夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

gigi1020 發表於 14-2-18 15:11
無性嘅婚姻一定唔work...

D朋友就話我咁嘅情況擔心我去滾,或有小三埋身不能自拔

gigi1020  男女都係, 好大機會向外發展  發表於 14-2-18 16:14

大宅

KKlaus 發表於 14-2-18 15:59
點解要喊我都唔知,可能真係覺得果一刻受委屈。
以前一個禮拜有三四次,生完都試過有一排佢主動日日要, ...
佢主動日日要個時咁你有無比佢?
我同ex拍拖5年,後期都好少搞,我試過主動幾次話要,我個ex都唔肯,話累wo,我覺得好委屈呀,我女仔主動話要都已經感覺有d cheap,仲要幾次都比你reject,咁我唔再主動了。跟住之後到佢話想要,我鬧爆佢唔肯比佢,到最後因為無晒感覺分手。

複式洋房

apple_alice 發表於 14-2-18 16:18
我同ex拍拖5年,後期都好少搞,我試過主動幾次話要,我個ex都唔肯,話累wo ...

有比,因為我到現在都有需要,我以為男人係咁嘅添

複式洋房

apple_alice 發表於 14-2-18 16:18
我同ex拍拖5年,後期都好少搞,我試過主動幾次話要,我個ex都唔肯,話累wo ...

我都擔心無得要後我遲D連小小感情都無埋再變成負數

joyce1982  你不如試下平時得閒就kiss老婆一啖,又多啲攬下佢,暫時唔諗行房之事,等佢有返感覺自然會主動(既然佢曾經主動過),你自己暫時可自己解決嗎?  發表於 14-3-21 11:08

大宅

回覆:結婚十年,老婆話唔想再搞,我可以點..

佢驚又有bb

BB健康快樂是媽咪最大的心願

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:結婚十年,老婆話唔想再搞,我可以點..?

你做親ml.有冇前戲或自顧自己高高?已令她對ml好抗拒。
你最好現在幫下手分擔下小朋友或參予下和關心下巳令她對你熱誠和愛意
兼日日欖下佢及親親佢増進甜蜜成效

伯爵府

KKlaus 發表於 14-2-18 10:45
唔好意思,第一次出post就要問意見, 小弟結婚十年有兩件,兩公婆都要番工各有各忙,番屋企又會忙細路功課 ...
其實唔想攪都好正常。
我未生小朋友,但同老公20年,講真,真係無欲諗。

瑪瑙宮

KKlaus 發表於 14-2-18 16:34
我都擔心無得要後我遲D連小小感情都無埋再變成負數
好大機會係咁.

唔識比意見, 因為一方有意改善, 一方無.

一個月一次邊多, 話就話佢要體諒, 但佢到左極限 (我唔知生理定心理), 無法子.

大宅

引用:唔好意思,第一次出post就要問意見,+小弟

原帖由 KKlaus 於 14-02-18 發表
唔好意思,第一次出post就要問意見, 小弟結婚十年有兩件,兩公婆都要番工各有各忙,番屋企又會忙細路功課 ...
好誇下喎,喊住話唔好。我唸佢好大壓力呀! 不過都要讚下你咁體諒老婆。

別墅

回覆 KKlaus 的帖子

這樣的關係維持了很久, 我估都有10-12年, 基本上由大仔小三細仔小一時開始, 至今年大仔中三細仔中一止.
我之前都沒aware有問題, 只覺得大家似屋企人多過夫妻, 也有嘈過, 但沒法, 生活的事務/阿仔的學業等不會等人.

別墅

平日多些關愛親密的動作, 事前前奏做好些, 事後相擁談談心才睡, 那太太的hard feeling會少些.

公爵府

系唔係有壓力?
定係佢身體唔舒服?
可以去睇下醫生嗎?

複式洋房

Meikin 發表於 14-2-18 17:57

這樣的關係維持了很久, 我估都有10-12年, 基本上由大仔小三細仔小一時開始, 至今年大 ...
嘩, 要咁耐。。。。

複式洋房

Meikin 發表於 14-2-18 18:01

平日多些關愛親密的動作, 事前前奏做好些, 事後相擁談談心才睡, 那太太的hard feeling ...
我平時有幫佢按摩架, 我重要佢唔抗拒先親熱, 不過我可能十年都未知佢諗咩, 真失敗。。。

男爵府

回覆:KKlaus 的帖子

我依家22,結左婚年幾,自從生完b都係一個月1,2次,吾知點解,慢慢變成咁。。不過仔女係主要原因搞掂仔女訓都已夜好夜,又攰,真係冇mood做

加魚  我都覺得生完少啲需要  發表於 14-2-19 17:54

珍珠宮

你分擔下佢 d 家務同仔女野
佢一定好開心感情就會好
唔使講咁多,行動最實際

大宅

我仲慘過你,系我老公吾so我,結婚1年

侯爵府

回覆:結婚十年,老婆話唔想再搞,我可以點..?

首先你個人衞生如何?有冇口氣牙病體味下體有冇先洗乾淨?

二,你要求行埋前有冇比多少少時間老婆warm up ?

三,你屋企有冇工人?冇的話你老婆係咪每日都已經做到踢唒腳?咁冇mood 都正常,做完一日野,夜晚仲要服侍個男人,鐵人都冇力啦

我個人經驗: 以前有個舊男友好不衞生,一陣味,我根本唔會比佢掂,好快分埋手。

rachel_ching  Totally agree  發表於 14-2-22 23:54

別墅

所以你要平日盡量在她忙到一頭煙時協助她, 最重要是抽多些時間和她談談心, 不是說兒女家常天氣, 而是當初初拍拖, 說些你與她的蜜話, 等她感受到你的愛, 感受到自己的重要, 也趁機讓大家說說心裏的感受/想法.
女人很是矛盾, 她有很想你做的事/你說的話, 但若開到口你才做才說, 她又會覺得沒意思, 覺得男人沒心, 因為若有心應該feel到佢想點. 我也是這樣想的, 但偏偏男人是木獨佬一個, 暗示明示佢都唔明, 而家我直情開宗明義, 講到好白, 想佢點做點講, 但佢做/講出來的都不如我想. 但未必個個女人會咁, 有些不開心, 屈在心裏, 屈屈吓感情就出現問題. 所以兩個人的溝通真係好重要.

首頁
12345...8

尾頁

跳至