自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:我老公好down

我從未試過同區返學,同埋冇搭過校巴,我爸爸都係由幼稚園送我返學到f1頭,佢冇怨過一句,冇諗過要幫我轉校。。 呢個原因轉校,我覺得有點唔成理由。。

珍珠宮

引用:我女讀緊保良局某小學小一,學校响同區,行

原帖由 gracefulb 於 14-06-09 發表
我女讀緊保良局某小學小一,學校响同區,行去學校要15-20分鐘。老公每朝送女到學校之後,就行10分鐘去搭巴 ...
試下留意住宅附近,
有冇的士司機住同區(如晚上泊過夜的士)

揾到問下佢每朝走一轉跟跳錶計!

萬物皆空,因果不空

男爵府

熱血勳章

以前小學中學要行至少20分鐘…
其實好多都無瓦遮頭,平時放定雨衣係女女書包,爸爸帶多遮,好天遮太陽,都幾好!步行上學當做運動!

大宅

多謝各位的意見。因為係老公每朝送返學,女書包,加自己電腦工事包又真係好重,所以先想試下對面間小學咋。得就得,唔得都無辦法。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

gracefulb 發表於 14-6-10 13:27
多謝各位的意見。因為係老公每朝送返學,女書包,加自己電腦工事包又真係好重,所以先想試下對面間小學咋。 ...
可以搭校巴AR?

珍珠宮

我呢邊行去地鐵站十分鐘,跟著出地鐵站行去學校十分鐘加五分鐘長斜(我仔3歲開始行足半年才等到保母車位)

侯爵府

俾你筆試,做完自己覺得做得好好,但結果又係唔收你個女....你個女仲HURT喎....

如果阿女而家讀得咁好,不如原校讀啦....去新學校又要識過哂同學仔,又要重新適應教學模式.....呢啲比起朝早嗰15-20路程,影響仲大喎

子爵府

當親子時間啦, 係就好天曬落雨淋, 但將來都會變做大家回憶, 過多幾年佢地大, 你想送都無得送喇~

伯爵府

通常唔收隔離學校既學生
無論係唔係同一辦學团体

(咁一定有例外)

首頁

尾頁

跳至