影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 明成皇后

高宗真係不知所謂~~(應該係話0的男人)王后死佐一個月之後就又同另外一個女人生佐個仔喇,真係無眼睇 之前王后未死0既時候仲話要同王后遠走高飛,去做一對平凡0既夫妻~~宜家!~~費話~~佢都玩佐唔少女人~~嗯~~不知所謂~~
幸運星CHERRY BLOG

伯爵府

今日忽然做2個hrs...無錄到第2個鐘
點知下個禮拜就無la :-( :-( :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

我想問今日做兩個鐘,係咪大結局喇~
我今日出左街無睇到呀~ :-( :-(
有無人可以話我知結局係點呀~

子爵府

w.c.chong,

好耐.............無見啦
今日大結局咩
w.c.chong 寫道:

伯爵府

我都想知最後殺死明成皇后的日本人會點?
同高宗生囝的尚宮,係唔係在明成死後,成日俾高宗認錯佢是明成o個個尚宮?

男爵府

唔怕,等我聽日慢慢講俾你0地知~~
ritaor66 寫道:
今日忽然做2個hrs...無錄到第2個鐘
點知下個禮拜就無la :-( :-( :-( :-(

男爵府

0的日本人咩事都無,拉返日本,跟住放人~~做個樣俾人睇~~係呀,就係個0個尚宮囉~~臭男人~~真係無女人唔得~~
LoveChild 寫道:
我都想知最後殺死明成皇后的日本人會點?
同高宗生囝的尚宮,係唔係在明成死後,成日俾高宗認錯佢是明成o個個尚宮?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwaiyau12咁王族多d仔都好應該加上王太子又冇得生咁細佬生果d仔都可以比佢架.不過王太子係最後一個國王啦.

我都係尋日睇完11:30果集仲見有片去咁先知做埋大結局,由明成比人殺果道開始我冇喊係個心一路咁鬧死日本仔,不過尋日睇到用泥整條屍比明成真係忍唔住,不過我問d韓國朋友佢地話聽過亞婆果代講係搵唔到明成d骨,而且係連埋其他人d灰掉哂架.

呢幾個韓國妹都係第一次係香港睇明成先知有d咁歷史,不過佢地話好細個都聽過下佢地果代又唔係太憎日本人,但上一代都仲係好憎.

日本人可能果時得唔到韓國同中國所以第二次世界大戰時又去霸佔韓國同中國日本人真係生性凶狠,而家中國十憶人口一人一腳都踏死日本啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢d日本人係史書道稱做英雄呀,吹到佢地殺左宮廷保護皇室唔提佢地殺王妃架.
<br><br>

珍珠宮

邊有咁遲呀, (如果我無記錯) 第二次世界大戰都未到, 朝鮮已經被日本滅左架啦
chinatea 寫道:

第二次世界大戰時又去霸佔韓國.

男爵府

大家記得下個禮拜入黎睇0下,傾0下喇~~我諗住今日同大家講0既,不過兩日假期唔得閒,大家記得等我喇~~我仲係對明成皇后好有興趣0架~~等我~~

伯爵府

好媽媽勳章

edentiffany,
好耐無見喇!

edentiffany 寫道:
w.c.chong,

好耐.............無見啦
今日大結局咩 [quote]
w.c.chong 寫道:
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

我一定等妳架~

kwaiyau12 寫道:
大家記得下個禮拜入黎睇0下,傾0下喇~~我諗住今日同大家講0既,不過兩日假期唔得閒,大家記得等我喇~~我仲係對明成皇后好有興趣0架~~等我~~

禁止訪問

男爵府

Me too :-( :-( :-( :-( :-(

憎c TVB
yunman 寫道:
我都錄唔到最後果集呀! :-( :-( :-(
無線都知有無攪錯架!
無端端又連續做兩個鐘,上次復活假期又係咁,今次仲衰,大結局架嗎!!好慘呀!睇唔到大結局呀! :-(

別墅

早幾個月去韓國,
行程有去「音響博物館」.
當時播左明成皇后個MV,
上車之後很多團友同我一樣,
未睇過明成皇后又好想知個MV講咩,
個導遊就講開明成皇后的歷史,
但佢話係國恥,
他們韓國人都不願提!

佢話當時日本派出的六個浪人(即是殺手),
照上級意思,
殺死閔妃(即是明成皇后)後,
要將他姦屍及於宮中燒屍,
目的是要羞辱朝鮮國,
及使朝鮮人因面子都不願再提,
之後再強逼高宗與日本女人交配,
令其龍種變質!

因此韓國人心中都很討厭日本人!
而日本的強暴及自大的行為還有很多很多,
例如,韓國【Korea】,根本不是K字頭,
而是C字頭,即是【Corea】,
但因為日本【Japan】的J字比C字後很多,
所以逼韓國改成【Korea】,
但現在韓國人在比賽當中(尤其是對手是日本),
仍然會手拿【Corea】的旗仔或banner打氣的!

[ 本文章最後由 moonchan 於 07-7-4 05:05 編輯 ]

水晶宮

而家韓國可以換返C字架,日本都冇資格去反對啦,雖然明成死得咁慘但起碼可以令韓國人企起身來對抗日本 呀.
<br><br>

別墅

原文章由 chinatea 於 07-7-4 08:16 發表
而家韓國可以換返C字架,日本都冇資格去反對啦,雖然明成死得咁慘但起碼可以令韓國人企起身來對抗日本 呀.

唔係話改就改架!
http://www.libertytimes.com.tw/2003/new/sep/16/today-int3.htm

一般而言,十九世紀出版的英文書籍和地圖均採「Corea」拼字,英國政府於一八九○年開設駐漢城大使館時亦使用「Corea」。然而,時至二十世紀初期,「Korea」出現的頻率開始超過「Corea」,正好與日本殖民朝鮮同步。漢城國立大學歷史學者鄭容旭(譯音)認為,只要日本開放檔案,便可從中發掘更多相關事證。

水晶宮

咁又即係死人日本似惡迫人改名啦.而家漢城都改左首爾啦,應該好成機改埋呀.
<br><br>

男爵府

我返來喇~~呢排BK好唔掟所以少佐上黎~~要大家久等喇~~對唔住呀~~
原文章由 w.c.chong 於 07-7-1 00:41 發表
我一定等妳架~

首頁

尾頁

跳至