親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tungtung_mama 發表於 14-7-6 21:48
請問你怎樣book?留左言係facebook都唔覆

你用FACEBOOK PM佢, 等佢覆~~
佢好似得一個人會覆野, 勁慢......
如果1-2日唔覆就再問一次, 問到佢覆~~

佢地O的CS真係OK差~~~ (去到又唔係咁差架喎)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bongbongmum 發表於 14-7-6 22:03
我都係,兩日都無人覆,係咪星期六日休息呢?

唔係, 根本就唔夠人手做野!

你用FACEBOOK PM佢, 等佢覆~~
佢好似得一個人會覆野, 勁慢......
如果1-2日唔覆就再問一次, 問到佢覆~~

佢地O的CS真係OK差~~~ (去到又唔係咁差架喎)

禁止訪問

回覆:brbaby2007 的帖子

珍珠宮

sueli7311 發表於 14-7-7 00:01
我都有興趣!
難唔難book?

睇彩數啦, 我book呢次好快就confirm,
但想再book第2次就等左成個月都無覆, 然後就無曬位了!

伯爵府

回覆:分享: 塘福露營車2日1夜

好吸引好想去!

有冇限人數?

珍珠宮

6x6=36 發表於 14-7-7 03:01
好吸引好想去!

有冇限人數?

有架, 我地去, BOOK 中型車講明限2-4人架~~~

6x6=36  Thanks!  發表於 14-7-7 21:07

大宅

引用:我都係,兩日都無人覆,係咪星期六日休息呢

原帖由 bongbongmum 於 14-07-06 發表

我都係,兩日都無人覆,係咪星期六日休息呢? ...
今日忍唔住打電話,居然即刻有冇聽,仲book埋,好期待

大宅

引用:Quote:原帖由 bongbongmum 於 14-07-06 發

原帖由 tungtung_mama 於 14-07-07 發表
有人聽,打錯字

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

tungtung_mama 發表於 14-7-7 18:52

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由於管理員同版主都唔能夠確認該公司是否合法經營,以及有沒有如另一個相關討論主題內有會員貼出嘅報導所講破壞環境生態。如會員想使用該公司服務,請直接向該公司了解及查詢。

另如欲向樓主索取資料,請直到PM樓主(並不是本人),請勿在版面留下大量無可讀性回覆(如PM ME PLS等),否則本文可被關閉。謝謝合作!
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

召藥師 發表於 14-7-11 15:26
由於管理員同版主都唔能夠確認該公司是否合法經營,以及有沒有如另一個相關討論主題內有會員貼出嘅報導所講 ...

多謝各位版主尤其是小草~~~
好感激!!!

大宅

本報訊】富高度生態價值的大嶼山水口灣一幅官地,去年底遭揭發有人擅砍伐樹木兼引入四輛露營車,遭政府警告違規。惟本報發現,距水口灣不足5分鐘車程的塘福村附近的海岸保護區,近月出現四輛同樣型號的露營車,並正式營運出租。每車附設冷氣及獨立廁所,污水恐影響具重要生態價值環境。
 記者:袁柏恩

遭政府警告的水口灣官地已荒廢,原擺放於靠海位置的四輛露營車不復見,惟車底的石屎地台未移除。不過,本報在鄰近的塘福村附近空地,發現四部型號完全相同的露營車,並已於10月起,透過社交網站及報章大肆宣傳出租。
新營地位處隱蔽,四輛露營車內均設冷氣機、廁所及煮食爐具,車後擺放了石油氣。現場所見,每輛車旁邊安裝了分體式冷氣機,又有多條水管從車內延伸駁入地底,疑為排污渠,車底有石屎作固定及承托。
營地設木枱凳、燒烤爐和電燈柱。營地前大片空地亦已鏟光樹木夷平,堆放了被砍樹幹,空地泊了鏟泥機。露營車經營者9月底設立facebook專頁招租,收費由每晚800元至近2,000元不等,由現時至下年初的周末預約已爆滿,專頁聲稱正計劃擴張營地。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20131122/18519439

或違反土地用途

據城規會分區計劃大綱草圖,塘福沿岸為海岸保護區,只適合作農業用途、泳灘、自然保護區等。如要經營燒烤地點或營地,須先向城規會申請,不一定獲批,惟上址從沒進行任何申請。營地旁邊為一條溪澗,據漁護署資料,該溪屬具重要生態價值河溪。去年遭揭發夷平官地擺露營車者,據報為新界鄉議局成員鄧捷明,而新營地橫跨多幅私人土地,主要業權人包括鄧捷明、鄧耀輝及一些私人公司。
綠色力量高級環境事務經理單家驊指,上址為海岸保護區,理應不可擺放露營車,而露營車用作出租住人,或違反土地用途。他並擔心露營車的污水會否污染附近河溪。長春社高級公共事務經理李少文指出,南大嶼並未納入「發展審批地區圖」,即使違規,規劃署亦無法執法,促政府盡快修例堵塞漏洞。
本報嘗試聯絡露營車負責人,至截稿前未獲回覆。負責旅館牌照的民政事務總署發言人表示,正與相關部門跟進。
flor

複式洋房

環境幾好喎

珍珠宮

kit232831 發表於 14-7-12 02:30
環境幾好喎

係幾清優架~~

伯爵府

牛年勳章

Really nice, just tried to book for Aug / Sep. Seem like all SAT and Sun already fully booked

男爵府

我都好想去

brbaby2007    發表於 14-7-23 18:46

珍珠宮

nisha 發表於 14-7-23 13:33
Really nice, just tried to book for Aug / Sep. Seem like all SAT and Sun already fully booked :naug ...

yes ar..... they fulled since July..... 我想去多次都無!

大宅

引用:Really nice, just tried to book for Aug

原帖由 nisha 於 14-07-23 發表
Really nice, just tried to book for Aug / Sep. Seem like all SAT and Sun already fully booked :naug ...
我book左8月尾,希望唔好落雨

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+nisha+於+14-07-23+發表Reall

原帖由 tungtung_mama 於 14-07-23 發表
我book左8月尾,希望唔好落雨
我去嗰晚bbq完先落雨,仲要紅雨,都幾驚架,好驚會水浸

首頁
12345...11

尾頁

跳至