跳至

首頁
12345...61

尾頁

男爵府

原文章由 heiheima咪 於 08-1-16 09:58 發表
bebeyan,

你都好, 等到4月都有人工加, 我冇得加:-( :-( :-(
現在manman 飲開那隻奶粉轉左新裝, 已經加了十幾蚊一罐. 過左年重加............. , 新裝d 味又唔知佢地飲唔飲, 不知買定好唔買定好.:idea:

...

十幾蚊甘勁 , 我見惠氏好似無咩點加過價, 印象中只去年加過2蚊, 我諗過完年加價都唔出奇, 所以昨日買左12 cans ,加埋家中存貨,可食到9月到 ,不過食完都睇下有無平的奶粉,甘大過,都係心引想食多

男爵府

ALL,
話咁快半個月多, 終於唔駛陪太子讀書(今日heihei考完試), 諗住今晚有假放(唔駛溫書), 但又要陪太子去聽"xx演奏會":-( . 下星期又要陪佢聽"xx兒童音樂會".

明高媽 & pat,
下星期沙田大會堂有 "xx兒童音樂會"聽免費架, 現在有飛攞下星期四晚聽, 有興趣就去攞飛聽.:mrgreen:

pat,
我返麻明日就返完了整個course. 不過上星期我缺席, 不知幾時補堂, 如果咁岩你長週再繼續我地個未完整的午餐.

bebeyan,
都唔知點解一加就加十幾蚊:-(
現在manman 一日最少要飲3餐奶, heihei 每晚臨睡前都要飲1杯奶, 所以我一罐奶粉飲一星期到. 所以我都要買定2罐奶粉過年.

伯爵府

heima,

lunch 沒問題, call 我啦
聽音樂會好悶的, 以前學琴成日要去捧 miss 場, 悶到

原文章由 heiheima咪 於 08-1-18 10:20 發表
ALL,
話咁快半個月多, 終於唔駛陪太子讀書(今日heihei考完試), 諗住今晚有假放(唔駛溫書), 但又要陪太子去聽"xx演奏會":-( . 下星期又要陪佢聽"xx兒童音樂會".

明高媽 & pat,
下星期沙田大會堂有 "xx兒童 ...

男爵府

pat,

上次睇過15分鐘鋼琴演奏......好好睇.
今次, 係heihei 話要去睇, 所以買了2張飛今晚我地兩母子去睇. 我估我唔會 heihei好難講.

其實平時saturday 約你同tungtung 過去你媽咪果邊食lunch 都可以.

係la, 唔記得同你講, manman 終於出麻2隻大牙, 終於出齊晒d 牙.

原文章由 pat614 於 08-1-18 13:13 發表
heima,

lunch 沒問題, call 我啦
聽音樂會好悶的, 以前學琴成日要去捧 miss 場, 悶到

[ 本文章最後由 heiheima咪 於 08-1-18 13:54 編輯 ]

大宅

Hi,

我又現下身先!又開新版,真係快!
唔知係人老左定係點,而家成日唔願做野!
你地各人都好嗎?

我而家星期一至五都係日日早返工 ,天黑至放工!星期六工人放假,自己就做到懵,星期日朝早返教會,下午就叫做最輕鬆。

上兩個星期,我個女 同個仔輪住腸胃炎,個仔仲入左院兩日,尋日佢又傷左個頭,係樓下聯左兩針,所以大家都真係要小心身體!

pat,
桐桐真係好叻喎 ,係你教佢定係佢自己寫,定係學校教架?

cscli,
你咩咁忙?

heima,
做蛋榚!你真係好有前景!祝你成功!

伯爵府

即有幾多隻牙

原文章由 heiheima咪 於 08-1-18 13:49 發表
pat,

上次睇過15分鐘鋼琴演奏......好好睇.
今次, 係heihei 話要去睇, 所以買了2張飛今晚我地兩母子去睇. 我估我唔會 heihei好難講.

其實平時saturday 約你同tungtung 過去你媽咪果邊食lunch 都可以.

...

伯爵府

hi miss,

gigi好似好大個,比桐桐成熟呢 細佬做mug撞到繨針, 一定好痛

我近排好d, 多數6點幾就走, 但新年后又會天昏地陰:-(

桐桐話老師教,但平時冇功課,所以我都唔知佢係學校已學到, 但其實k1係咪已教?你地d小朋友係咪都已識

原文章由 mirandasuper 於 08-1-18 23:32 發表
Hi,

你地各人都好嗎?

我而家星期一至五都係日日早返工 ,天黑至放工!星期六工人放假,自己就做到懵,星期日朝早返教會,下午就叫做最輕鬆。

上兩個星期,我個 ...

大宅

原文章由 mirandasuper 於 08-1-18 23:32 發表
Hi,

你地各人都好嗎?

上兩個星期,我個 ...

miss,

你都好耐無現身, 乜真係咁忙呀, 保重呀 !!

細佬要聯針咁慘呀...... 男仔識行識走開始要睇緊d先得, 因為太活躍好動 !! 我個細仔開始要學行, 大細都成日無時停, 又成日唔訓覺, 真係好辛苦 !!

你問我忙咩 ?? 你指新年個時係咪 ?? 咪就係又老一年law (到時會多d人約遮 )

pat,

我個仔都未識寫咁多, 學校好似都係認吓字, 畫吓線咋, 配對常識咁, 應該都未教佢寫 ......

heima,

咁幸福有人整埋比你食, 未食都甜哂啦, 真係羨慕死人

男爵府

miss,

真係好耐無見你了, 你份工又忙, 放假又揍2個....真係幾辛苦,遲的又有新年長假,好好享受下.雖然甘辛苦, 見到佢地甘可愛就sweet番晒.

cscli,

細B 甘快學行la, 甘快..,學行有無減磅 (我記得佢都肥). 記得我個女一學行就減左磅,到依家都唔識肥番.

pat,

Q 學校要下學期才教寫字, 上學期主要認中文字, 英文就教 topic & A-Z vocabary, counting, 閱讀計畫, 普通話唱下歌, 12月剛就開始畫線了.

Q 就試過問我拿張紙,撕開一細細張, 轉下頭,佢拿往的紙仔比我睇, 原來寫左好多英文字母, 雖然寫得唔太正, 我都幾驚喜,讚左佢幾句寫得好好. 之後我發覺佢床頭貼左的紙仔, 寫了一些字母供自己欣賞.

不過數目字, 佢由細都好似不太喜歡. 我鼓勵佢, 佢都係望到就想走, 十問9不應, 現在先好少少. counting 佢都係做, 睇到數字都唔肯出聲. 真係好衰唔衰, 遺傳左我的野.

伯爵府

qma

但你好似做acc.喎

原文章由 bebeyan 於 08-1-19 21:59 發表
miss,

真係好耐無見你了, 你份工又忙, 放假又揍2個....真係幾辛苦,遲的又有新年長假,好好享受下.雖然甘辛苦, 見到佢地甘可愛就sweet番晒.

cscli,

細B 甘快學行la, 甘快..,學行有無減磅 (我記得佢都肥). 記得我個 ...

[ 本文章最後由 pat614 於 08-1-20 17:45 編輯 ]

大宅

我個女果間都係來緊下學期至寫字,但係有時佢就 會拿住個寫字版寫一兩個易寫架囉,好似佢第一個會寫既字係"1" ,之後又會寫下期他數字,同埋一D易寫既英文字母,好以"A""c"咁。不過佢就好鐘意油畫,可能係我星期六想有一個小時休息,打發左佢去樓下會所油畫,佢地要招多D學生,成日將佢地D畫貼出來,佢未開心囉。所以鐘意。一唔係我買左D補充畀佢煩住我地時打發下時間,好似有油畫、連線,連數字…都唔錯,我可以休息下。

細佬就真係最叻係爭,家姐要乜布乜佢都要爭!真係唔知點搞!?-(

男爵府

pat,

我都唔係太鐘意的數,悶死人,不過搵食無計,都係亂打亂撞. Q 真係只願寫下的字母, 人,口,上'下, 都不願寫數字, 我印象中可能只寫過1 字, 我觀察同試探左好耐, 佢bb果時已是見到 abc 好開心, 見到 123 就即走開,不開口.........似乎真不太喜歡數字.....我見佢表弟, 都成日諗中英文1-50, 叫佢一起唸, 又唔 sor我..只係最鐘意唸 abc...

男爵府

miss,

你真係好耐沒有出現, 應該考完試得閒D. 抽時間多D上來.
囝囝冇咩野呀, 一個病自然另一個都會感染, 都係果句小心身體.
我邊有咁多時間整餅, 是heipa 學整.

cscli,

pat,
乳齒total 20隻, 上次同你講manman 都係得18隻. 醫生3歲應該出齊晒d牙, 所以話manman有機會唔出, 在聖誕節期間我發現manman出緊最後2隻大牙. 可能出牙原因, 佢半個月發了2次燒

大宅

原文章由 bebeyan 於 08-1-21 00:30 發表
pat,

我都唔係太鐘意的數,悶死人,不過搵食無計,都係亂打亂撞. Q 真係只願寫下的字母, 人,口,上'下, 都不願寫數字, 我印象中可能只寫過1 字, 我觀察同試探左好耐, 佢bb果時已是見到 abc 好開心, 見到 123 就即走開, ...

bebeyan,

唔係呀, qq人口上下都已經識寫 .... ??
細仔未學識企就要學行, 咁先辛苦呀 !!! 佢都係差唔多size, 佢半歲左右e生就話佢身長同重量都已經一歲, 之前病左好耐就減左少少, 對"比"都係咁肉感law.....

記得係地上次黎我度問我, 佢遲d大d點抱 , 好在宜家都差唔多, 無想像咁巨

[ 本文章最後由 cscli 於 08-1-21 18:30 編輯 ]

大宅

原文章由 mirandasuper 於 08-1-20 21:25 發表
我個女果間都係來緊下學期至寫字,但係有時佢就 會拿住個寫字版寫一兩個易寫架囉,好似佢第一個會寫既字係"1" ,之後又會寫下期他數字,同埋一D易寫既英文字母,好以"A""c"咁。不過佢就好鐘意油畫,可能係我星期六想有一個小 ...

miss,

我細仔又係見哥哥玩緊咩佢都想攞喎 !! 不過到佢手上玩幾秒就唔要 有時哥哥都會好好讓比佢, 又時就..... 唉 !!

男爵府

cscli,

我在你新居果次見到你細B ,簡直是"嘩"了出來, 好肥呀:lol:. 印象好深刻......

Q只係慶時起時寫下的怪獸字, 係人字寫得好一點, 口字就真係好似佢張開個口甘樣, 唔知係唔係照往塊鏡寫. 上下, 我睇不出,但佢話係 wor..., 閒時佢都會畫下的火柴公仔, 話係爸爸媽媽 :mrgreen:

大宅

bebeyan,

你講得好好笑 (對住塊鏡寫口字), qq 又好得意, 識畫火柴人, 仲要話係你地

係呢, miss, rivus & monkichi, 你地第二個bb有無/會唔會去影樓影相 ?? 會唔會再去上次個間 ?? e家佢地加左價, 仲要個價係flexible架 仲話要加攝影費, 一時又話熟客都要比, 一時又話新客才要比, 仲要話熟客先做, 去前要問清楚 !! 我弟婦去左同bb影, d services 差左好多.....

大宅

bebeyan,

其實我細仔食好少奶, e家應該開始要食congee, but 佢就非常抗拒, 只係肯食糊仔, 仲要係唔可以落任何o野, 不過可能佢吸收啦...... 其實以前澤曦都係架, 食少少o野都肥o都o都......

男爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 cscli 於 08-1-22 10:16 發表
係呢, miss, rivus & monkichi, 你地第二個bb有無/會唔會去影樓影相 ?? 會唔會再去上次個間 ?? e家佢地加左價, 仲 ...

cscli,
我最近都搵緊 studio 資料, 宜家多左好多 studio 可以揀.

我都有打電話問過 "以前o個間", 問左兩次都係話 $780/1筒 (好似同以前差不多), 10個景(7個佢地提供的造型, 3個自己衫). 至於拍攝費, bk 會員可以豁免

咁你諗住去邊間影?? 我整左個 studio info 的 xls file, 你要唔要?? 如果要, pm 你的 email addr 畀我.

男爵府

cscli,

係la, 依家多左好多studio & 價錢又平左. 我睇過一些朋友同事的bb 相, 個個都不同 studio, 都幾多相下,個package 都是3-4佰,加少少相都係 6-7佰 右左, 我記得果時我同 Q 影果揖要9百幾, 你睇多的資料同睇下的背景邊鐘唔鐘意.....monkichi 的資料幫到你,做下功課先決定啦 !! :mrgreen:

首頁
12345...61

尾頁

跳至