嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

Hi ChillyRose,

可唔可以send 藥方和湯水資料俾我呀! 唔該!
[email protected]

伯爵府

好媽媽勳章

my BB has been taking medicine for about 2 months

he is only 11-month:cry: :cry:
what can I do?

大宅

原文章由 olimo 於 07-11-12 13:06 發表
my BB has been taking medicine for about 2 months

he is only 11-month:cry: :cry:
what can I do?

我跟許多媽咪一樣,見自己囝女,一咳,心赤.又心痛,食住藥,晚上咳天光!!我見到自己同別人的小朋友咳,我覺得做媽咪,真的很付出!!我囝是超級無敵氣管敏感,一起咳,唔看 E 生,諗住小小嘢,唔好食藥住,西藥是POSION,食得多,唔好!
開始唔理,第日先跟住食藥,都止唔到!(咳足一個月)看住囝囝晚晚咳天光,自己又喊,愛莫能助!!!
我有一日,無意中看一些經書,看到一條藥方,我什麼藥都給囝食過,便給,果然有唔同!

如有需要,可找我!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

別墅

Please PM to me, many many thanks.

伯爵府

好媽媽勳章

不過我 燉川貝比bb飲
他今晚飲了一口
便嘔吐

之前食保嬰單都嘔

唔通一定要食西藥

民房

不過我 燉川貝比bb飲
他今晚飲了一口
便嘔吐

之前食保嬰單都嘔

唔通一定要食西藥

我個大仔都係一樣
宜家唯有食西藥:cry:

民房

Please PM to me, thanks very much

複式洋房

111111,

Please PM me, thanks.

大宅

Hi 111111,

please pm me. thanks~~

原文章由 111111 於 07-11-12 13:49 發表

我跟許多媽咪一樣,見自己囝女,一咳,心赤.又心痛,食住藥,晚上咳天光!!我見到自己同別人的小朋友咳,我覺得做媽咪,真的很付出!!我囝是超級無敵氣管敏感,一起咳,唔看 E 生,諗住小小嘢,唔好食藥住,西藥是POSION,食得多,唔好!
開始唔理,第日 ...
:pint:

大宅

回覆 #49 blue0 的文章

Hi 111111,

please pm me. thanks~~

大宅

pls pm to me

原文章由 111111 於 07-11-12 13:49 發表

開始唔理,第日 ...

男爵府

虎到金來勳章

氣管炎,氣管敏感,久咳,哮喘交流區 _ 請進

111111,

Please PM me, thanks.

bbmami22

民房

原文章由 PinguLinusLee 於 07-10-30 08:59 發表

我己經放了上這兒. 非常多謝chillyrose的熱心. 其實有分享的資料不用email的,可以直接放在這裏給大家參考是最好的. 謝謝~!

...

我睇唔到後面嗰點...

[ 本文章最後由 sky7072 於 07-11-25 23:17 編輯 ]

大宅

dear 111111

可否給我一份啊. 因為我個仔11個月大, 佢係主氣管炎啊. 11月23日才剛出院, 現在都食緊西藥.....醫生都叫我要小心d照顧, 如果唔係好容易變敏感喎:-( :-( :-(

thank you very much

開始唔理,第日 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

開始唔理,第日 ...

111111,
可否pm我知道"藥方" 呀?????

男爵府

Please email to me. Thanks

男爵府

我2個囡岩都係岩出院, 一個2歲半, 一個2個月, 氣管炎大囡傳比細囡好慘, please e-mail to me thanks!

原文章由 evaanson 於 07-11-26 14:31 發表

洋房

chillyrose ,

很多謝你提供止咳湯水給有需要的家長參考:-P :-P :-P

[ 本文章最後由 townok 於 07-11-27 14:48 編輯 ]

民房

大宅

畀面勳章

please pm to me, thanks

首頁

尾頁

跳至