夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-24 15:33 發表

仲唔冧C佢?哈哈~~
我都會久唔久講d甜言蜜語"乙水"下佢,佢冧到想掩飾都掩飾唔到
我係一個幾"惡C能登"既人,但係有時間唔中都要扮下小鳥依人,呵呵~ ...

其實我係惡女人一名, 要我同佢講甜言蜜語唔係好得!!

複式洋房

原文章由 hinmama121 於 08-1-24 14:34 發表

aiya, 我都係咁架...哈哈哈~~~仲有仲有, 係屋企坐sofa都一定要拖/攬住佢架, 瞓之前一定要大家攬住架hehehe

嘩! 咪鬼晒命啦 哈哈

大宅

我同老公一齊都14年, 都有好多話題, 講仔,講佢地教育, 講下佢地趣事,同佢地(d仔)讀下書, 玩下遊戲,唱下歌仔,跳下舞,等大家笑下(有時覺得同老公都幾衰, 搵2個仔來娛樂), 講下雙方家人, 講下股票, 講下樓價, 講下車( 只是吹下水, 沒 $$ 買), 講下旅行 plan下,講下往事, 講下工作,講下第時退休生活(發夢可提早退休,享受退休後生活), 講下大家有的共有事嗜, 麥都講下甘啦!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-1-24 03:49 PM 發表

ER......我啱啱喺另一個topic睇到你既發洩....
你真係好激呀!!
如果個老公咁樣,對佢講甜言蜜語都係晒氣!

別墅

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-1-24 15:49 發表

我都係一個超惡嘅女人, 但對住屋企人除外, 對外人(包括公司D人)都係好辣架, 但自己覺得唔可以對屋企人咁樣, 因為佢地係我愛嘅人, 所以更加要對佢地溫柔囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 hinmama121 於 08-1-24 15:57 發表

我都係一個超惡嘅女人, 但對住屋企人除外, 對外人(包括公司D人)都係好辣架, 但自己覺得唔可以對屋企人咁樣, 因為佢地係我愛嘅人, 所以更加要對佢地溫柔囉 ...

我對住對仔女都好溫柔好緊張, 唔知點解對住c6有時會火起
可能佢太懶掛, 叫佢幫我做嘢都唔上心, 次次叫幾十聲都唔肯郁!!

複式洋房

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-1-24 16:00 發表

我對住對仔女都好溫柔好緊張, 唔知點解對住c6有時會火起
可能佢太懶掛, 叫佢幫我做嘢都唔上心, 次次叫幾十聲都唔肯郁!!

我就係因為在外 惡慣了, 返到屋企好難調節囉.. 有時見到佢坐定定,唔出聲, 自己就柔不了..:cry:

珍珠宮

好媽媽勳章

哈哈...因為我惡, c6成日教d仔女叫我做死惡婆, 鬼叫佢咁懶:tongue: , 一日訓到黑, 又淨係識打機上網, 叫佢幫手湊細路做嘢又成日托手㬹
佢改晒d壞習慣我即刻唔惡, 仲改名叫"賢淑"添!!哈哈

複式洋房

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-1-24 16:23 發表
哈哈...因為我惡, c6成日教d仔女叫我做死惡婆, 鬼叫佢咁懶:tongue: , 一日訓到黑, 又淨係識打機上網, 叫佢幫手湊細路做嘢又成日托手㬹
佢改晒d壞習慣我即刻唔惡, 仲改名叫"賢淑"添!!哈哈 ...

當然老公、仔女做得唔好,就梗會發老脾啦..只不過無事的時候,轉唔到個 channel 姐, 我會記住的..
不過話時話, 鬧得老公多會好傷感情架喎!

複式洋房

原文章由 hinmama121 於 08-1-24 15:57 發表

我都係一個超惡嘅女人, 但對住屋企人除外, 對外人(包括公司D人)都係好辣架, 但自己覺得唔可以對屋企人咁樣, 因為佢地係我愛嘅人, 所以更加要對佢地溫柔囉 ...

你好勁! 教下我點轉 channel.., 好似好傻咁, 剛剛打電話給老公, 問佢今晚想食乜, 點知佢話 乜都得啦! 開緊會, 唔得閑傾.. 唉, 勁無隱

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-23 14:28 發表

男人有無定力, 我地無法控制, 最希望當然是佢自己識諗
所以我想參考下你地點同老公溝通, 學下野!

有時呀仔睡覺後, 我在做家務, 老公就睇電視、或者上網, 屋企靜到好似得我自己一人咁, 我走去搵佢講野, 仲好似 ...

我同你一樣呀!!!個心唔知應該如何.唉!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-24 17:19 發表

你好勁! 教下我點轉 channel.., 好似好傻咁, 剛剛打電話給老公, 問佢今晚想食乜, 點知佢話 乜都得啦! 開緊會, 唔得閑傾.. 唉, 勁無隱

hb返工緊要, 唔得閒無計架。唔好唔開心喇, 可唔可以問吓佢d工作情況, 引吓佢講吓佢老細/上司d是非, 然後你又幫口"搓"吓佢老細/上司, 會唔會好d??

複式洋房

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-1-24 17:31 發表

hb返工緊要, 唔得閒無計架。唔好唔開心喇, 可唔可以問吓佢d工作情況, 引吓佢講吓佢老細/上司d是非, 然後你又幫口"搓"吓佢老細/上司, 會唔會好d??

有時我都問下佢公司d煩野, 如果佢果日有心情,都會講下既, 有時都試過答一句就算.. 總之..一句講晒, 單手拍掌..拍唔響?-(

複式洋房

原文章由 小紅 於 08-1-24 17:19 發表

我同你一樣呀!!!個心唔知應該如何.唉!!!

小紅, 你又係咁! 好似我咁要變下啦, 要柔d 我覺得都應該要做下野.. 話晒感情唔keep, 都好危險

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 hinmama121 於 08-1-24 10:16 發表

早晨, 我老公以前都係返到屋企就唔多出聲架, 呢D係好多男人嘅通病, 佢地會覺得返左成日工經已好累, 返到黎同你又係傾D討論情嘅嘢會好煩, 仲有佢覺得頭家你持得好佢就會放心大安主意等你自己攪掂, 所以呢刻你要做嘅 ...

你好勁呀!!但呢D我講唔出口!!
坦白講我是一個惡女人!!

我同C6因為囡囡已分房睡, 唔通要我行過去?我做不到!!
因為佢從來都沒行過來過.

唉!對D人好失望!同時覺得自已好失敗!

複式洋房

原文章由 小紅 於 08-1-24 17:44 發表

你好勁呀!!但呢D我講唔出口!!
坦白講我是一個惡女人!!

我同C6因為囡囡已分房睡, 唔通要我行過去?我做不到!!
因為佢從來都沒行過來過.

唉!對D人好失 ...

囡囡幾大? 點解要分開房? 唔好呀, 雖然我做不到溫柔d 嗲老公
但係從無想過要分開睡, 有時仔仔要跟我睡, 偶然1、2次就可,長期就俾藉口佢冷淡你喎..

男爵府

原文章由 O仔媽咪 於 24/1/2008 09:36 AM 發表

木馬, 晞玥, 小臻, vac, babyhowie questioning minibean,
hinmama121
多謝你們的分享, 基本上你們提的話題, 我都有講過..但最重要係他不是一個多言的人, 很多時他放工回家後,都一副疲倦的樣子, 我煮乜,佢食乜,跟 ...

如果我老公放工返來攰既話,
我會幫佢放熱水,叫佢沖完涼先食飯~
佢一路沖涼,我會一路同佢傾計同刷背脊...
沖完涼佢就會精神番好多架啦!

我仲有一招~
因為老公放工返屋企,我會喺門口迎接佢...
所以我間唔中會"lee"埋,等佢一開門我就...
哇~~~~~ 咁嚇佢!!!
可能佢真係攰...10次有5、6次都嚇到佢彈起~~
咁就唔慌佢唔精神嘞!

別墅

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-24 17:19 發表

唔緊要啦, 做下做下就會覺得開心架喇
點轉channel? 唔使點特登轉架, 外面個d人我唔使理佢感受, 公司d人係做錯嘢先比我鬧, 咁鬧外人都鬧夠啦, 返到屋企仲邊有氣要出呢係咪

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-24 17:53 發表

囡囡幾大? 點解要分開房? 唔好呀, 雖然我做不到溫柔d 嗲老公
但係從無想過要分開睡, 有時仔仔要跟我睡, 偶然1、2次就可,長期就俾藉口佢冷淡你喎.. ...

係架!!會冇同房訓咁好架, 因我都同c6分房訓, 要陪個女睡, 我女好痴身架
不過好在近排大家一齊去學跳舞, 我哋係一pair, 所以感情又好番d
互相笑吓講吓咁都唔錯架

複式洋房

原文章由 Vca 於 08-1-24 17:57 發表

如果我老公放工返來攰既話,
我會幫佢放熱水,叫佢沖完涼先食飯~
佢一路沖涼,我會一路同佢傾計同刷背脊...
沖完涼佢就會精神番好多架啦!

我仲有一招~
因為老公放工返屋企,我會喺門口迎接佢...
所以我間唔中 ...

你真鬼馬.. 如果我咁做,老公實話我發神經?-( 哈哈..

首頁

尾頁

跳至