想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

用左喇,又係好明顯既線黎! 最衰之前俾我家姐嚇一嚇話棒棒有,都會食炸糊(佢就係喇,不過個牌子就唔知係咪曼仔),所以就算見倒深線都唔敢太興奮!
我諗住再去驗尿confirm!
我呢排成日覺得肚痛同胃痛呀!(可能未必關事既 )

原文章由 smb329 於 07-10-17 10:12 發表
tigerl

你手曼仔驗左未呀.. 我今朝用曼仔驗埋la.. 條線好實呀.... 老公仲錫左我一啖tim

你而家開始有唔舒服未呀..

大宅

你係咪驗血呀?聽講話驗血準d架喎!
遲左兩個月都真係好耐喎,最鬼怕呢d, 又唔黎又唔confirm係咪有左,真係抆死!

原文章由 doris731 於 07-10-17 11:29 發表
hello, 各位姊妹,

我好煩呀,我已遲了兩過月,還沒有來M (之前一路都唔準,今年初開始看東叔,東叔,已幫我調好了 28~35 days cycle)
上兩個星期開始,用d仔驗過是沒有:-( ,但看東叔,他說,覺得好似,叫我等。上星期去西醫check,又說沒 ...

洋房

tigerl,

我上星期都有用醫生說不如驗血,因為已 delay 了個多月,她又說不用,等多一、兩個星期先。
係唔係,走去化驗所就可以驗,要唔要醫生紙?

大宅

唉, 佢真係唔明白等既滋味!
我搵倒呢條link,睇下幫唔幫倒你

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1159214&extra=page%3D9

原文章由 doris731 於 07-10-17 13:22 發表
tigerl,

我上星期都有用醫生說不如驗血,因為已 delay 了個多月,她又說不用,等多一、兩個星期先。

男爵府

下!! 唔好嚇我呀.. 我已經有晒心理準備 自己有左bb ga la..

我總驗左5次 [3次d仔, 2次棒棒都有紅線, 而家越黎越明顥] 我估我唔會食炸糊呱!!

好驚呀.. 我聽日去睇埋普通科醫生 就知係咪真係做人媽媽ga la....

我就成日肚餓lor.. [唔知係咪心理作用呢 hee hee]

原文章由 tigerl 於 07-10-17 12:21 發表
用左喇,又係好明顯既線黎! 最衰之前俾我家姐嚇一嚇話棒棒有,都會食炸糊(佢就係喇,不過個牌子就唔知係咪曼仔),所以就算見倒深線都唔敢太興奮!
我諗住再去驗尿confirm!
我呢排成日覺得肚痛同胃痛呀!(可能未必關事既 ...

男爵府

係lor. 走去驗下血la..
結果係點都得個知字ma..
唔駛成日心掛掛咁

希望你成功la..

原文章由 doris731 於 07-10-17 13:22 發表
tigerl,

洋房

tigerl,

Thank you, 明日請假去驗,希望是好消息啦 :lol:

大宅

don't worry!
2次棒棒都有,係真架喇!
我就用左一次棒棒姐!
我今晚都會去睇醫生喇!

原文章由 smb329 於 07-10-17 16:53 發表
下!! 唔好嚇我呀.. 我已經有晒心理準備 自己有左bb ga la..

我總驗左5次 [3次d仔, 2次棒棒都有紅線, 而家越黎越明顥] 我估我唔會食炸糊呱!!

好驚呀.. 我聽日去睇埋普通科醫生 就知係咪真係做人媽媽ga la....

我 ...

大宅

驗o左5次, 都應該係真o架嘞... 唔好咁擔心

原文章由 smb329 於 07-10-17 16:53 發表

我 ...
Our anniversary[br]

男爵府

驗5次呢個舉動 我阿媽已經笑到傻左la.

原文章由 tigerl 於 07-10-17 17:19 發表
don't worry!
2次棒棒都有,係真架喇!
我就用左一次棒棒姐!
我今晚都會去睇醫生喇!

男爵府

等你好消息呀.. 齊齊做媽咪...

原文章由 doris731 於 07-10-17 17:16 發表
tigerl,

Thank you, 明日請假去驗,希望是好消息啦 :lol:

大宅

今日係day 25... (我通常都係26 - 27日一個peroid)

好緊張啊! 唔知成唔成功呢

複式洋房

smb329,
Congratulations!!:-P I'm jealous!

小bon,
Today is my day25 too (26-28 day cycle).. I'm very very very nervous now .:cry: I couldn't sleep well these few nights... my stomach was painful (m come feel) this morning but it's gone now. I can't stop thinking about "bingo or not le??"... hate waiting... worried...:cry: :cry: :cry:

大宅

我係第一個月開始"努力"o架咋, 所以都係第一次感受到呢種壓力 不過就未去到胃痛咁嚴重, 我通常都係見牙醫前一個星期先會胃痛 + 肚痛...

希望過多幾日聽到你好消息

原文章由 SunriseSunset 於 07-10-18 12:03 發表
smb329,
Congratulations!!:-P I'm jealous!

小bon,
Today is my day25 too (26-28 day cycle).. I'm very very very nervous now .:cry: I couldn't sleep well these few nights... my stomach was painful ...

男爵府

放鬆d.. 唔係太緊張.. 如果真係bingo左. 對bb唔好ga..

我估係因為你緊張導致胃痛ge jer..

有好消息記住上黎報喜呀...

原文章由 SunriseSunset 於 07-10-18 12:03 發表
smb329,

小bon,
Today is my day25 too (26-28 day cycle).. I'm very very very nervous now .:cry: I couldn't sleep well these few nights... my stomach was painful ...

大宅

尋晚去驗左,證實係 ,我呢個期間又係胃痛+肚痛!
不過我係緊張開既人,好難唔緊張

smb329,你去驗左未呀?

大宅

tigerl,

Congratulations! 証實o左個心定晒啦

唔知, 我要等到幾時先可以報喜呢 ...

原文章由 tigerl 於 07-10-18 15:48 發表

男爵府

tigerl 真係可喜可賀la..
有無問醫生有乜做得 有乜唔做得ga.
跟住下一步又點呀
你係睇普通科醫生 定係婦科醫生呀.

我又無胃痛, 但肚就有少少痛la.. 都係戚戚下咁.. 我問過人la.. 係正常ga wor.. 不過就成日肚餓lor.. 好驚變大肥婆呀

我聽朝會去睇普通科 希望結果同你一樣la..

原文章由 tigerl 於 07-10-18 15:48 發表

大宅

我係睇婦科架,無問咩問題呀我!
check埋子宮,佢淨係話個胎好細姐依家!
另外我book左11/6號產檢

我係肚痛想去便便果種!我頭先都有去產前產後睇過,都好似有d準mama係咁,個心都定d!

我地一齊去產前產後08年6月果個topic都傾丫!:-P

原文章由 smb329 於 07-10-18 16:06 發表
tigerl 真係可喜可賀la..
有無問醫生有乜做得 有乜唔做得ga.
跟住下一步又點呀
你係睇普通科醫生 定係婦科醫生呀.

我又無胃痛, 但肚就有少少痛la.. 都係戚戚下咁.. 我問過人la.. 係正常ga wor.. 不過就成日肚餓lo ...

男爵府

好呀.. 你去產前產後開個新topic 我join 你

有好多野想問 想知呀.

原文章由 tigerl 於 07-10-18 16:20 發表
我係睇婦科架,無問咩問題呀我!
check埋子宮,佢淨係話個胎好細姐依家!
另外我book左11/6號產檢

我係肚痛想去便便果種!我頭先都有去產前產後睇過,都好似有d準mama係咁,個心都定d!

我地一齊去產前產後08年6月果個topi ...

首頁

尾頁

跳至