自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

melody,深圳灣無面點王加, 係唔係永和大王呀 ?
多謝報料. 不過我一程車要2.5小時, 去華僑城.
湯圓同餃子我怕會溶咗, 或者去七記買包冰會否好D呢, 等我諗諗佢.

原文章由 melody93949596 於 07-12-14 10:37 發表
佢d湯圓雪到好死硬架, 我都係帶冰袋, 同埋我囉返去屯門, 由深圳灣去真係話咁快就到
包哥d, 唔使點用冰袋都得...睇你個冰袋大唔大, 我買d中式包黎做早餐, 蒸包有益過食焗既麵包
不過深圳灣無乜食肆..上次去麵點皇, 叫 ...

[ 本文章最後由 雪文 於 07-12-15 10:19 編輯 ]
生日月, 開心過

水晶宮

我又想問 : 中式包呢, 我屋企街市賣陳記都係15元三包仲送支飲品, 咁同大陸是否price差唔多呀

原文章由 melody93949596 於 07-12-14 10:37 發表
佢d湯圓雪到好死硬架, 我都係帶冰袋, 同埋我囉返去屯門, 由深圳灣去真係話咁快就到
包哥d, 唔使點用冰袋都得...睇你個冰袋大唔大, 我買d中式包黎做早餐, 蒸包有益過食焗既麵包
生日月, 開心過

大宅

雪文;
我想問在超市買邊個牌子WORK D? 我想買!
THANKS!

男爵府

牛年勳章

原文章由 sisicat 於 07-12-13 09:13 發表
請問 Sam's club 在哪裏呢?

http://www.wal-martchina.com/english/samsclub/index.htm

大宅

melody93949596請問深圳灣walmart點去ah?

珍珠宮

熱血金章

原文章由 玉兔 於 07-12-14 09:58 發表

toffeetong:
按摩, 美容&洗頭可有好介紹?

兔兔,

美容我係東門九龍城廣場4/F紫xx做, 我都光顧左六年了.
按摩我約我喜歡的師傅, 如果唔夾時間. 就會就另約師傅, 所以每次都有不同的店舖.

我要介紹金粉牌的面餅, 一包有四個. 約6元. 有龍虾味或包魚味.D面質好爽滑. 有時特價5元有交易.
我每次去超市,會買兩個大曼頭. 0.5-$1/只. 蒸熱点錬奶, 呀仔話D口感好過急凍果D. 如果係急凍曼頭, 有D係Q版, 一口一只, 都唔錯, 小朋友會中意, 約3元/包.有12只. 有D仲係兔仔形狀.

有D1-2元/包的綢味粉也不錯, 是超市自己包裝的, 有沙薑粉, 八角粉, 孜然粉(点烤肉用的), 總之好多都未聽過. 用幾元買D攪下新意思都不錯, 係HK係冇呢D野. 我次次都睇到唔願走:mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章

:lol: push :lol:
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

子爵府

回覆 #10 bebu123 的文章

d熟食都勁平不過放唔耐~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

蒙牛特倫穌=$48.0/pack

貴左好多呀,我幾個月前買38咋
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

禁止訪問

男爵府

原文章由 toffeetong 於 07-12-14 22:15 發表

兔兔,

美容我係東門九龍城廣場4/F紫xx做, 我都光顧左六年了.
按摩我約我喜歡的師傅, 如果唔夾時間. 就會就另約師傅, 所以每次都有不同的店舖.

我要介紹金粉牌的面餅, 一包有四個. 約6元. 有龍虾味或包魚味.D面質 ...

toffeetong:
可有心水的按摩師傅推介, 價錢如何?

男爵府

哇!妳們個個都很精明
又會精細算,真的要向妳們多多學習.

水晶宮

candy,你想問咩呀, 唔好意思我唔明

原文章由 candygirl 於 07-12-14 18:12 發表
雪文;
我想問在超市買邊個牌子WORK D? 我想買!
THANKS!
生日月, 開心過

伯爵府

想問大家除左華僑城有Wal-Mart 有之外, 仲有邊到有呢 ?

東門附近有嗎 ?

水晶宮

華僑城MTR C出口, 出到來直行再轉左就睇到啦. 它的附近是銅鑼灣廣場. 不過近年尾, 有网友話有扒手出現, 大家小心D. 華僑城的治安算幾好的, 深圳來講.

原文章由 ks20031 於 07-12-14 22:51 發表
由深圳灣坐90號巴士($2)到世界之窗站下車,如識行的話約15分鐘,如果唔識可坐一站地鐵到華僑城站出來後問人,沃爾瑪就在傍邊!如走路去則下車後向前行,到華僑城站後過馬路,就到了!在那里你可消磨2小時,多野睇到唔知時間!

...
生日月, 開心過

珍珠宮

熱血金章

原文章由 chichiwing 於 07-12-14 22:40 發表
d熟食都勁平不過放唔耐~

有時見到d即撈粉皮, 自選份量, good!
另外, 在街外的店舖, 呢期我勁like抄薯角, $3一大包, 仲會用d調味品即撈.:lol:
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

禁止訪問

大宅

原文章由 雪文 於 07-12-15 10:15 發表
candy,你想問咩呀, 唔好意思我唔明

我想問邊隻牌子涼茶飲完真的有效可清熱氣, 不是飲糖水. thanks!

禁止訪問

水晶宮

yuenfong話的green包裝的王老吉
同埋呢排我試到寶慶堂的涼茶都幾好

你試吓, 我係二種都有貨係屋企:-P

原文章由 candygirl 於 07-12-16 19:04 發表

我想問邊隻牌子涼茶飲完真的有效可清熱氣, 不是飲糖水. thanks!
生日月, 開心過

首頁
12345...6

尾頁

跳至