖然, 我買了只是5/6百蚊嘢, 但個sale A竟無問我是否同意下, 就囉咗個簽賬額o

我覺得個sale A好唔尊重我及搵我著數, 點解搵我呢個肥師奶笨o :-( :-( :-(

ps: 鬼叫自己唔知邊度先有""用完即棄奶樽袋"買, 才去荷花o (去旅行, 唔帶奶樽, 故用奶樽袋, 套個奶咀頭便可o)

禁止訪問

大宅

I don't like Ho Fa. I think it's too expensive.
But for your case, the problem is on the sales. If I was u, I will stop her and ask for her explaination on her act. I will talk to the manager and write down the sales name. Her act is not only bad, it's illegal.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你唔係第一個咁講架嘞, 個個都係經歷同你一樣既糟遇, 唔明點解你地唔開口鬧呢d衰sales, 比我實會鬧鬼佢, "叫你比個死人爛鬼袋好難咩? 你e+係咪好唔想比丫?" 睇佢點應我 :tongue:
ngjwc 寫道:
激死我呀

因為雪印公司送了張coupon, 可以免費換領雪印2號仔奶粉, 所以今日去荷花親子中心中環分店, 領取奶粉。個服務員態度極其惡劣, 放罐奶粉在收銀櫃上一言不發, 算

我同佢講可唔可以俾個袋我入罐奶粉, 佢就話換領奶粉沒有膠袋, 我當時好激氣, 佢就再講只有這次, 死死地氣俾了個爛鬼膠袋俾我, 她的態度就好似當我乞兒一樣。

我已向雪印作出投訴, 我以後都唔會幫襯荷花親子中心。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

支持你!! d sales咁衰點只寸佢呀, 態度差d就鬧爆佢,唔洗客氣架~
carrie_1102 寫道:
之前去行下,已經見到d sales勁黑面...沙田果間呀~仲有個死人經理呀!!!我都有張coupon,都唔知去唔去換好呀?我驚我會忍唔住串爆d sales~ :tongue:

男爵府

我上次同你一樣丫....但我一直都無講到出黎...估唔到..今次有 mami 講呢個話題..中環分店服務員態度極其惡劣...我都唔明..佢地 d 野又貴...態度又差到爆...講真...我除左換領雪印2號仔奶粉..都無去過個間咁既野買過一樣野..我唸我再生都唔會去...同埋我都會叫我 d 朋友唔好去..
都唔明佢態度咁差都可以做得住..d 野貴到爆..

男爵府

我上次同你一樣丫....但我一直都無講到出黎...估唔到..今次有 mami 講呢個話題..中環分店服務員態度極其惡劣...我都唔明..佢地 d 野又貴...態度又差到爆...講真...我除左換領雪印2號仔奶粉..都無去過個間咁既野買過一樣野..我唸我再生都唔會去...同埋我都會叫我 d 朋友唔好去..
都唔明佢態度咁差都可以做得住..d 野貴到爆..

洋房

上次我都係去荷花換雪印奶粉,d sales真係唔識轉膊,通常大家都唔會睇coupon上之換領條文,上次我無帶會員証,跟住就唔俾我換,於是我打去雪印嘈,雪印就話可以用身份証核對會員名便ok,跟住我再去荷花,佢都話唔得,我嘈晒佢先幫我打去某某到問,跟住死死氣幫我換!!!!如果有平野我才去荷花幫襯,否則叫佢慳d!!!!

伯爵府

絕對係呀.....

mewong 寫道:
我好同意大家!!荃灣同元朗d sales服務好差,可以話不知所謂......

洋房

睇完你地咁講我都唔會去嗰度買野lu.
My baby's blog Best Regards, Nicola

大宅

睇黎真係好差勁喎,但係我上只次去荃灣o個間買野,遇著
o個個Sales 又好好喎,重同佢有傾有講,但係D野真係幾貴噢。

大宅

睇到大家嘅message都覺得啲sales好唔掂,我就幫襯過旺角同荃灣店,咁啱遇到嘅sales都好ok同好有禮貌,我同佢講無vip,佢都照比vip discount我,我唸可能係某部份sales嘅態度係咁惡劣

男爵府

我都覺得d野好貴,有次我去旺角換奶粉,張coupon 第2日就到期,我唔記得bring member card ,佢地唔俾換,我當場打去雪印同佢地講,雪印叫我俾荷花d sale 聽電話,叫佢地換俾我,佢地先肯換ja,如果你地下次唔記得bring member card ,記住唔好走左去,打去雪印到,佢地會幫你攪店ga喇

禁止發言

禁止訪問

別墅

荷花親子中心 is very expensive

i never go there for buying baby stuff, except exchanging free milk powder
i'd rather wait until the big sale of wing on and jusco, much better price and better services.

別墅

d 野真係貴, 有時"會員價"還比其他公司的正常價貴.

伯爵府

我都試過~
佢d態度真係好激死人~

一個袋係唔係好貴呀...
駛唔駁俾番0$$$佢呀~

大宅

荷花的vip價都貴過出面架,如我用支肚紋膏,雅詩 $180,荷花 vip 2百幾,上次一睇嚇到我彈開,個sales重同我講,可以無vip卡但按vip價比我,想當我係水魚。

另,同我老公問架$2,000幾的意大利bb車,佢就好有心機答我,轉頭見架韓國車平(都千多元),想問吓個sales就不見了人,激死!! 其實佢地認為韓國車cheap,賣得平咪直頭唔好賣囉,我問又唔多like,都唔知點做生意的。 佢地估人人都可以負擔到幾千元一架車仔呀.....!?有bb已負擔大了不少啦,真係傻傻地架佢地。

之後去吉豬島睇,人地又平啲,服務又好啲,起碼無黑面同有心機答我問題,而且我只是睇架$600幾的c-max車咋。
我是07年06月的新手媽咪,請多指教喔!

小豬豬於2007年6月3日20:45出世了,只是個六磅仔,體重小了點,但總叫健健康康!!  
滿月了,體重有8.5磅,大隻仔了一點點!!
兩個月人仔,有差不多11磅了!!
四個月豬豬,有14.5磅了,真係叻叻豬!!
六個月豬豬,有16.5磅,比別的 bb 高了一點喔!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至