美容扮靚

跳至

首頁
12345...26

尾頁

侯爵府

NChan 發表於 14-6-9 06:23
唔係喎!sales話要用御粧。

我尋日問BA話呢隻唔使喎, 佢仲話如果ON TOP加WHITE LUCENT隻有色BASE先要用卸妝...
ANYWAY, 我會用BASE所以我一定會卸妝的~

男爵府

回覆:終於買到Shiseido防曬

你就好啦,個BA送咁多sample俾你!
睇黎我都要轉去第二間shop喇!
九龍灣d BA 唔會主動俾sample, 好姑寒

侯爵府

Rabbitlolo 發表於 14-6-9 07:48
九龍灣d BA 唔會主動俾sample, 好姑寒:noth ...
睇BA架, 同佢熟啲就好啲SAMPLES, 你最好搵幾個MARK實, 去親到搵佢~

大宅

KAY+2 發表於 14-6-8 22:28
唔可以呀, 所以我係買咗二千幾先有晒兩份GIFT~
咁我去買$1200要SET REVITAL GIFT LU
我都覺得又一城的BA是最好
無論係唔係shiseido
好多SHOP在又一城的服務都唔錯

伯爵府

引用:你就好啦,個BA送咁多sample俾你!睇黎我都

原帖由 Rabbitlolo 於 14-06-09 發表
九龍灣d BA 唔會主動俾sample, 好姑寒:noth ...
真係好睇Ba,我之前個Ba,可以買1樣野,都有7-8支sample,仲要大部份係旅行裝,成日都叫我唔使買,等佢俾,例如eye cream,我唔使買,淨用sample都已經夠
可惜佢已經無做

侯爵府

jujuqueen 發表於 14-6-9 09:04
咁我去買$1200要SET REVITAL GIFT LU
我都覺得又一城的BA是最好
無論係唔係shiseido

BA話好多人想要REVITAL, 得我想要份WHITE LUCENTS~~~

又一城啲BA好好, 除咗CLARINS....次次都無乜笑容, 德福好好多.

大宅

KAY+2 發表於 14-6-9 09:19
BA話好多人想要REVITAL, 得我想要份WHITE LUCENTS~~~

又一城啲BA好好, 除咗CLARINS....次次都無乜笑容, ...
white lucent我唔知點解洗面覺得好乾
支LOTION用完爆出油
我估呢條LINE應該唔岩我了
不過又係仲有一堆未用
但又諗住入新野
不過shiseido的碎粉超好用呀
我就算咁熱都可以由朝早七點捱到5點都唔駛補
如果夜晚出街印一下油就得喇
好正!

侯爵府

jujuqueen 發表於 14-6-9 09:24

WHITE LUCENT系列係唔保濕的, 我覺得適合油性至中性用.

你標油係咪唔夠潤, 只係用支LOTION? 有無用埋CREAM呢?
單用LOTION唔夠鎖水, 一定要加CREAM的, 特別係夜晚呀~

侯爵府

Jessieyin 發表於 14-6-9 09:18
真係好睇Ba,我之前個Ba,可以買1樣野,都有7-8支sample,仲要大部份係旅行裝,成日都叫我唔使買,等佢俾, ...

我個BA成日叫我唔好買嘢, 做完FACIAL就攞SAMPLES走

大宅

KAY+2 發表於 14-6-9 09:31
WHITE LUCENT系列係唔保濕的, 我覺得適合油性至中性用.

你標油係咪唔夠潤, 只係用支LOTION? 有無用埋CREA ...
有FULL set 用呀
但都油既:(

成個系列支BASE最好用

又唔貴

revital 我做得STABLE
雖然睇唔出有咩顯著成效
但係唔會令我衰左

大宅

KAY+2 發表於 14-6-9 09:32
我個BA成日叫我唔好買嘢, 做完FACIAL就攞SAMPLES走
你BA咩樣架?等我留意下

我都想將ACC轉去又一城
我依家去開SOGO
D BA次次唔同既
但為左1.5倍分又要局去

去SOGO既好處只係有thankful week lor
同埋成日都有面部護理同寄信畀你拎SAMPLE

我想知第2間SHOP其實係咪都成日有? (約一個月一次)

侯爵府

jujuqueen 發表於 14-6-9 09:35
有FULL set 用呀
但都油既

我用WHITE LUCENT都只係用精華, MASKS同MASSAGE CREAM, 用系列其他嘢都唔係好啱.
支BASE就超好用, 用咗三支喇~

REVITAL我都一般般, 就係跟你一樣, 無好到又無衰到...不過成日送SAMPLES, 所以都KEEP住用的.

珍珠宮

引用:你就好啦,個BA送咁多sample俾你!睇黎我都

原帖由 Rabbitlolo 於 14-06-09 發表
九龍湾BA真係好孤寒,最多比一兩支

侯爵府

jujuqueen 發表於 14-6-9 09:38

又一城都係個個月有免費面部護理架, 我都BOOK咗下個月去做.....

我個相熟BA係全店最高的女仔呀, 有啲男BA都無佢咁高, 高高瘦瘦好白的, 好容易認的.

侯爵府

karshing 發表於 14-6-9 09:41
九龍湾BA真係好孤寒,最多比一兩支

德福嗰間我去過...無乜笑容咁的...
不過隔離CLARINS同CHANEL的BA都超好的~

大宅

KAY+2 發表於 14-6-9 09:44
又一城都係個個月有免費面部護理架, 我都BOOK咗下個月去做.....

我個相熟BA係全店最高的女仔呀, 有啲男B ...
耶...原來間間都係個個月有我要轉會先
SOGO reli always hard feeling :(

white lucent 我都有用MASK
幾好丫, 幾貼面
massage 我用revital one min 果隻
夏天用幾好

我仲有堆FS
除左個MASK我估我都係麻麻岩用

要畀晒媽咪了

男爵府

KAY+2 發表於 14-6-9 09:40
我用WHITE LUCENT都只係用精華, MASKS同MASSAGE CREAM, 用系列其他嘢都唔係好啱.
支BASE就超好用, 用咗三 ...
WHITE LUCENT支BASE同CPB BASE FOR LINE比較, 邊支好D??我依家用緊WHITE LUCENT BASE 10ML SAMPLES, 幾好用, 同CPB FOUNDATION都幾夾~
SHISEIDO 50+防曬同你D底妝夾沒唔夾呀??

男爵府

jujuqueen 發表於 14-6-9 09:38

我都係跟SOGO, D BA次次都唔同, 做FACIAL我都出到聲想佢跟, 不過佢地都唔多願意咁, 我都費事勉強佢。

男爵府

KAY+2 發表於 14-6-9 09:44

我個相熟BA係全店最高的女仔呀, 有啲男B ...
佢係咪幾瘦, 黑色短頭髮, 白白地嫁?? 我上次去俾佢外型吸引左

侯爵府

heyley12 發表於 14-6-9 10:15
WHITE LUCENT支BASE同CPB BASE FOR LINE比較, 邊支好D??我依家用緊WHITE LUCENT BASE 10ML SAMPLES, 幾好用 ...

支CDP BASE FOR LINE我只係化妝嗰日先用, 因為佢好白, 單用怪怪的...
平時唔化妝就單用WHITE LUCENT支BASE, 我鐘意佢薄貼又有少少色可以均勻膚色,
而且又有SPF35.

今朝我用咗SPF 50 防晒呀, 原本以為用5蚊銀份量會好多, 但搽多幾次好快就吸收, 又唔太笠...
我再ON TOP用咗WHITE LUCENT BASE, 都夾到呀, 無擦膠碎.
支防晒唔錯, 又唔貴, 只係320$, 可以列入回購清單的~

你有10ML SAMPLE就用晒先考慮買邊隻啦, 10ML都好耐用的.
不過支SHISEIDO防晒暫時無SAMPLES, 或者你去SOGO問下有無, 可以拎嚟試下.

我之前見有JM講CDP七月出新BASE, 到時先比較買SHISEIDO定CDP吧.

你支CDP防晒好用嗎?

首頁
12345...26

尾頁

跳至