跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

me too...
原文章由 ShanShan 於 07-9-17 14:26 發表

icycream
真係笑 c 我啦.

子爵府

醒目開學勳章

me three!!

原文章由 Cindy媽咪 於 07-9-18 23:39 發表
me too...

大宅

candybb

上次你講已用"雪肌精"10幾年, 你可唔可以講吓"雪肌精"有咩正? 見New World 咁平又未用過, 心思思想試吓.
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

大宅

KAHOBB,
雪肌精我淨係用佢嘅"lotion爽膚水". 之前try過轉其他or有時第2d brand有promotion買黎try下, 但係我始終覺得佢最好用. 我覺得佢好爽, 塗左上臉會慢慢滲入臉, 最正係暴曬完後, 將d lotion倒落張mask紙到整上塊面, 塊面真係好似sammi skii廣告話"飲左水"一樣, 我有d朋友話暴曬完用佢有漂白作用, 上次dorismama都係禁講, 我相信支"lotion"係雪肌精中嘅皇牌product係有理由嘅,同俚支"lotion"唔平, 好似係watsons一支細size都要$200儿300蚊. 您可以買new world果set try 下, 如果您覺得啱, 我可以讓支大size500ml比您(香港暫時未有lee个size), 之前我係japan買yen6,615.- + 5%tax, around hk$465.-
不過每个人skin都唔同, 買左唔啱用唔好

原文章由 KAHOBB 於 07-10-3 12:44 發表
candybb

上次你講已用"雪肌精"10幾年, 你可唔可以講吓"雪肌精"有咩正? 見New World 咁平又未用過, 心思思想試吓.

大宅

candybb

tks. 比你講到我想即刻買來試tim. 皆因我支lotion 都almost 用完. 都係試吓新嘢先, 唔買sofina 住.
放心喎, 對你有信心, 我唔會隨便人.

原文章由 CandyBB 於 07-10-3 16:19 發表
KAHOBB,
雪肌精我淨係用佢嘅"lotion爽膚水". 之前try過轉其他or有時第2d brand有promotion買黎try下, 但係我始終覺得佢最好用. 我覺得佢好爽, 塗左上臉會慢慢滲入臉, 最正係暴曬完後, 將d lotion倒落張mask紙到整上 ...

[ 本文章最後由 KAHOBB 於 07-10-4 11:14 編輯 ]
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

大宅

shanshan,

邊隻bb cream好丫???? HANSKIN / SKIN97 / DR JART / SKIN FOOD / FEVERLET OR 有其他選擇???

妳用梗邊個brand???

我妹妹去韓國,佢順便幫我買.thx.......

男爵府

原文章由 懿琳媽媽 於 6/2/08 10:38 AM 發表
shanshan,

邊隻bb cream好丫???? HANSKIN / SKIN97 / DR JART / SKIN FOOD / FEVERLET OR 有其他選擇???

妳用梗邊個brand???

我妹妹去韓國,佢順便幫我買.thx.......

yilamma

真係唔好意思啦, 咁遲至覆你. 我用緊 skin79, 有少少 "lup" 我重有支會開既, 但唔記得叫咩, 好似話唔錯. Dr Jart 同 Hanskin 好似係最好+.

大宅

shanshan,

thx.....

剛剛係bk訂了貨,今晚去取dr jart 黑b.價錢合理,唔煩阿妹喇!!!!

[ 本文章最後由 懿琳媽媽 於 08-2-18 15:37 編輯 ]

男爵府

原文章由 懿琳媽媽 於 18/2/08 01:34 PM 發表
shanshan,

thx.....

剛剛係bk訂了貨,今晚去取dr jart 黑b.價錢合理,唔煩阿妹喇!!!!

OIC! 用得好記得話我知, ok?

男爵府

我上sat係又一城買左bobby brown既concealer, 真係好work! 我之前用laura 既都唔錯但塊面太油好快溶....呢隻可以由返工last到收工吖! 但好煩, 先要用corrector上底色再上concealer再撲碎粉, 但真係唔見左個黑眼圈吖, 好開心吖!

男爵府

all

我用SOFINA支uv cut cream 用完咪去配番支囉, 去到個sales話我塊太乾有細紋, 呢樣我都知, 佢介紹我用嗰支wrinkle seraty打底先再擦cut cream, 佢地咁啱做緊promotion買seraty+眼送盒眼膜ie $5xx有支essence + 20塊eye mask, 我見幾抵就買左勒!
另佢地支uv cut都有10% off, 好大件事架啦, 平時就算sogo thankful week都係得9折咋, 要配就快d la!

男爵府

原文章由 meowross 於 29/3/08 04:09 PM 發表
all

我用SOFINA支uv cut cream 用完咪去配番支囉, 去到個sales話我塊太乾有細紋, 呢樣我都知, 佢介紹我用嗰支wrinkle seraty打底先再擦cut cream, 佢地咁啱做緊promotion買seraty+眼送盒眼膜ie $5xx有支essence + 2 ...

meowross
我就用唔到 sofina 啦, 我用佢之後就出咗兩個斑, 激c我啦.

男爵府

原文章由 CandyBB 於 3/10/07 04:19 PM 發表
KAHOBB,
雪肌精我淨係用佢嘅"lotion爽膚水". 之前try過轉其他or有時第2d brand有promotion買黎try下, 但係我始終覺得佢最好用. 我覺得佢好爽, 塗左上臉會慢慢滲入臉, 最正係暴曬完後, 將d lotion倒落張mask紙到整上 ...

CandyBB
雪肌精支 lotion? 你意思係佢既美肌水? 好似幾好喎. 你用咗好耐+啦?

大宅

美容專家ShanShan & 其他高手,

其實係唔係用左一個牌子一斷時間後, 是需要轉另一個牌子呢??
我一直用緊SOFINAuv cut cream, lotion& milk, 初初都好好用, 好正! 但近期覺得uv cut cream & milk開始有d “黏液液的感覺, 唔知係唔係我的skin改善了無咁乾! 咁樣情況, 睇落我要轉另一個牌子, 是嗎? Thanks!

原文章由 ShanShan 於 08-3-31 10:44 發表

meowross
我就用唔到 sofina 啦, 我用佢之後就出咗兩個斑, 激c我啦.

男爵府

原文章由 ladybird 於 31/3/08 03:08 PM 發表
美容專家ShanShan & 其他高手,

其實係唔係用左一個牌子一斷時間後, 是需要轉吓另一個牌子呢??
我一直用緊SOFINA支uv cut cream, lotion& milk, 初初都好好用, 好正! 但近期覺得uv cut cream & milk開始有d “黏液 ...

ladybird
唔好咁叫我啦, 比人知我咁貪靚會笑我+.

係咪真係要轉我就唔知, 但我自己係會既, 因多心 , 同要睇天氣, 好似依家開始春天, 好多冬天既 skin care 已唔岩用+啦, 太 "chi lup lup". 用返d水份重既 products 會舒服d.

有樣野一定要記住, 就係 expiry date,, 依家好多歐洲 brands 都會有寫話開咗之後用 6 mths / 12 mths or evan max 18 mths. 未開既就可以 keep 3 yrs. 如果冇寫既, 我就一般會用一年 max.

大宅

Hi 靚太,

支lotion面係寫住藥用雪肌精, 樽身係籃色, 我用左more than 10years la!!

原文章由 ShanShan 於 08-3-31 10:46 發表

CandyBB
雪肌精支 lotion? 你意思係佢既美肌水? 好似幾好喎. 你用咗好耐+啦?

男爵府

原文章由 CandyBB 於 1/4/08 03:17 PM 發表
Hi 靚太,

支lotion面係寫住藥用雪肌精, 樽身係籃色, 我用左more than 10years la!!

Hi! Pretty

Wow, then you must like it a lot, otherwise, you won't use it for more than 10 yrs, right?

大宅

靚靚專家ShanShan,
我唔會笑你的…. 貪靚是女性的專利呢!!

我都好鍾意聽你這位專家講美容心得聽到好野, 我會心思思, 買來試吓! 就好似candy所講: “我用左雪肌精morethan 10years la!!” 真係難得真係難得, 10年喎…. candy講到我好想即刻買來試呢!

講番我個case, 其實我d skin care都差不多用左一年有多啦, 由於早晚不同cream (再加上有時忘了搽), 所以用得比較耐, 可能開始變壞, 才有這唔同效果好彩還無整到我敏感, 出紅點呢!
我都多心+. , 雪花秀~Lancome得唔得?? 有無邊隻牌子好用呢?? 又值得推介比我地??

用返d水份重既 products 會舒服d.” – 只用水份mask, 足唔足夠呢?? (即時我又諗起candy雪肌精塗左上臉會慢慢滲入臉, 最正係暴曬完後, d lotion倒落張mask紙到整上 ...” )

, 咁講雪肌精嘅"lotion爽膚水" 真係好鬼好用喎.

我咁多問題問, 希望無嚇壞你啦! 但無你的info. 及指點, 我會好慘+…. 不知怎樣去處理! Many Thanks,我們的美容專家!!

原文章由 ShanShan 於 08-4-1 11:24 發表
ladybird
唔好咁叫我啦, 比人知我咁貪靚會笑我+.
係咪真係要轉我就唔知, 但我自己係會既, 因多心 , 同要睇天氣, 好似依家開始春天, 好多冬天既 skin care 已唔岩用+啦, 太 "chi lup lup". 用返 ...

大宅

me too..我都好鍾意聽你這位靚靚專家講美容心得架....

原文章由 ladybird 於 08-4-2 20:56 發表
靚靚專家ShanShan,
我唔會笑你的…. 貪靚是女性的專利呢!!

我都好鍾意聽你這位專家講美容心得…

男爵府

shanshan,

oh really? 我暫時用仲ok!

我諗住趁呢輪得閒快d去做埋之前買落但淨係做得嗰一兩次既facial / body keep 番下先....有無好介紹?

呢輪捱得夜多都好乖晚晚做mask先訓, 晚晚攪到成2點幾...

首頁
12345...13

尾頁

跳至