婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章

回覆:winnieko1022 的帖子

我7年前初結婚都有這問題,兩三個月一次,結果係

1, 午餐前不能食甜食,
2, 每日食一碗仔有active乳酸菌的乳酪或乳酪飲品,
3, m頭幾日流量多時朝早要洗下體,
4, 底褲就要用綿質的,一定唔可以尼龍,我買unixxo的綿質boxer,
5, 著完的底要用有lactic acid的清潔用品洗中間個位後先機洗,
6, 平時沖涼或dodo後當然要用女性清潔用品洗下體,
7, 戒食豬肉或只係唔食來自中國的豬肉,
8, 一定要戒生食西色芝士,已煮的或片裝芝士除外,
9, 若對避孕用品材料敏感,則要考慮停用某產品,另覓方法
10,酒和海鮮不同餐共食

在番發時要先飲大量清水(幾乎係灌水)同如厠後要用有lactic acid的濕紙巾抹患處。過一日都唔舒服先睇醫生

以上8點我維持左2年,而家只做4至6,7至10就間唔中會破戒,好少再番發了,大概一兩年中,底抗力弱時(大病過後或連續多於3天訓得極少),又唔小心做左啲破戒的事先會番發

我個人覺得人人會有些唔同,希望幫到你

複式洋房

BK Milk勳章

引用:我有念珠菌半年,呢半年我日日食 GNC 益生

原帖由 mymarigold 於 14-08-17 發表
我有念珠菌半年,呢半年我日日食 GNC 益生菌+一杯乳酪,都係個個月睇e生塞念珠菌藥,直到最近e生開咗隻益生 ...
可唔可以pm隻益生菌資料比我?

伯爵府

回覆:有念珠菌煩惱的請進

其實有什麼徵狀?

別墅

回覆:mymarigold 的帖子

可否pm 益生菌塞藥資料給我嗎?謝謝

大宅

回覆 mymarigold 的帖子

Can u PM me your doctor's name and the probiotic name? Many thanks

首頁

尾頁

跳至