跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位準媽咪,可否食芝麻糊呀?

大宅

有覺得應該冇問題....我都開始食涼粉喇~~~~好好味~
大家加油呀~仲有8周左右生得喇~~~~:mrgreen:
原文章由 丁丁超人 於 07-12-13 16:37 發表
請問各位準媽咪,可否食芝麻糊呀?
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

我朋友個bb而家4個月大, 但係成身都紅點, 佢話可能佢無清胎毒, 所以佢叫我早d開始清, 尋晚我即刻食左碗芝麻糊, 我見到鴻福堂有腐竹蛋白果糖水同埋芝麻糊買, 我諗住隔日都食下

大宅

等我都食先,嘻嘻~
頭髮都靚d

複式洋房

原文章由 丁丁超人 於 07-12-14 09:51 發表
等我都食先,嘻嘻~
頭髮都靚d

我媽咪都叫我依家開始食多D芝麻糊同埋腐竹糖水喎!
佢重話依家西瓜都可以食架啦喎!
第日BB出世都易D喎!
BabeQ *.*

大宅

原文章由 BabeQ 於 07-12-14 22:30 發表

第日BB出世都易D喎!

THANKS~
我噚日都食左芝麻糊呀
現在又好想食燉鮮奶

大宅

其實我真係唔知食呢0的會唔會易生0的...因為我第1胎都有食...不過都係生到我死咁滯.... 我痛左18個幾鐘....
原文章由 BabeQ 於 07-12-14 22:30 發表

第日BB出世都易D喎!
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

第日BB出世都易D喎!

我想請問一下各位準媽咪,如果有妊娠糖尿,可以吃什麼呢??? 因為見到你地講,食腐竹糖水,西瓜,芝麻糊呀,講到我都口水流,但係又唔食得,咁點算好呀???? 請各位指教指教!!!

大宅

你不如問下醫生啦,安全0的.....因為我估通常唔可以食咁甜.....
原文章由 stella789 於 07-12-17 00:43 發表

我想請問一下各位準媽咪,如果有妊娠糖尿,可以吃什麼呢??? 因為見到你地講,食腐竹糖水,西瓜,芝麻糊呀,講到我都口水流,但係又唔食得,咁點算好呀???? 請各位指教指教!!! ...

別墅

請問各位食的芝麻糊是街外賣或是自己整? 我好想食芝麻糊,但有些糖水店的芝麻糊唔得,仲要$13以上1碗;如果在超市買來的即沖裝芝麻味欠缺還加入大量的木薯粉或者馬蹄粉,多吃又無益‥(有點嘴饞

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

子爵府

回覆 #1 cecily88 的文章

你地講到食糖水好好味,我未開始食,不過今晚放工買碗芝麻糊食先。
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

原文章由 stella789 於 07-12-17 00:43 發表

我想請問一下各位準媽咪,如果有妊娠糖尿,可以吃什麼呢??? 因為見到你地講,食腐竹糖水,西瓜,芝麻糊呀,講到我都口水流,但係又唔食得,咁點算好呀???? 請各位指教指教!!! ...

係囉.. 問下醫生好...
如果唔係睇下落代糖得唔得.. 或者唔落糖...

大宅

我有想問下大家... 煲百蓮鬚... 我次次煲完成四碗水... 你地係一次過飲晒一煲?定係分2次飲?

大宅

原文章由 yyy008 於 07-12-17 15:27 發表

係囉.. 問下醫生好...
如果唔係睇下落代糖得唔得.. 或者唔落糖...

如果問醫生,佢實話唔食得,就算落代糖都應該唔得,再講佢地實話食呢d野都無乜根據。

大宅

原文章由 stella789 於 07-12-18 12:37 發表

如果問醫生,佢實話唔食得,就算落代糖都應該唔得,再講佢地實話食呢d野都無乜根據。

一係唔好落糖啦.. 但係真係要食d涼野架... 如果唔係阿b出世好易出紅色粒粒.. 到時要同佢洗.. 阿b又辛苦...

大宅

原文章由 yyy008 於 07-12-18 11:50 發表
我有想問下大家... 煲百蓮鬚... 我次次煲完成四碗水... 你地係一次過飲晒一煲?定係分2次飲?

我次次飲兩碗, 其餘都倒左去....
所以之後都唔好落太多水煲..5-6碗水煲出黎都已經好多了!

大宅

原文章由 quzi 於 07-12-18 15:38 發表

我次次飲兩碗, 其餘都倒左去....
所以之後都唔好落太多水煲..5-6碗水煲出黎都已經好多了!

我頭2次飲晒4碗.. 飲完想死咁滯... 連D雞旦都食唔落...
尋晚... 我頂唔順...飲左2碗... 跟住一半放入fridge.. 今晚煲返佢再飲....

我下次落少d水... 4碗... 同埋十蚊分四次用... 咁唔知得唔得呢?

大宅

原文章由 yyy008 於 07-12-18 16:06 發表

我頭2次飲晒4碗.. 飲完想死咁滯... 連D雞旦都食唔落...
尋晚... 我頂唔順...飲左2碗... 跟住一半放入fridge.. 今晚煲返佢再飲....

我下次落少d水... 4碗... 同埋十蚊分四次用... 咁唔知得唔得呢? ...

哈哈哈哈, 最重要係食埋果兩隻eggs呀..~咁先有營養!
十蚊係咪有一兩??我十蚊煲一次咋次次都.....懶得分開嘛~
十蚊分兩次就差唔多喇我覺得....
落3-4碗睇實個火都唔會有大問題的。
我次次都係飲兩碗算, 驚太多 有d人話會早產, 我只是想清下毒而已。

大宅

原文章由 quzi 於 07-12-18 19:18 發表

哈哈哈哈, 最重要係食埋果兩隻eggs呀..~咁先有營養!
十蚊係咪有一兩??我十蚊煲一次咋次次都.....懶得分開嘛~
十蚊分兩次就差唔多喇我覺得....
落3-4碗睇實個火都唔會有大問題的。
我次次都係飲兩碗算, 驚太多 有 ...

十蚊我唔知有幾多兩... 我係十蚊分2次用囉... 如果十蚊一次用晒.. 成煲野都係o個d一條條.. 同埋好甘.. 好多粉(渣)... 濃得滯喎...

我聽日又去買喇.. 問下藥材舖個伯伯先....

我想問.. 你地買o個d 白蓮鬚係咩色架? 我買o個d係黃色架... 我朋友話有隻係紅色... 有無人知呢?

大宅

我奶奶叫我5元分3-4次, 2碗煲埋1碗飲
我試過, ok 喎, 唔會太多水

首頁

尾頁

跳至