跳至

首頁
12345...16

尾頁

別墅

我第3胎.第1胎好耐之前.第2胎都6歲.我覺得今胎有d唔同.不過之前果2胎我都無留意.亦無上綱睇資料同傾計.只是顧住返工由得佢到生唯止.所以覺得今胎有d唔同.我覺得胎動.還看見肚皮一吓一吓的心跳.好攪笑.
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

洋房

我都感覺到呀!果仲感覺好得意,撩撩下咁。
有時我彎住條腰,就好似壓住佢咁,會郁得大力d,
好似話比我知要我坐直咁,我好好攪笑架。

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-6 19:08 發表

都係咁啱睇到啫---:loveliness:
THK YOU你話定比我知.
妳而家知道係仔, 咪可以開始SHOPPING囉.
諗起SHOPPING都好興奮, 仲要係買BB嘢添! 我期待住呢日...:) ...

哈哈~~~係呀~~~~終於可以郁手啦
之前有時手痕,想買又唔知點睇好...你知啦,沒方向ma....最多估係仔係女,但又唔肯定
以家見岩就唔客氣啦~
你應該好快都知道啦,有沒有心中覺得係男定女呀???:-P

大宅

好媽媽勳章

見你地個個都真係感覺到bb郁,我到以家都未好肯定呀...次次懷疑佢動時,都係我剛訓醒 ....呀.....可能佢係我ge鬧鐘.....

大宅

好媽媽勳章

原文章由 忌廉妹 於 08-1-7 10:40 發表

其實用手feel bb心跳容易過用耳仔去聽~用手feel個肚臍2旁同上下,你按大力dd,你會feel到bb既心跳好急速同跳得好大力下架,直情係可以整郁我地既手架!(不過要係臨睡前,安靜一點)我老公話如果用耳仔聽我肚仔只係會聽到 ...

忌廉妹,
你老公試左用厠紙筒聽未呀???效果如何呀???得我又叫我老公try下先~~~:-P

大宅

我而家夜晚開始播古典音樂聽,我發覺佢旭得好勁,第一晚聽係咁不停旭,旭到我無得訓!!

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今日都感受倒BB喺我個肚度腳印印.感覺好好!!^^
爆愛車縫作

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-8 18:07 發表

我覺得忌廉妹的方法幾好, 就係試下搵手按下, 如果在震震下嗰個位FEEL到BB的心跳, 應該係BB旭而唔係肚風之類. 不過13週就開始有就真係好早喎!

我e+就嚟16w架喇!我阿媽話佢有咗4個月巳經感受到胎動架喎!佢話震震下撩撩下就係喎!都唔知真唔真!

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-8 23:56 發表

哈哈~~~係呀~~~~終於可以郁手啦
之前有時手痕,想買又唔知點睇好...你知啦,沒方向ma....最多估係仔係女,但又唔肯定
以家見岩就唔客氣啦~
你應該好快都知道啦,有沒有心中覺得係男定女呀???:-P ...

心裏面形住係女. 我同老公傾過, 以Dfriend既情況嚟睇. 女可能會好湊D, 而仔呢, 一路大的時候就比較放心. 結論係各有各好啦. 下星期就揭曉喇. :-P

大宅

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-9 01:04 發表

忌廉妹,
你老公試左用厠紙筒聽未呀???效果如何呀???得我又叫我老公try下先~~~:-P

haha~衰野,試左啦~D聲都集中D,不過都唔夠用手摸個FEEL咁強烈~同埋唔知阿B係唔係我地裝侉,佢成日周圍走一時係左,一時無右-.-比佢激屎~你都試下丫~:mrgreen: 我地想試下用咪放大佢d心跳聲,不過屋企無-.-

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-9 10:59 發表

心裏面形住係女. 我同老公傾過, 以Dfriend既情況嚟睇. 女可能會好湊D, 而仔呢, 一路大的時候就比較放心. 結論係各有各好啦. 下星期就揭曉喇. :-P

形住就真係有可能係,因為我之前都係覺得係仔,結果真係仔,所以媽媽同bb的聯繫真係神奇...:-P
女係細個時好湊過仔家???可唔可以分享下呀???等我有心理準備都好~

緊張緊張呀,我都想知下星期的結果呀

大宅

好媽媽勳章

原文章由 忌廉妹 於 08-1-9 10:59 發表

haha~衰野,試左啦~D聲都集中D,不過都唔夠用手摸個FEEL咁強烈~同埋唔知阿B係唔係我地裝侉,佢成日周圍走一時係左,一時無右-.-比佢激屎~你都試下丫~:mrgreen: 我地想試下用咪放大佢d心跳聲,不過屋企無-.- ...

gd!!!哈哈~~~~:D
我又要試!!!
咁聽你講厠紙筒都真係算幾大聲喎,咁果d胎心機ge錢都可以慳番

禁止發言

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-9 14:47 發表

形住就真係有可能係,因為我之前都係覺得係仔,結果真係仔,所以媽媽同bb的聯繫真係神奇...:-P
女係細個時好湊過仔家???可唔可以分享下呀???等我有心理準備都好~

緊張緊張呀,我都想知下星期的結果呀 ...

女好湊d係因為大部分女都比較文靜, 仔就較好動, 對於我嚟講, 湊女唔駛咁多精力同耐性嘛, 不過都係講緊一、兩歲之後既事, 到時先算啦!:-P

知道係仔定女, 我會第一時間話妳知:) !

別墅

朋友借左隻莫扎特我聽,今日第一次聽,真係旭得好勁!你地都試下啦!

大宅

我都聽緊, 但係唔覺bb有反應 wor

大宅

原文章由 Baby200806 於 08-1-10 11:07 發表
我都聽緊, 但係唔覺bb有反應 wor

HI! 我都聽左2晚, 都唔覺有反應啊!

複式洋房

我今日好似feel倒bb踢我呀! (而家18週幾)

大宅

我發覺我肚餓佢就會撩撩下我架啦

bb昨晚都好力踢我..因我遲左少少食晚飯呀

禁止訪問

首頁
12345...16

尾頁

跳至