跳至

首頁

尾頁

洋房

入學了.

我隻馬騮都返學啦. 請各位多多指教.:-P :-P :-P

複式洋房

各位媽咪,

番左兩日學, 小朋友點呀, 有冇喊呀? 我隻monkey仔今日喊得好厲害...:-( :-( 我好心痛....

原文章由 PENTERHIM 於 07-8-28 08:42 發表
我隻馬騮都返學啦. 請各位多多指教.:-P :-P :-P

別墅

my son just don't want to get change to school, but once we get him to school he is ok la.:D

子爵府

我都想同ar仔報n1係sept, 但d comments 都係:-| :-| ,g 前都有d 媽咪講,校長:-| n 老師,咁我都有phone 佢地問下野,都知有個人好ee ar ar 咁答話要2pm sin 有人, 果刻個印象:-| :-| ,通常都曾叫我留tel no.都係諗諗sin

洋房

我隻馬騮返了幾日.ok 啦, 無喊.

大宅

原文章由 Kiruru 於 07-8-29 17:57 發表
各位媽咪,

番左兩日學, 小朋友點呀, 有冇喊呀? 我隻monkey仔今日喊得好厲害...:-( :-( 我好心痛....

hello 你好呀Kiruru 媽媽 你monkey 仔讀咩班呀
我個仔讀NB 呀 佢今日好好多啦 你的呢 ?

複式洋房

Hi, Penterhim & Cathyleung1,

我隻monkey 仔讀 K1C. 今日已經冇喊啦:lol: , 放學仲會打電話比我, 報告一下學校的情況. 佢識話比我知, 食咗粟米片, 好surprise佢識講 "粟米片":D.

原文章由 cathyleung1 於 07-8-31 16:01 發表
hello 你好呀Kiruru 媽媽 你monkey 仔讀咩班呀
我個仔讀NB 呀 佢今日好好多啦 你的呢 ?

複式洋房

Kacary,

我之前打電話問佢哋有關開學的安排, 第一次接電話的人, 唔係好識答, 第二日, 我再打去問同一問題, 由另一個人接電話, 佢答得好清楚. 可能係接電話嗰人的問題, 或者唔係學校的問題呢 !?

原文章由 kacary 於 07-8-30 00:29 發表
我都想同ar仔報n1係sept, 但d comments 都係:-| :-| ,g 前都有d 媽咪講,校長:-| n 老師,咁我都有phone 佢地問下野,都知有個人好ee ar ar 咁答話要2pm sin 有人, 果刻個印象:-| :-| ,通常都曾叫我留tel no.都係諗諗si ...

複式洋房

Hello, 各位媽咪,

我隻monkey仔病咗la...不過只係一般咳和running nose.

你哋啲小朋友點ah?

大宅

原文章由 Kiruru 於 07-9-4 23:30 發表
Hello, 各位媽咪,

我隻monkey仔病咗la...不過只係一般咳和running nose.

你哋啲小朋友點ah?

咁快呀 ? 雖然話老師話一定會有機會 ,不過唔洗咁快呀
小心身體啦

洋房

馬騮仔sick leave Today

我隻馬騮仔今日都病咗. 要放假一天了.......

複式洋房

我帶monkey仔睇學校旁的何醫生, 佢話在我monkey仔之前, 已有兩個雅麗斯的小朋友睇病...

我隻monkey仔食西葯好麻煩, 要捉住佢, 等佢知道冇得走, 佢先肯喊住食葯 . 但係食保嬰丹就好好多

PENTERHIM,
你隻馬騮仔好番未呀? 這幾日天氣涼咗, 小心d呀! 我自己都中咗招:(

原文章由 PENTERHIM 於 07-9-6 08:54 發表
我隻馬騮仔今日都病咗. 要放假一天了.......

子爵府

原文章由 Kiruru 於 07-8-31 22:36 發表
Kacary,

我之前打電話問佢哋有關開學的安排, 第一次接電話的人, 唔係好識答, 第二日, 我再打去問同一問題, 由另一個人接電話, 佢答得好清楚. 可能係接電話嗰人的問題, 或者唔係學校的問題呢 !?

...

thank you kiruru, 我讀左美樂,不過好辛苦,我番am,ar 仔唔起床, 我又要趕住湊大女番pm 班,:cry: :cry: :cry: 果邊又無pm , alice 好似有我都想諗諗:lol: :lol: :lol: :lol:

子爵府

kiruru,
我大女又你胡少渠pm 班yr 2,你仔仔呢

複式洋房

kacary,
我仔仔讀p3 am.

其實雅麗斯開咗學兩個多星期, 我覺得d老師都ok. 起碼會主動打電話比我, 話我知monkey仔的上課情況:-P

原文章由 kacary 於 07-9-15 00:28 發表
kiruru,
我大女又你胡少渠pm 班yr 2,你仔仔呢

洋房

Kiruru, 多謝關心

其實我隻馬騮仔到現在還有咳. 但最慘係佢唔想返學.
由轉全日放4:30后.
馬騮仔就成個變咗. 當我收工回到家時佢第一時間就係叫我哋"掉"校服.
又成個靜咗又唔講嘢....... 所以這幾天都要心理輔導下佢.
又要同大哥溫書.
總之近期就超busy................. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

複式洋房

PENTERHIM,

小朋友初初番學, 好多都係咁樣:-( . 有d怎至冇端端lai 尿, lai 臭臭, 發脾氣....

我個大仔當年番n班時, 都係咁樣, 又唔肯番學, 行到半路就話要番屋企 , 工人姐姐唯有夾硬"扲"佢番學校...

馬騮仔媽媽,這次要辛苦你 la, 好快會捱過... :) :)

原文章由 PENTERHIM 於 07-9-16 08:34 發表
其實我隻馬騮仔到現在還有咳. 但最慘係佢唔想返學.
由轉全日放4:30后.
馬騮仔就成個變咗. 當我收工回到家時佢第一時間就係叫我哋"掉"校服.
又成個靜咗又唔講嘢....... 所以這幾天都要心理輔導下佢.
又要同大哥溫書. ...

子爵府

原文章由 Kiruru 於 07-9-15 21:51 發表
kacary,
我仔仔讀p3 am.

其實雅麗斯開咗學兩個多星期, 我覺得d老師都ok. 起碼會主動打電話比我, 話我知monkey仔的上課情況:-P

OIC,我d friend 都係am班,得我係pm 請問知唔知alice 既n 班老師好唔好,有無愛心,因d bb 得2yrs , 呢樣好緊要.:)

複式洋房

kacary,

我見之前都有媽咪話佢哋d小朋友係 Alice 讀n班, 佢話d n班老師唔錯.:lol:

原文章由 kacary 於 07-9-16 23:37 發表
OIC,我d friend 都係am班,得我係pm 請問知唔知alice 既n 班老師好唔好,有無愛心,因d bb 得2yrs , 呢樣好緊要.:)

子爵府

原文章由 Kiruru 於 07-9-17 22:07 發表
kacary,

我見之前都有媽咪話佢哋d小朋友係 Alice 讀n班, 佢話d n班老師唔錯.:lol:

THKSSSSSSS

首頁

尾頁

跳至