論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你諗唔諗全忍佢呢?
不過, 驚續約後佢態度更差喎.

如果唔改善就唔續約, 咪坐低傾下,
問下佢係咪有咩問題囉? (不過, 多數答你無野.)
我就會同佢講我地有囉,
照同佢講, 佢做野都OK想同佢續約,
但係接受唔到佢成日黑面, 同埋BB喊都完全唔理,
雖然佢可能覺得係佢休息時間,

如果續約, 大家仲有2年要對, 雖然佢可能想唔續都唔定,
如果佢想續約, 依方面一定要改善, 你地先會考慮.
睇下佢咩反應.

大宅

yogabb 發表於 14-6-3 10:56
我果件同妳差唔多,黑口黑面,因佢仲有半年度就返去,唯有隻眼開隻眼閉,不過真係唔明佢地唸咩如 ...
我0個個都係咁....以前bb朝早醒(我未醒)既時候喊佢會入去, 而家佢只係開bb房門俾我聽到, 跟住自己係廳到唔入去, 等我醒左入去.

伯爵府

引用:Quote:原帖由 belgiumchoco 於 14-06-04 發

原帖由 Thelittlepingu 於 14-06-04 發表
仲有以下情形都會黑面

1 唔俾bb 佢湊
5)點解黑面,你都做埋佢果份,好難明喎。
你有冇問佢做咩黑面

伯爵府

引用:你諗唔諗全忍佢呢

原帖由 小鈴鐺 於 14-06-04 發表
你諗唔諗全忍佢呢?
不過, 驚續約後佢態度更差喎.
佢話諗緊續唔續呀。而家係佢揀我,幾巴閉。
C6頭先頂唔順佢又黑面,問佢咩事,佢話冇野。c6省左佢一輪。真係心涼。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Thelittlepingu 於 14-06-04

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-04 發表
5)點解黑面,你都做埋佢果份,好難明喎。
你有冇問佢做咩黑面
因為我擾亂佢個schedule. 佢日日都係上午洗大人衫, 夜晚洗bb 衫。 果日我見好太陽, 亞b 又多野洗, 咪開機。 佢咁都唔like. 夜晚亞b 得三件衫都照開機

水晶宮

無啦啦點解會變成咁?
你有無同佢傾過?
如果無改善,即係代表有機會再衰D,我就唔會考慮續約啦.
唔好再拖啦,越遲傾,你越無本錢同佢商討如何改善~~唔夠時間觀察佢,又唔夠時間搵新人.

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 小鈴鐺 於 14-06-04 發表你諗

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-04 發表
佢話諗緊續唔續呀。而家係佢揀我,幾巴閉。
C6頭先頂唔順佢又黑面,問佢咩事,佢話冇野。c6省左佢一輪。真 ...
其實驚唔驚省完佢佢會報復?

男爵府

回覆:belgiumchoco 的帖子

佢勤力極有限,冇可能一個工人8 点几可以入房,如果係自動波抹下野,唔可能話做哂野!

大宅

引用:Quote:原帖由+Donjai+於+14-06-03+發表如果

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-03 發表
佢應該係計得好分明既人,日頭佢好肯照顧bb,又陪佢玩,但唔知幾時開始,佢將自己既工作時間定到晚上洗碗, ...
我接受唔倒佢由得bb喊哩點,問題係你沖緊涼,bb有咩事邊個負責,睇唔出佢有幾錫bb,我一定唔會續佢

男爵府

BK Milk勳章

做左年多,從沒有黑面,話頭醒尾,錫BB,放假都會準備BB食物才出去, 希望一直keep 住!

大宅

same case here

大宅

如果佢連BB喊都唔理而你又沖繄涼即係冇人attend bb啦 (但你去沖涼冇叫佢睇住bb先嘅咩??), 我睇唔到佢有幾o錫bb喎, 先唔好講續約, 如果佢持續係咁嘅工作態度, 直頭要炒啦!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我工人5年未黑過我面
主 賜 平 安

大宅

工人做咗年半,從冇黑面,都係8點幾沖埋涼入房,我又ok喎..
我係廳同兩個女做功課,有時坐係度,我會話冇咩整,你沖埋涼返房得架喇..
但如我有野叫佢出返黎..好似我要落一落街(急事),叫姐姐出黎睇住佢兩個,姐姐係ok,即刻出黎睇住佢地, 所以我家姐姐係幾有愛心架

男爵府

回覆:有冇工人做足2年都唔黑面

我果個仲有2個月夠2年喇,從未見過佢黑面

大宅

六年都冇黑過面

伯爵府

引用:如果佢連BB喊都唔理而你又沖繄涼即係冇人at

原帖由 ddccmm 於 14-06-05 發表
如果佢連BB喊都唔理而你又沖繄涼即係冇人attend bb啦 (但你去沖涼冇叫佢睇住bb先嘅咩??), 我睇唔到佢有幾o ...
我沖涼時佢餵bb食奶,食完就放佢係床,自己入房,bb就大喊,我次次沖涼都要好快好快沖完,如果唔係bb就惨

珍珠宮

我工人做了3年,so far都幾好

大宅

引用:Quote:原帖由 ddccmm 於 14-06-05 發表如果

原帖由 belgiumchoco 於 14-07-14 發表
我沖涼時佢餵bb食奶,食完就放佢係床,自己入房,bb就大喊,我次次沖涼都要好快好快沖完,如果唔係bb就惨

...
咁bb喊佢有冇理?定系餵完奶就算bb喊都吾理等你沖完涼出黎自己湊番?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 belgiumchoco 於 14-07-14 發

原帖由 ddccmm 於 14-07-15 發表
咁bb喊佢有冇理?定系餵完奶就算bb喊都吾理等你沖完涼出黎自己湊番?
工人唔理,由bb自己係房喊,所以我要好快沖完涼湊返bb。

呢個工人我唔會續約啦,發現佢有好多問題。真係當初對佢幾好都冇用,佢地係無情架

首頁

尾頁

跳至