爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

引用:9成9既男人都係咁,又成日話人跟得貼又盛,

原帖由 我愛Corina 於 14-05-10 發表
9成9既男人都係咁,又成日話人跟得貼又盛,其實佢自己仲危險仲貼

所以佢係到佢自己渣飽佢,我唔 ...
無錯,係九成九

我第一日又咪係咁,左邊有人亂咁cut入黎,居然睇唔到我地,我老公忍唔住幫我嚮按添

之後一次都無再載佢,重開心

開幾快有幾快

慢慢黎,不論男女,開頭揸一定麻麻地。開頭最緊要安全。行之前上google睇定條路,慢慢就有信心

禁止訪問

回覆:操車鬧交

大宅

回覆:kat0318 的帖子

其實比人話到無曬信心,又吾想變雪床牌,所以硬住頭皮頂硬上

複式洋房

引用:其實比人話到無曬信心,又吾想變雪床牌,所

原帖由 hashlulu 於 14-05-12 發表
行多幾次就熟架喇!我老婆都只係巴士路線黎,只係識點到點架咋!而家好多時出trip 時我渣去機場,佢幫我渣番屋企。返黎就佢渣去機場,我渣番屋企咁。。。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mtsuen 發表於 14-5-12 01:48
行多幾次就熟架喇!我老婆都只係巴士路線黎,只係識點到點架咋!而家好多時出trip 時我渣去機場,佢幫我渣 …
我老公而家都開心, 話終於可以我做佢司機, 佢出trip時我車佢出入, 以前佢要自己泊車喺機場。

大宅

引用:Quote:原帖由 hashlulu 於 14-05-12 發表其

原帖由 mtsuen 於 14-05-12 發表
行多幾次就熟架喇!我老婆都只係巴士路線黎,只係識點到點架咋!而家好多時出trip 時我渣去機場,佢幫我渣 ...
希望係啦!其實cut線有時真係會驚,而家越離越無信心

大宅

引用:其實比人話到無曬信心,又吾想變雪床牌,所

其實我初初一考到都係比老公話點解xxx,點解唔xxx, 但好彩我認路醒佢好多, 加上考嚟都係為了接送返放學, 所以操了幾日, 之後自己攪掂,現在只會揸專線咁去幾處地方, 都ok 了。
比d時間認清楚自己常去的地方, 行啱路線都唔會攪到自己亂哂,出錯機會都少d,自然會放膽去揸㗎喇!

大宅

引用:Quote:原帖由 hashlulu 於 14-05-12 發表其

原帖由 akalbb 於 14-05-12 發表
其實我初初一考到都係比老公話點解xxx,點解唔xxx, 但好彩我認路醒佢好多, 加上考嚟都係為了接送返放學, 所 ...
最慘我係路痴,所以我決定拍底放學條路係屋企不段睇認路,其實我最怕害到人,阻到人

大宅

引用:Quote:原帖由 akalbb 於 14-05-12 發表其實

最慘我係路痴,所以我決定拍底放學條路係屋企不段睇認路,其實我最怕害到人,阻到人

...
咁就唯有自己做多點, 阻人唔緊要, 總之小心至上。加油! Btw, 你是自己跟cf 學, 定係駕駛學校?

大宅

引用:Quote:原帖由 hashlulu 於 14-05-12 發表最

原帖由 akalbb 於 14-05-12 發表
咁就唯有自己做多點, 阻人唔緊要, 總之小心至上。加油! Btw, 你是自己跟cf 學, 定係駕駛學校?

...
我係全港學!

禁止訪問

大宅

引用:其實係咁

原帖由 johnnywalker 於 14-05-12 發表
其實係咁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 mtsuen 於 14-05-12 發表行多

希望係啦!其實cut線有時真係會驚,而家越離越無信心
其實cut 線冇野好怕,
1)望一望倒後鏡同則鏡睇下有咩車跟住你,情況ok 就打定燈,
2)望清楚前面同前車有足夠距離同路面情況,
3)再望你要cut 果邊鏡,一定要擰頭,望埋側邊會唔會有車同你平排,clear 就可以cut 喇!

cut 線熟左,行車都快啲!

大宅

引用:Quote:原帖由 hashlulu 於 14-05-12 發表希

原帖由 mtsuen 於 14-05-13 發表
其實cut 線冇野好怕,
1)望一望倒後鏡同則鏡睇下有咩車跟住你,情況ok 就打定燈,
2)望清楚前面同前車有足 ...
我有做足,但成日都怕有快車會突然飛出離

水晶宮

回覆:操車鬧交

我操我老公我都有鬧佢

複式洋房

hashlulu 發表於 14-5-13 08:22
我有做足,但成日都怕有快車會突然飛出離
望遠D, 唔好只係望自己要Cut 埋去果條線.. 要望埋再遠一條線, 有冇其他車都正在Cut 埋去你要去果條線.. 記得要目光望遠D, 掌控周圍o既形勢, 咁你就會有信心Cut 架喇..

複式洋房

puppydingo 發表於 14-5-13 10:19
我操我老公我都有鬧佢
你操你老公.......

大宅

畀面勳章

可能都係緊張咗D啫~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mtsuen 發表於 14-5-13 10:48
望遠D, 唔好只係望自己要Cut 埋去果條線.. 要望埋再遠一條線, 有冇其他車都正在Cut 埋去你要去果條線.. 記得要目光望遠D, 掌控周圍o既形勢, 咁你就會有信心Cut 架喇..
highway偶有發生哩啲情況

象牙宮

mtsuen 發表於 14-5-13 10:49
你操你老公.......
我都正想講, 但又唔係幾好意思

mtsuen    發表於 14-5-13 21:09

首頁

尾頁

跳至