懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我生完第二日就喊左,因為屋企人話我不夠奶比啊b,要我補奶粉。醫院護士話我已上奶!之後發現眼看野蒙蒙d,出院後又喊因為比老公激到喊,之後又喊因老公要翻大陸上班了。。剩翻自己係奶奶度坐月。。。不過宜家不喊了。。對眼會上風

別墅

回覆:坐月中,成日喊。。。

我都知喊對隻眼唔好,但又時真係忍唔到,因我早產32weeks生左對孖女。日日見到佢地訓係箱到都好心痛,但6299探我仲要比面色我看,又話生左又冇得抱,又阻住佢去旅行。我自己都未抱過,咁唔鍾意未唔好探囉,佢成日問你駛唔駛煮咩煮咩,我話唔駛,唔想煩到佢,因叫佢煮都黑晒面。

複式洋房

回覆:devilcandy89 的帖子

謝謝!

複式洋房

引用:我都知喊對隻眼唔好,但又時真係忍唔到,因

原帖由 carman320 於 13-12-26 發表
我都知喊對隻眼唔好,但又時真係忍唔到,因我早產32weeks生左對孖女。日日見到佢地訓係箱到都好心痛,但629 ...
咁衰架佢地, 唔想黎就唔好黎啦

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:未有b之前咩都忍到唔喊,有左之後容易喊左

原帖由 nicolenicnicnic 於 13-12-25 發表
未有b之前咩都忍到唔喊,有左之後容易喊左,依家坐月仲易喊。呀媽,老公都話我坐月唔好喊,我忍到都唔喊啦: ...
做咩事trigger到你喊呢?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:未有b之前咩都忍到唔喊,有左之後容易喊左

原帖由 nicolenicnicnic 於 13-12-25 發表
未有b之前咩都忍到唔喊,有左之後容易喊左,依家坐月仲易喊。呀媽,老公都話我坐月唔好喊,我忍到都唔喊啦: ...
有咩事盡量講比老公/家人聽睇下幫唔幫到你,唔好成日喊呀,喊得多對眼會唔好

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都知喊對隻眼唔好,但又時真係忍唔到,因我早產32weeks生左對孖女。日日見到佢地訓係箱到都好心痛,但629 ...
咪鬼理佢地啦,咁想去旅行咪去囉,無人阻佢地:pppp:無謂為呢d野而喊,唔值呀

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

複式洋房

引用:Quote:原帖由+nicolenicnicnic+於+13-12-25

原帖由 彭三順 於 13-12-26 發表
做咩事trigger到你喊呢?
生b頭幾日,因為未上奶喊,之後因為BB要留院照燈又喊!終於同bb返到屋企,又為左餵奶既事又喊! 有次換片又喊! 仲有好多好多。。。。。依家諗起都覺得低能,但果下情緒真係控制唔到

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+彭三順+於+13-12-26+發表做咩

原帖由 nicolenicnicnic 於 13-12-26 發表
生b頭幾日,因為未上奶喊,之後因為BB要留院照燈又喊!終於同bb返到屋企,又為左餵奶既事又喊! 有次換片又喊 ...
笑。。。笑多d。。。

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果時都係咁架 個半月度就會無事 果時覺得自己好黑人憎 成日喊同疑神疑鬼 望反磚頭覺得自己好低能

大宅

我就累到喊,因為聖誕其間c6公司會好忙,所以半夜唔打攪佢,我同BB瞓第二間房,因為自己新乎手,半夜唔知BB喊乜,又唔係換片食奶,而且埋身餵會食得密,所以冇覺好瞓

大宅

我8月生完時,頭2星期都易喊,因為我係媽度坐月時,阿爸返夜,下午要訓,bb下午又成日喊,搞到爸訓唔到,我好大壓力,之後阿媽幫手湊,我又覺得佢湊得唔好,意見不合,同埋,我又會怪老公無幫手餵夜奶,有一次,阿媽又同我嘈時,我忍唔住,喊出黎,話早知係咁,請陪月好過,之後我媽就好怕我會抑鬱,就冇嘈過我,我既情緒都好穩定!
最後,鼓勵你要同家人分享多d自己感受,就算講講下會喊,都要講,情緒係要舒發,先會得到釋放,同埋,多d望下bb.心情都好d

大宅

回覆:fm721 的帖子

我見唔對路,好快就轉左奶粉,而家定時飲多左,又準時,黃退左了,但體重唔理想,健康院跟進緊,而家一星期返去磅一次,睇下追唔追到。

大宅

回覆:fm721 的帖子

你同我好似,我都系自己落手落腳做,坐月都唔系坐月,仲病埋tim

大宅

我生完之後返到屋企就開始系咁喊,喊到眼腫,因為冇人幫到手,自己又辛苦,身邊d人又得個講字,煩到死

大宅

我都坐緊月,仲有兩個幾星期先滿月,一齊加油

nicolenicnicnic  加油加油!!  發表於 13-12-27 14:31

大宅

引用:你同我好似,我都系自己落手落腳做,坐月都

原帖由 ew_14376 於 13-12-27 發表
你同我好似,我都系自己落手落腳做,坐月都唔系坐月,仲病埋tim
我都係,未滿月自己已經病咗,
自己一手一腳真係好攰,
BB而家4個月我仲好內疚冇餵到人奶,
耐唔耐都會喊

大宅

我B嗰時仲要零晨扭7-8個鐘

大宅

嘩mud咁講嘢,好過份

大宅

啱啱生完係好辛苦架, 我個陣都差d 啱, 尤其係諗到自己阿媽對自己咁好, 而家自已做人阿媽又咩都唔識…
不過, 呢d 都係會過去架, 等你一坐完月, 你就會放鬆好多, 唔會想哭啦, 所以你要加油啊, 40日好快過的~到你見到bb 一日一日大, 佢識得同你互動, 你就會覺得再辛苦都值得啦~

首頁

尾頁

跳至