跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無 mama 七月中去浸會生 bb 呀 ?

In fact, my doctor advises that BB is a big size but if give birth earlier, it may be natural born. Therefore, I book later for 開刀. BB 頭仔巳各向下. 順產 is okay ar.

大宅

你好, 各位, 我是8月媽咪, 想問下你地有冇俾左 $6000按金給浸會呢 ? 我剛收到姑娘電話, 佢話浸會要在媽咪32週前, 俾按金的?

另外, 有關醫生寫的 "入院信" , 請問內容是什麼 ? 因為姑娘話, 為了要去浸會交按金, 醫生會安排 "入院信" 給我, 但我 e+只係剛32週, 甘早寫定, 會唔會 miss 左之後2個月的資料?

複式洋房

babychin :

今日覆診, 姑娘都叫我去浸會交 deposit $6000, 我應該tomorrow 去交啦 ~

入院信好簡單, 得開刀日子 & 預產期 個d 資料架咋,
無其他 bb 資料

複式洋房

各位 七月份浸會 mama,

今日終於 firm 左 開刀日子及時間 (13/7 2:30pm)
仲問埋d 收費,
姑娘叫我預 8-12人大房開刀要大約 4萬3千蚊 :-(
如果轉3人房, 要加多 25%, 即係成萬蚊呀 !!!
為左慳番d $$$ 第日比 bb 用, 我都係決定迫大房啦,

但係有人同我講, 大房好 full, 唔係想住就有,
我聽到之後有d 擔心呀 !
因為如果要我比多一萬蚊轉中房,
我諗唔駛幫我請麻醉師啦, 我會暈低都似 :-(
有無 mama 知道依家情況係點呢 ?
係唔係真係好難住到大房 ???

大宅

Tabobo,

之前見有位六月份的浸會 mama
大房的情況唔太full
只有約六月
香港人同國內人是分開房的

Tabobo 寫道:
各位 七月份浸會 mama,

今日終於 firm 左 開刀日子及時間 (13/7 2:30pm)
仲問埋d 收費,
姑娘叫我預 8-12人大房開刀要大約 4萬3千蚊 :-(
如果轉3人房, 要加多 25%, 即係成萬蚊呀 !!!
為左慳番d $$$ 第日比 bb 用, 我都係決定迫大房啦,

但係有人同我講, 大房好 full, 唔係想住就有,
我聽到之後有d 擔心呀 !
因為如果要我比多一萬蚊轉中房,
我諗唔駛幫我請麻醉師啦, 我會暈低都似 :-(
有無 mama 知道依家情況係點呢 ?
係唔係真係好難住到大房 ???

別墅

浸會 mama 一覽表

JEANNE1120 [7月初]
SCSK [7月13日]
TABOBO [7月13日]
WKO1029 [7月16日]
mummy-to-be[7月18日]
MAYMAYHO [7月21日]
哈姆 [7月22日]
莎朗 [7月26日]
MCSARU [7月29日]

仲有無呀 ? 大家得閒就 UPDATE 下啦 ~

複式洋房

我呀嫂都係7月係浸會生..
佢預產係7月28 bor..

複式洋房

好緊張呀 ! 我星期四入院啦 !
大家有無浸會最新情況呀 ?
大家 update 下啦

大宅

我上星期入院和出院時
大房不太full
八月大房住了約六人
有一至兩個床位
早上出院後下午即時有媽媽入院補上

原文章由 Tabobo 於 07-7-10 21:38 發表
好緊張呀 ! 我星期四入院啦 !
大家有無浸會最新情況呀 ?
大家 update 下啦

首頁

尾頁

跳至