自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 wingheng1019 於 14-06-03 發

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+wingkakon+於+14-06-03+發表

原帖由 薑炳人 於 14-06-03 發表
我有用佢講,我果日買了8件衫,當中有3對socks,2條褲,3件衫,下午買,佢都係話要單

...
你無單,個職員點知你係咪吹水,職員只係跟程序做,我覺得無問題哦

大宅

引用:Quote:原帖由+薑炳人+於+14-06-03+發表你不

原帖由 wingheng1019 於 14-06-03 發表
你比唔到proof . 佢都係跟足程序, 你話你企左5 分鐘好尷尬, 如果你好有禮貌無嘈, 係gap 企5 分鐘又可以 ...
我冇嘈就不可以覺得尷尬嗎?

Jimmy2008  使唔使咁講野  發表於 14-6-5 06:05
amywon  有咩咁尷尬呢?怕尷尬就唔好去 cheap gap啦,著gucci burberry 就無咁尷尬架啦  發表於 14-6-3 21:52

男爵府

回覆:去gap買嘢一肚氣,浪費我時間!(記住要keep單)

佢真係驚你偷

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 wingheng1019 於 14-06-03 發

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+wingheng1019+於+14-06-03+發

我冇嘈就不可以覺得尷尬嗎?
你都無做錯野有咩咁尷尬?

大宅

引用:Quote:原帖由+薑炳人+於+14-06-03+發表我冇

原帖由 ALAC 於 14-06-03 發表
你都無做錯野有咩咁尷尬?
冇做錯就不可以尷尬嗎?

子爵府

我明白你心情,係個店員大意無除牌,攪到你要行多轉。所以比著係我都會好忟噃~

因為有時d防盜牌好重身好大舊,自己拆唔到,所以呢個情況下只好嘆句倒楣!

男爵府

醒目開學勳章

回覆:去gap買嘢一肚氣(記住要keep單)

我係esprit買毛巾,都試過,都係要求睇單先,我早巳準備好單比佢睇,所以幫我即除走個alarm,並對我講左3、4次對唔住

amywon  職員尷尬  發表於 14-6-3 21:53

大宅

其實唔係當時人,睇唔到大家態度,好難講邊個啱多啲,我都試過2次係咁,店員角度真係要check單,有啲客真係信唔過(佢唔係你fd,點都要保障自己唔好做錯野啦),但要helpful幫個客諗辦法去check with good attitude la (我自己都做過好多年sales),做客既一定咩都keep單,最基本既。我試過其中一次sales態度唔多好,我都少少火話,係你地唔既mistake要我行多轉(好彩我喺餐廳多手望下,如果返到屋企又返出黎整,比多30蚊車錢,點解要客承擔員工既mistake)。所以以後要keep單保障自己

寶石宮

佢哋都好難做嘅……

大宅

不如我用另一角度睇下見事,一gap sales開po:

今日開工,有個女人拎一件未除tag,但又無哂吊牌的衫來,叫我除tag,咁正常問佢攞單,佢話無,公司指引無單唔可以咁做,怕係偷返來,最慘係冇吊牌,check唔返record,公司系統一日咁多單,個女人已好努力咁講幾點買,買左乜,但系統無bar code真係睇唔返之前咁耐record,好尷尬,又唔係我唔記得除,係另一D同事,公司又只有指引叫我check單,最後我冒住比上師駡同扣人工的險幫個女人除tag,希望公司唔知啦!

樓主,咁睇會否開心D?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

她無錯,無單就煩!下次學野啦

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:薑炳人 的帖子

有d奇怪,件衫未除alarm,咁當日你買件衫時,出門口冇響咩?

大宅

好心d人唔好咁mean啦,邊個會逾左件衫未消磁架姐?我都係唔keep單既人,只可講句樓主唔好彩囉

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+薑炳人+於+14-6-3+18:39+編輯+

上星期去gap買衫俾仔仔,番到屋企習慣即刻除哂啲牌掉落洗衣機 ...
唔可以自己除既咩

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我試過係h&m買左對鞋比呀女,sales無除alarm我都攞番埋張單比佢睇,睇完佢就幫我除
Check單好正常,好多公司都會甘做

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:薑炳人+發表於+14-6-3+17:40+上星期

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ashley_ash 發表於 14-6-3 05:31
我都係 以為搞半日。
我諗樓主回post開post 仲長過5分鐘

我都係唔keep 單既人,不過係返左屋企望過件衫冇野,著上身行個轉先掉單

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我試過去uniqlo買衫冇除alarm,走冇響,入第2間uniqlo睇野就響,sales即刻帶我去收銀,我出示返張單即刻除alarm,仲不停say sorry。冇單唔除alarm都正常,sales都係跟正常程序做野,冇心令你尷尬。

首頁
12345...10

尾頁

跳至