自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:幼稚園老師大頭蝦,嚇到我個仔爆喊………

做老師真大壓力!

樓主話大家誤會了,但我反覆睇左幾次內容,都係 「呻 」老師點解會派錯簿。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+nikibeatrice+於+14-01-14+發

原帖由 longlokma 於 14-01-14 發表
老師派错簿不出奇,应该教孩子認自己个名,而不是怪責别人
就係囉

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

伯爵府

引用:好少事咋喎.....妳應該教小朋友點面對,而唔

原帖由 lingwu 於 14-01-14 發表
好少事咋喎.....
妳應該教小朋友點面對,而唔係念住責怪老師囉
有D怪獸FEEL:quiet ...
好怪獸啫,k2都認唔到自己個名,仲要開post 怨老師,真悲哀

珍珠宮

畀面勳章

我個女幼稚園都試過,我反而不覺老師大頭蝦,我會叫囡囡睇清楚先放落書包

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

老師都係人
又唔一定係老師錯晒
係令到你囝囝學識面對既好機會

大宅

唔一定係老師搞錯 可能係同學仔攞錯左

大宅

引用:Quote:原帖由+lingwu+於+14-01-14+發表好少

原帖由 conniemar 於 14-01-14 發表
好怪獸啫,k2都認唔到自己個名,仲要開post 怨老師,真悲哀

公爵府

遇過好多次,會自已印果頁出黎做佐先,再寫手冊,有時直情本功課比其他小朋友拎走,一路下落不明,再買過嘍,好小事,大囡讀咁多年書,校服亦會唔見,慢慢會慣。

大宅

令我記起草日某圖。。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好小事

伯爵府

引用:我個仔讀緊K2,每日都會有寫字簿派返嚟做功

原帖由 nikibeatrice 於 14-01-14 發表
我個仔讀緊K2,每日都會有寫字簿派返嚟做功課,今晚做功課嘅時候發現本簿唔係囝囝個名,老師派錯咗第二位同 ...
k2應該可以認到自己個名,其實你真係怕小朋友無功課交,可以影印個頁,叫小朋友做左先,都可以當交功課。

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

下,好小事咋wor...可能未必系老師派錯,而系同隔離同學掉轉左拎

公爵府

老師只係人,唔係神,佢都會有錯,多體諒小埋怨,好少事架咋,教個仔認自己個名,唔係自己既就舉手同老師講,喊解決唔到問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nikibeatrice 於 14-01-14 發表
我個仔讀緊K2,每日都會有寫字簿派返嚟做功課,今晚做功課嘅時候發現本簿唔係囝囝個名,老師派錯咗第二位同 ...
其實可以順便教下阿仔,收到野時對下個名係未自己

侯爵府

教囝囝下次收薄時望下係咪自己個名先
同埋都要教佢唔好小小事就喊,仲要控制唔到咁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好小事啫, 趁機會教教佢解決問題有好多方法, 喊係最無幫助既, 同埋幾時都要自己檢查好點清楚功課, 用具及書包.

寶石宮

好小事咋喎?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

細仔到小一都有呢啲情況發生噃~
"唔知點解"自己本簿去咗人哋書包
又"唔知點解"同學本書課又喺自己書包出現

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

每個人都會有大頭蝦之時,,,

大宅

派錯簿都要post 係forum 同人分享。。真係thanks for sharing..

首頁

尾頁

跳至