自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:無論條眼線畫得幾正, 到最後都好烏WHERE

我自己既眼線3寶

1)購自sasa kiss me liquid eyeliner
2 ) 購自日本 香港水貨鋪見過 劃內眼線唔溶唔甩
3)屈記開架品牌 LOREAL 眼線 gel

以上3隻我自己有用開,唔易溶易冇碎塊跌出尼,我用過好多大牌乾左唔溶,不過甩d黑色碎塊出尼

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+哈爾濱+於+14-01-12+發表有冇

原帖由 Hi-Fi 於 14-01-12 發表
我都有眼油,眼水問題,而家用緊呢隻叫做冇咁化..
我都係用呢支,好正

大宅

Kate好用

男爵府

BK Milk勳章

引用:我自己既眼線3寶1)購自sasa+kiss+me+liqui

原帖由 momoakira 於 14-01-12 發表
我自己既眼線3寶

1)購自sasa kiss me liquid eyeliner
我都推介kiss me 最左呢支
畫得夠幼細又唔甩色
之前sasa千色賣68
依家加左價賣72

男爵府

引用:有冇防水防油眼睛筆介紹,+畫完唔夠一陣就化

原帖由 哈爾濱 於 14-01-12 發表
有冇防水防油眼睛筆介紹, 畫完唔夠一陣就化, 用過好多都係咁, 平貴都係, 得MJ支水筆叫好DD
日, 韓, ...
你畫完之後用小小淡色眼影定一定佢,米冇咁易容囉

大宅

Bobbi brown gel liner

男爵府

台灣 solone膠筆, 跑完步都無化。又平,40蚊到

男爵府

另外,彩x 行都好滑好容易畫,不過無solone 甘持久

珍珠宮

有無試下kiss me紅色嗰支呀?

伯爵府

我都係,啲人話bb同mac eye gel唔甩,但我一樣照跌落眼肚,係得kanebo liquid 可以last到大半日,用完後好少分店所以無再買,而家索性唔畫,用mascara厚啲濃密啲就算了

芭芭拉

大宅

用urban decay eye primer打底先,我係超油眼,用左呢隻真係唔甩

珍珠宮

Kiss me 眼線液

男爵府

有冇防水防油眼睛筆介紹, 畫完唔夠一陣就化, 用過好多都係咁, 平貴都係, 得MJ支水筆叫好DD
日, 韓, ...
我之前用過mac pencil唔得 後來試左韓國既holika holika既pencil畫內眼線 真係得仲要唔貴 我已經買左3枝唔同色啦

翡翠宮

有隻日本牌子成支指甲油咁,白長蓋藍色短樽身,用嚟最後加喺眼線度定型,透明水狀,几十蚊,我就hold到4-6小時。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

3ce eyeline pen 好ok

子爵府

我都勁油但用kiss me,無乜点甩

大宅

畀面勳章

我用Loreal支防水眼線液,可以keep住全日都唔甩,超正架!

伯爵府

我用miss hana 然後再用mj睫毛液托一托個底,唔會溶落眼肚。眼尾都會有啲溶,但因為我本身畫條眼線唔銳利同係啡色,所以可以接受

伯爵府

日, 韓, ...
試下salone 朋友介紹

別墅

可以試下no.7 既liquid eyeliner 我都好油眼 暫時只有呢隻唔甩

首頁
12345...6

尾頁

跳至