跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

你地講開食飯, 我個 zoe 仲係響餵飯階段 (20min) .........

我想問下你地, 佢地要用幾耐時間先自己食完一碗飯 or 半碗飯?

原文章由 LoCLai 於 07-8-9 17:47 發表
布丁都成日"玩飯", 我都要學下你地要夠鐘收碗先得!!!!

男爵府

Good Morning...!

Hcbb,
ha, 見到ah 囡張相, 唔係 如花提一提都無為意你改左login id tim...!

linlin,
如果要婷婷自己食, 我諗要一個鍾, 除非果餐煮佢好鍾意食 ke 粉 or 知道食完粉去街玩...!

如花, hcbb,
我都試過夠鐘收碗, 但係婷婷完全唔在乎, 唉..點算....!

大宅

大宅

如果hungry, 15 分鍾到可以食完一碗飯, otherwise, 可以無限期......

原文章由 pcsiauw 於 07-8-10 08:18 發表

我想問下你地, 佢地要用幾耐時間先自己食完一碗飯 or 半碗飯?

伯爵府

芒果,

我諗如果食餐飯要一個鐘, 我真係會支持唔住囉........可能就係唔想咁, 所以我到今時今日仲係餵緊佢食......

其實夠鐘收飯 lee 個措施成效應該唔大, 因為佢地都已經食左一半 (我諗), 係剩番果d 無心機再自己"不"咁解, 你收起佢, 佢地都唔會在乎, 因為佢地已經半飽! 唔知我ge諗法o岩唔o岩呢?

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

good morning!!!!

pauline,

我家 ar ching 如果自己食就半個鐘倒啦!
如果表哥表姐響度一齊食就仲快, 個個都好似要鬥快食哂咁!

大宅

I have the same problem with Sexy. 我覺得要忍心d, 照收....但係真係幾難做到! Sexy recently 出街時成日掛住返, 唔肯食飯, 我都try and 忍心d, feed 幾"daam" and remove his plates. Sometimes he don't care, sometime, he kicks a fuss.....

原文章由 mango22 於 07-8-10 08:26 發表
如花, hcbb,
我都試過夠鐘收碗, 但係婷婷完全唔在乎, 唉..點算....!

子爵府

個風走返轉頭都有ga...weekend...

伯爵府

係囉, 今朝食早餐睇新聞時真係打個突!

原文章由 HCbb 於 07-8-10 09:21 發表
個風走返轉頭都有ga...weekend...

子爵府

雖然阿囡戒左夜片都有一段時間, 但間中會失手~
但尋晚, 佢係第一次半夜起身叫醒我同佢去廁所呀! 雖然條底褲仔都濕左少少, 但都係一大進步!!:loveliness: :loveliness:

伯爵府

唔好讚唔好讚.......

原文章由 HCbb 於 07-8-10 09:44 發表
雖然阿囡戒左夜片都有一段時間, 但間中會失手~
但尋晚, 佢係第一次半夜起身叫醒我同佢去廁所呀! 雖然條底褲仔都濕左少少, 但都係一大進步!!:loveliness: :loveliness:

男爵府

原文章由 pcsiauw 於 07-8-10 09:46 發表
唔好讚唔好讚.......

係 ah ...! 唔好讚..
好似上次咁, 婷婷成10日 冇 vv 係張床度, 我同 Daddy講, 好似成功左 lor woo..! 點知跟著連續兩晚來料.....!

男爵府

原文章由 pcsiauw 於 07-8-10 08:59 發表
其實夠鐘收飯 lee 個措施成效應該唔大, 因為佢地都已經食左一半 (我諗), 係剩番果d 無心機再自己"不"咁解, 你收起佢, 佢地都唔會在乎, 因為佢地已經半飽! 唔知我ge諗法o岩唔o岩呢?

有道理....! 有道理....! 唉..真係頭都痛埋...!

等待驗證會員

早晨呀!
我家少爺仲係餵飯階段.......

大宅

http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/tc_posc.htm

may be hold typhoon signal 3 this afternoon

It will be raining everyday until next thur.............so poor!!!:cry:
原文章由 pcsiauw 於 07-8-10 09:24 發表
係囉, 今朝食早餐睇新聞時真係打個突!

[ 本文章最後由 erika_crazy 於 07-8-10 10:16 編輯 ]

男爵府

原文章由 ardnas65 於 07-8-10 10:07 發表
早晨呀!
我家少爺仲係餵飯階段.......

渣渣,
你朋友而家點 ah..?! 我朋友幫我問緊個針炙醫師資料, 未覆我..! 佢覆左我我再話你知...!

大宅

Good morning
Hi Pauline, 20 mins is very good wor ! I think Yat Chi is average within 30 mins. (1.5 bowls).
xx aggie xx

原文章由 pcsiauw 於 07-8-10 08:18 發表
你地講開食飯, 我個 zoe 仲係響餵飯階段 (20min) .........

大宅

yes yes 唔好讚.... (very very naughty....) :) xx aggie xx
原文章由 mango22 於 07-8-10 09:53 發表

係 ah ...! 唔好讚..
好似上次咁, 婷婷成10日 冇 vv 係張床度, 我同 Daddy講, 好似成功左 lor woo..! 點知跟著連續兩晚來料.....!

伯爵府

又黎過?! 煩 c 人喇........................

原文章由 erika_crazy 於 07-8-10 10:14 發表
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/tc_posc.htm

may be hold typhoon signal 3 this afternoon

It will be raining everyday until next thur.............so poor!!!:cry:

伯爵府

20分鐘係我餵佢食, 唔係佢自己食喎!

原文章由 ky-aggie 於 07-8-10 10:19 發表
Good morning
Hi Pauline, 20 mins is very good wor ! I think Yat Chi is average within 30 mins. (1.5 bowls).
xx aggie xx

首頁

尾頁

跳至