婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

以前唔會, 依家唔會, 將來更加唔會

要俾就c6自己俾, 關我鬼事呀, 又唔係我亞媽

大宅

我唔鐘意做埋呢D門面o既, 我會提醒C6除咗家用, 過時過節都俾D錢99, 咁俾唔俾佢自己決定。我媽咪O個邊我會自己俾番。

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆 ying_mail 的帖子

我會提c6比, 我吾會比. 因我們婚前已協議, 男家所有應酬開支都係佢比, 女家就由我比.

公爵府

引用:請問身為新抱既妳,+會唔會直接俾錢99?定由

原帖由 ying_mail 於 14-01-27 發表
請問身為新抱既妳, 會唔會直接俾錢99?
定由返C6 自己俾?
c6無比過我媽,我亦不會比

大宅

回覆:問: 請問身為新抱既妳, 會唔會俾錢99

不同住,亦有比支票 (留紀錄),每月比錢6299,希望搏取歡心,比左六年,我之後無比,因為.....

佢住層樓亦係我與c6買及供,佢住左我地層樓過十年。6299曾經要求c6將層送比細妹,自此,我同6299勢不兩立,實在太過貪心!!!當我水魚

Cateye8888  貪心  發表於 14-1-29 11:33

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

No
我C6都無比$孝敬外父外母,點解要我比$99駛,要比C6自己比到夠,我只會比自己父母的

男爵府

回覆:ying_mail 的帖子

我老公全部交比我管理!!!
佢話由我對手比錢99,99會開心d

大宅

tiffany811 發表於 14-1-28 13:56
我老公全部交比我管理!!!
佢話由我對手比錢99,99會開心d
咁你99係咪真係開心d?我結婚初期家用過數俾99, 平時每次見面都再俾62,99,飲茶 但62想拎, 不過個表情好古怪, 可能覺係我手俾怪怪地, 後期我叫老公手俾. 咁62就拎得好自然.

男爵府

引用:Quote:tiffany811+發表於+14-1-28+13:56+我

原帖由 KIHLLL 於 14-01-28 發表
咁你99係咪真係開心d?我結婚初期家用過數俾99, 平時每次見面都再俾62,99,飲茶 但62想拎, 不過個表情好古 ...
其實我覺得差唔多!!!只不過可能老公想我同6299關係好d,所以叫我親手比99。

男爵府

No

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 ying_mail 的帖子

俾都老公俾~~
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前會比
但上次佢當住我媽面前話我無家教(即係當我媽無到, 一D都唔比面我媽啦),從此佢啲野唔再關我事
琴晚我C6問我比幾多99過年好呢?
我笑笑口話: 果個係你阿媽, 你唔比又好; 你中意比多多又得, 你自己決定. 夜啦, 我訓先

namyanyi  依!同我一模一樣wo!  發表於 14-1-28 23:46

子爵府

最初有, 今年開始無, 送比乞丐都唔比佢~

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

龍馬精神.......

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

每月家用,我無比,由c6 自己比
今年62生日,c6都叫我唔洗比錢62,但我自己親自比少少錢他飲茶,他好監介收左,但睇得出62好開心
過年我又想自己比少少,但 c6話唔好,他會另外比多一份錢倆老過年用,會向倆老講明係我地倆公婆比,咁我聽話唔自己比囉

水晶宮

我俾過,之前有野做,但搵得一萬到一個月,阿媽家用2千,讀書3千,儲2千都冇嘜淨,我都有俾99 1千,點知佢望一望張一千蚊,咀秒秒話嘩,多謝WOR.之後都唔俾喇!反正佢唔係我阿媽我唔係一定要俾,我自己都唔夠錢洗都要俾佢仲要睇佢咁既面口,不如留返自己用

Iduncare  好黑人憎喎  發表於 14-2-3 12:40

伯爵府

比左,6299都有比
佢地不知幾開心

男爵府

我之前有比,今年唔比喇,因為我愈來愈唔鍾意佢地

禁止訪問

侯爵府

tiffany811 發表於 14-1-28 14:20
其實我覺得差唔多!!!只不過可能老公想我同6299關係好d,所以叫我親手比99。

我老公都有咁講: 如果我俾會同99關係會好d. (但我同99關係全無差)就是太好...我99唔敢問個仔D野. 成日襯C6行開問我...以前問我搵幾多? C6搵幾多? 你地有幾多$? 問D 好私人既問題.
妳想知...不如妳2母子自己傾啦.
又姐D2, 襯姑9行開話呢仔條紅寶係家姐係我生日送, 問我靚唔靚?
(實則: 妳識唔識聽?) 我之後問返C6. 佢話其實送左好耐架啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至