想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

你係去睇婦科定不肯科驗卵泡呀! 排卵藥係咪都係婦科醫生開比你食架?

原文章由 卡樂B薯片 於 08-2-21 08:47 發表

你係day幾照卵泡架? 因為我已食左5日既排卵藥, 所以我下個week都要去照卵泡呀? 你醫生會唔會打破卵針架?

男爵府

畀面勳章

卡樂B薯片,

你係第幾日開始食排卵藥架?

原文章由 卡樂B薯片 於 08-2-21 08:47 發表

你係day幾照卵泡架? 因為我已食左5日既排卵藥, 所以我下個week都要去照卵泡呀? 你醫生會唔會打破卵針架?

複式洋房

原文章由 卡樂B薯片 於 08-2-20 08:57 發表
大家好呀, 我斷斷續續都開左工成年架啦, 不過年中有幾個月因為身體問題又要停工. 我今個月開始食排卵藥, 下星期可以返去醫生到照卵泡啦

卡樂b,

你下星期照完 size, 記得來匯報呀

預祝你的 size 好好, 可以順利懷孕 .

子爵府

HI ALL,
我都係等緊BB~ 等左3年, 成日同自己講唔好甘緊張, 點知都冇效既~

男爵府

畀面勳章

appleleelo,

我知叫你放鬆係好難, 不過都要試下. 你心理質素唔好都好難 BINGO 架!

你去照卵泡果日係DAY幾呀? 你係邊到照架?

原文章由 appleleelo 於 08-2-20 22:03 發表

我也想努力...但真的心理壓力太大了!昨天才去婦產科做輸卵管通氣檢查...痛死人呀!我中一路喊呀!好彩2條都有通,希望今個月會成功la....星期五要去照卵泡/// ...

大宅

wanabe
我係由day 3開始食5日, 每晚食2粒

sze123 / tangbb
我既藥係婦產科醫生開架, 我星期一係day13, 照完返黎回報呀, 不過我呢幾日既temp都唔係好stable, 想問下你地食過排卵藥之後, 體溫係點架?

大宅

我的情況已經是超級唔樂觀了...

上次, 我的經期短了一天, 今之, 是早來了及只有2天. 今天第三天已不見影了...

很擔心是跟媽咪一樣, 很年輕便收經......
:-)  :-?  :-P

男爵府

畀面勳章

MaggieHei,

我嘅情況同你差唔多, 不過就唔係個個cycle都係咁.

唔好咁灰住啦. 你有冇睇中醫呀? 不如搵個中醫調理下先, 再睇下有冇好轉

原文章由 MaggieHei 於 08-2-22 11:30 發表
我的情況已經是超級唔樂觀了...

上次, 我的經期短了一天, 今之, 是早來了及只有2天. 今天第三天已不見影了...

很擔心是跟媽咪一樣, 很年輕便收經...... ...

大宅

有, 自上年 10月小產后便已開始睇中醫了.

原文章由 wanabe 於 08-2-22 12:22 發表
MaggieHei,

我嘅情況同你差唔多, 不過就唔係個個cycle都係咁.

唔好咁灰住啦. 你有冇睇中醫呀? 不如搵個中醫調理下先, 再睇下有冇好轉

:-)  :-?  :-P

男爵府

畀面勳章

MaggieHei ,

我都係小產後開始睇中醫, 第一個睇咗半年, 不過發覺好似同佢唔係好夾咁, 而且小產後有嘅問題佢一直都解決唔到. 所以搵過第二個. 睇咗半個月, 所有問題都解決哂!!

所以, 我覺得睇中醫同睇西醫一樣, 都要睇多一兩個, 如果真係夾到自己的話, 佢一定幫到你.

原文章由 MaggieHei 於 08-2-22 12:38 發表
有, 自上年 10月小產后便已開始睇中醫了.

大宅

03年, 有個睇相嘅人同我講, 我兩年之內都唔會有bb, 所以我都打定輸數, 以為要等兩年後先有機, 點知過左兩個月, 我就有左, 可惜有左12週就小產左, 你話啦, 明明已經預左自己唔會咁快有, 突然間又有, 之後又冇左, 你話我個心情幾大起大落?
小產之後, 個個doctor都話我半年之後可以再生, 點知, 咁就過左4年幾, lee 4年幾, 又係不停等待, 不停失望, 我都好灰心, 不過我仲未想放棄!!! 所以大家都係, 一齊努力, never give up!!!

複式洋房

原文章由 wanabe 於 08-2-21 10:32 發表
appleleelo,

我知叫你放鬆係好難, 不過都要試下. 你心理質素唔好都好難 BINGO 架!

你去照卵泡果日係DAY幾呀? 你係邊到照架?
剛才照完卵泡了!...醫生話個卵泡好好呀!叫我今晚...同星期日...星期一同老公行埋...我第十二日醫生叫我返去照...今日中 打左支破卵針呀!我係嫁去台灣...所以係台灣婦產科照...但台灣技術真的幾好...我睇醫生中好便...因為有一張健保卡...希望今次會成功了~第五個月了!

複式洋房

day 43

我的cycle是38days,
但今天己是day43了,
有晒m的徵兆,
但遲遲未來,
唔知佢想點.....
但體溫沒有下降,
但亦不算太高,
36.6度己維持5天,
今個月最低為35.8度,
最高是36.7度 (day41),
唔知有冇機會中呢?

[ 本文章最後由 娘娘駕到 於 08-2-22 18:40 編輯 ]

大宅

卡樂b:

你可唔可以話比我知你既婦科醫生既資料比我呀! 因我之前睇過一個, 佢開排卵比我食, 但冇話day幾返去照

同埋你有冇驗血呢?

男爵府

畀面勳章

咁你今次要努力努力啦!!

等你好消息呀!!

原文章由 appleleelo 於 08-2-22 17:49 發表
剛才照完卵泡了!...醫生話個卵泡好好呀!叫我今晚...同星期日...星期一同老公行埋...我第十二日醫生叫我返去照...今日中 打左支破卵針呀!我係嫁去台灣...所以係台灣婦產科照...但台灣技術真的幾好...我睇醫生中好便.. ...

男爵府

畀面勳章

娘娘駕到,

你有冇用棒棒 check 過有冇 bingo 呀? 如果冇 m 又 keep 住高溫, 都有可能中咗架喎. 不如check下先啦, 安心d嘛.....

原文章由 娘娘駕到 於 08-2-22 18:38 發表
我的cycle是38days,
但今天己是day43了,
有晒m的徵兆,
但遲遲未來,
唔知佢想點.....
但體溫沒有下降,
但亦不算太高,
36.6度己維持5天,
今個月最低為35.8度,
最高是36.7度 (day41),
唔知有冇機會中呢? ...

大宅

原文章由 sze123 於 08-2-22 22:29 發表
卡樂b:

你可唔可以話比我知你既婦科醫生既資料比我呀! 因我之前睇過一個, 佢開排卵比我食, 但冇話day幾返去照

同埋你有冇驗血呢?

sze123
PM左比你呀

複式洋房

今日M來了......:cry:

大宅

卡樂b,

唔該晒! 你day3就開始食喇, 我個醫生叫我day5先食!

同埋要第幾日先返去照卵泡, 如我day5食既話! 可唔可以同佢說淨係照肚呢?

大宅

sze123
你食邊隻呀, 我食果隻係 clomifene citrate 50mg
我今日返去照, 今日係day14 呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至