自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 Japenese 於 08-1-13 23:01 發表

玩先夠young同in呀!!!!

我的意思係, 就算我隱藏了自己的birthday在profile, 但如果某一個人同我是舊同學關係, 比其他friend睇到舊同學的profile, 咁咪間接知道我幾多歲囉

男爵府

原文章由 晴B媽 於 08-1-13 23:07 發表

我的意思係, 就算我隱藏了自己的birthday在profile, 但如果某一個人同我是舊同學關係, 比其他friend睇到舊同學的profile, 咁咪間接知道我幾多歲囉

我都唔young ga,咁都係同d朋友仔差成10年8年啦,算啦,最緊要跟到人玩就夠young啦!!!

男爵府

原文章由 Leomummy 於 08-1-13 23:05 發表

我已經petted & feeded your momo,咁啱我朋友隻貓都係momo

唔該晒呀!!
我想知我去pet人地,點先有分ga?係唔係要去幾次ga?

男爵府

原文章由 Japenese 於 08-1-13 23:12 發表

唔該晒呀!!
我想知我去pet人地,點先有分ga?係唔係要去幾次ga?
'
每pet一次有五分,仲有同人race都有分,不過就要won先有,唔緊要ga,當玩吓low:lol

男爵府

原文章由 Leomummy 於 08-1-13 23:17 發表
'
每pet一次有五分,仲有同人race都有分,不過就要won先有,唔緊要ga,當玩吓low:lol

pet ge意思係按一下"pet xx"呀嘛?我係ga,但佢冇比分我,我check過幾次都冇

男爵府

原文章由 Japenese 於 08-1-13 23:20 發表

pet ge意思係按一下"pet xx"呀嘛?我係ga,但佢冇比分我,我check過幾次都冇

你係唔係入去你自己個(fluff),再入home睇你自己個base info,你自己munny有冇增加,應該每次petted就會有,有時我petted漏某些朋友,就少咗,再petted就加返ga la,你試多次,可以pet我噃

洋房

hi, 欣欣軒軒媽, Japenese, Leomummy

我啱啱睇完你哋嘅留言都adopt咗一隻,我可唔可以pet下你哋嗰啲呀?

點搞架?教下我,好嗎?

男爵府

原文章由 cymmyh 於 08-1-14 00:21 發表
hi, 欣欣軒軒媽, Japenese, Leomummy

我啱啱睇完你哋嘅留言都adopt咗一隻,我可唔可以pet下你哋嗰啲呀?

點搞架?教下我,好嗎?

Hi cymmyh,

http://apps.facebook.com/fluff/fluffbook.php?id=739862836

呢條link係我隻folic,你入到去會見有三個choice,一個pet frolic,一個feed frolic,一個send frolic gift,你只需press ,咁就得ga la,你試吓玩,仲有challenge race玩, it's so funny

複式洋房

原文章由 Leomummy 於 08-1-14 02:10 發表

Hi cymmyh,

http://apps.facebook.com/fluff/fluffbook.php?id=739862836

呢條link係我隻folic,你入到去會見有三個choice,一個pet frolic,一個feed frolic,一個send frolic gift,你只需press ,咁就得ga la,你試吓玩,仲有challenge race玩, it's so funny

係咪我英文同理解能力都差,我睇唔明,又唔知咩係 "hug" ,咩係 "pet" ,總之好複雜,唔知點玩
愛是恆久忍耐,又有恩慈,不嫉妒,不自誇,不張狂,不做害差的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算別人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息。

男爵府

原文章由 fatchoy 於 08-1-14 21:41 發表

係咪我英文同理解能力都差,我睇唔明,又唔知咩係 "hug" ,咩係 "pet" ,總之好複雜,唔知點玩

我d屎英文都玩到吓,都冇邊個唔得la

慢慢睇,試吓冇所謂ga,熟d,你就知有好多嘢玩,慢慢執靚個facebook:mrgreen:

洋房

原文章由 Leomummy 於 08-1-14 02:10 發表

Hi cymmyh,

呢條link係我隻folic,你入到去會見有三個choice,一個pet frolic,一個feed frolic,一個send frolic gift,你只需press ,咁就得ga la,你試吓玩,仲有 ...

我啱啱pet咗 frolic 啦

我嗰隻hehe條link喺 http://apps.facebook.com/fluff/fluffbook.php?id=565982504

大宅

要pet人地個d fluff friend先有, 每日只可賺一次, 有5 munny.
自己pet自己無架!
你就係靠pet人地黎賺munny, 根住可以買食物比自己,
食物可增加fluff friend嘅fph, 但每隻fluff friend 對不同嘅食物都有不同的反應, 可能我嗰隻食竹葉會+10fph, 但你比竹葉只得+3fph.
所以要自己試.
好好玩!
你地可以add 我, http://www.facebook.com/profile.php?id=532524847
原文章由 Japenese 於 08-1-13 23:20 發表

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我唔知facebook係咩嚟,大家可唔可以向我講解下?
因為聽落好似幾好玩咁!!!
みんなで一緒に笑う

大宅

你睇下呢度:
http://www.facebook.com/about.php

原文章由 sinoyo 於 08-1-14 23:58 發表

男爵府

原文章由 sinoyo 於 08-1-14 23:58 發表

唔...都真係唔知點講好,就憑個人感覺吧:mrgreen:

如果你有睇人blog或自己有blog,咁facebook都可以做到blog的功能,而且係與朋友或世界上每一個有facebook ge人都可以有聯繫,除了與朋友交流,又有好多功能或遊戲下載來自娛,亦很強調與人分享和共享。

大宅

原文章由 Kanix 於 08-1-14 23:54 發表
要pet人地個d fluff friend先有, 每日只可賺一次, 有5 munny.
自己pet自己無架!
你就係靠pet人地黎賺munny, 根住可以買食物比自己,
食物可增加fluff friend嘅fph, 但每隻fluff friend 對不同嘅食物都有不同的反應, ...

add左你喇~
你地都add埋我丫~
http://www.facebook.com/profile.php?id=752801818

男爵府

我都add咗你哋啦,不過呢幾日我隻frolic唔知做乜,成日都lost race,真係無鬼用,激死我啦:-( ,仲有冇其他媽咪可以add我呀?

男爵府

原文章由 Leomummy 於 08-1-15 19:57 發表
我都add咗你哋啦,不過呢幾日我隻frolic唔知做乜,成日都lost race,真係無鬼用,激死我啦:-( ,仲有冇其他媽咪可以add我呀?

今晚我ge momo win了兩次,買了隻mini陪佢

別墅

各位可以教我點樣 sign up 呀...次次都唔得..係咪有年齡規限架(因想幫個囡開)..我都唔明有乜嘢填錯...唔比我sign up..指點吓

大宅

add咗你啦!
你比佢食多d野la!
個fph高先跑得快:mrgreen:
原文章由 Leomummy 於 08-1-15 19:57 發表

首頁
12345...8

尾頁

跳至