親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

樂消遙地下玻璃門印有大優惠句子,除了沐足還可以選其他的。

另外,嗰女司機好好人,本來是經樂消遙book的,要$170九人車,但上車前被樂消遙騙了,累我們付多沐足錢(共$96),所以我叫我的妹夫問清楚車費才上車,費時好似嗰家人($600去皇崗嗰家人),點知女司機話$150,於是妹夫上車立即俾錢,途中樂消遙會職員致電女司機要收$170,但女司機話唔可以因已收$150,她居然冇話另外要收橋費$20來交差,還告訢我們下次揾他們,只收$120。

食飯方面可以試試天天漁港、正宗蘭州手工牛肉拉面館(雖然環境麻麻,但拉面幾彈牙,暫時還未肚疴)、嘉福湛江雞王、還有一間要過公寓旁的天橋的燒鵝店(名子忘記了)。

[ 本文章最後由 matai 於 07-8-21 20:49 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

原文章由 matai 於 07-8-21 19:55 發表

另外,嗰女司機好好人,本來是經樂消遙book的,要$170九人車,但上車前被樂消遙騙了,累我們付多沐足錢(共$96),所以我叫我的妹夫問清楚車 ...

matai:

謝謝!

我上左幾個網問,暫時係你呢家包車最平了!

大宅

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-8-21 14:39 發表
你地要600 黃崗來回? 似乎收得貴左d ? (我包車果間係大約 rmb150, 11人車, 羅湖上車, 由黃崗入應該係貴幾十.)
諗住日後都會成日上去玩, 想搵間更平的!
anyway, thanks!

唔好睇錯,個 tel 係嘉輝會返深圳時,個 bell boy 俾.$180,可坐 8人.直接call 佢可以平d 添.

伯爵府

畀面勳章

原文章由 rossikwan 於 07-8-22 02:01 發表

唔好睇錯,個 tel 係嘉輝會返深圳時,個 bell boy 俾.$180,可坐 8人.直接call 佢可以平d 添.

啊! ic! 原來你講的是"註4"!

不過我自己包車果間都係嘉輝會比的. 叫rmb180, 我減到rmb160. 自己call 佢就rmb130. 但還是matai 找的最平, rmb120.

大宅

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-8-22 10:16 發表
啊! ic! 原來你講的是"註4"!
不過我自己包車果間都係嘉輝會比的. 叫rmb180, 我減到rmb160. 自己call 佢就rmb130. 但還是matai 找的最平, rmb120.

$120 真係好平噢....!

大宅

育兒性格勳章

"天天漁港" 我都有食仲地食咗 2 天,因第一次好味又唔太貴, so 第 2 天再食,點知....無第一天咁好,有點鹹 ,但整體都算 OK,我都會推薦。

民房

原文章由 matai 於 07-8-21 19:55 發表

另外,嗰女司機好好人,本來是經樂消遙book的,要$170九人車,但上車前被樂消遙騙了,累我們付多沐足錢(共$96),所以我叫我的妹夫問清楚車費才上車,費時好似Ü ...

可否給我女司機的電話, MY E-MAIL ADDRESS [email protected], THANK

TOBY

首頁

尾頁

跳至