婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆:62以反面為由迫我带個一歲囡番東莞

叫62食蕉
咁想威快d叫99生個新鮮BB帶反去威

jm我都係果句,一次意外都厭多
你自己諗下

禁止訪問

子爵府

你威脅我就一定更加冇得傾……唔返

別墅

引用:反面係求之不得啦!上得去一次以後有咩節咩

原帖由 貧窮媽媽 於 14-05-12 發表
反面係求之不得啦!上得去一次以後有咩節咩節又要返去,下次話唔返又話反面,總有一次真係反 ...
x2, 若太爺見最後一面就另計啫,你62都唔化,要個孫女冒險,正常人都會叫你地唔去,佢重要以反面威脅,反就反,叫佢記住係佢提出嫁

子爵府

彩佢都傻,囡健康最緊要,無事最好,有事怪得邊個

男爵府

引用:今個月太62生日本身應成左62番東莞比太62見

原帖由 ling6236 於 14-05-12 發表
今個月太62生日本身應成左62番東莞比太62見下我個囡!但最近有個四個月女嬰番東莞患左腦炎!我同老公商量左 ...
唔好返,我之前就係帶我個仔仔同6299一齊返佐東莞,結果搞到個仔感染佐甲型流感到而家先好翻呀,我超後悔同心痛到死呀,樓主一定要企硬,反面都唔會重要過小朋友嘅生命!!!

男爵府

東莞好近,可以撘直通車即日來回。
如果老人家真係好老,想見下個 "塞" ,唔比佢見好似唔係幾好。
同意可以做足準備,食水自備,多帶消毒紙巾。唔好過人手抱,好似 g4 咁銷定個女,應該都唔會有事。

大宅

睇您62咁霸道,佢都唔會按您既要求,唔比其他人抱,因為佢地要面,佢點會比新抱話事,唔比邊個抱,係果時,您就肉除針板上啦,我認同,作為小朋友媽媽,絕對有權話事自己BB既人身安全,雖然講得誇張,您試諗下,BB有咩事,咪又係您照顧

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ling6236 發表於 14-5-12 19:33
今個月太62生日本身應成左62番東莞比太62見下我個囡!但最近有個四個月女嬰番東莞患左腦炎!我同老公商量左 ...
不如你叫你老公打電長途電話比太 62 講明原因,道曬歉咁,佢答應左再同 62 講話太 62 都話OK,
實行先斬後奏

大宅

我都好無奈... 我做媽媽既,6299 成日話要玩bb bb訓緊交,食緊奶 冇得玩就發脾4,到依家佢地好似當左我係仇人咁=.= 係我角度,我個bb係人, 比長輩錫係福氣,但佢地日玩夜玩,日日抱住唔放,又帶bb入廚房玩(為玩bb著想,我唯有避得就避) 6299要嬲我都冇辨法, 有本時佢地自己生過出黎玩!

翡翠宮

為佐女女嘅健康著想就算反面都要,寧願拿張相返去或者等女女完全好先再返去,咁太62都唔想個小朋友有咩唔舒服

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

太62年紀幾大先、健康嗎?如果好老咯,我覺得自己包車即日來回啦

如果太62仲好健康,你地直接打電話同太62講,等BB再大少少,你地會帶返佢探佢老人家,當然人唔到,禮都要到

攪掂咗太62,就咁通知返62就得啦

伯爵府

好媽媽勳章

你62用得反面迫你,上到去都唔會聽你話,預左比使左抱又抱,手唔洗,亂塞野食比BB……你忍唔忍到?上到去勢孤力弱,老公又靠唔住,BB無病自己都激到病!有必要辛苦自己又受氣咩?做好新抱無好報的!

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

男爵府

反面唔緊要,佢唔好後悔就無問題。

男爵府

剪爛張回鄉証咪得囉,就算佢劫左你個b,都包佢上唔到去

男爵府

100%唔去!

反面都係唔去

子爵府

就算斷絕關係都唔會拎呀囡條命來博

水晶宮

唔番, 你以為你計畫好 幾點去 幾點番, 就等於會實行到
去到果度, 你實好多野 被迫接受,
要你留就留, 你都唔識點走, 要你食就食, 你又唔知去邊度搵乾淨野食

伯爵府

shannnb 發表於 14-5-14 09:22
唔番, 你以為你計畫好 幾點去 幾點番, 就等於會實行到
去到果度, 你實好多野 被迫接受,
要你留就留, 你都 ...
真架樓主, 我試過跟我6299番去飲, 因為我姑婆就來唔得, 我唔多想番
但99 話我去一去就可以回香港 (因為大陸擺酒興擺完晏晝再擺夜晚), 仲話知我心掛掛唔洗我留咁長時間
咁食完晏晝, 佢走去約好哂其他親戚去參觀邊個屋企, 同邊個間公司先通知我地
仲鬼死咁開心叫我跟邊個邊個車....當然果日搞到食埋晚飯先走得
我都係番東莞, 但我62 鄉下要轉D 唔知咩大巴先去到
到時真係想走都唔敢走

男爵府

多謝各位jm意見!老公同左62講左一定唔會番!62有無發顛我就唔知!但最慘老公要受哂

首頁

尾頁

跳至