自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

引用:請勿亂信未經證實的消息,收到消息後有責任

原帖由 AKI_hisashi 於 14-10-01 發表
請勿亂信未經證實的消息,收到消息後有責任證實消息來源再轉發。
網民討論而已,絕對是普通討論意見,絕非佔中消息

大宅

引用:Quote:原帖由 lazylake 於 14-10-01 發表無

原帖由 lazylake 於 14-10-01 發表
尊重人不懂尊重自己,咁亂時期有必要咩?
郁啲話人不懂尊重自己,你又有幾尊重人?

lazylake  冇諗清楚就發放   發表於 14-10-1 15:08
lazylake  我尊重緊自己  發表於 14-10-1 15:08

侯爵府

畀面勳章

回覆:佔領機場,西隧紅隧!

睇5到名...唔知幾有影響力,可能得幾十個like,本來不成氣候,但經樓主晌bk曲線宣傳,可能有反效果!

Ally.B  已改  發表於 14-10-1 14:33

禁止訪問

大宅

引用:D人開始討論要佔領其他地方,不知會否實行

原帖由 Ally.B 於 14-10-01 發表
D人開始討論要佔領其他地方,不知會否實行,不過睇到都嬲!你地玩哂!

另外圖中真係好自私的想法!
唔,開始有人做野,警方改變策略成功

珍珠宮

lazylake 發表於 14-10-1 14:10
我好贊成繼續發生,香港需要有不同聲音,不過係你自己聲音,而別再幫別人發聲

...
樓主而家咪表達自己聲音, 話唔贊成D人話封埋紅隧西隧囉! 唔引圖, 又話亂咁散播搖言, 引圖開名, 又話不尊重別人, 不開名, 又話不尊重自己.....
究竟我地要點樣討論, 點樣引述, 點樣表達, 先能夠合乎佔中人士的規格來展開討論? OR, 其實你們不想聽我地講?

小小葉  中哂point  發表於 14-10-1 20:57
kwsfcp  講得啱  發表於 14-10-1 20:25
lazylake  大家論點不同,無意思   發表於 14-10-1 15:10
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

引用:Quote:原帖由 mimi26 於 14-10-01 發表你遮

無講到話佔左或會實行,只是睇到有咁的思想都覺得過份,大家討論下
樓主,你無錯

lormy  撐你, 我FB 都有人咁提議   發表於 14-10-1 14:34

子爵府

引用:Quote:原帖由 mimi26 於 14-10-01 發表你遮

無講到話佔左或會實行,只是睇到有咁的思想都覺得過份,大家討論下
如果諗下都要討論,我諗都好多野可以討論,例如領匯霸權,我諗好多人想佢執,例如水貨客霸街掃貨,好多人都係fb叫佢地快啲死,最後領匯未執水貨客不斷,但仲走去討論人地個句說話,其實好無聊,而且敏感時刻,你個標題極易惹誤會

lazylake  agree  發表於 14-10-1 15:11
kichinto  唔明你想講乜  發表於 14-10-1 14:35
Ally.B  標題已改  發表於 14-10-1 14:35
Ally.B  所以這是討論區   發表於 14-10-1 14:34

珍珠宮

Henrymama 發表於 14-10-1 14:29
痴孖根,我地呢d做醫院後勤的公司仲點去做野,儀器壞左仲點運機去replacement?有d行家做急症儀器,心臟儀 ...
D人唔珍惜自己條命, 就唔會學識去珍惜人地條命!

禁止訪問

子爵府

等佢哋慢慢搞啦!權極見好就收都唔聽……仲要行動升級。

香港警察/政府搞佢哋唔掂,分分鐘逼到上面就有派人落黎做嘢架嗱……繼而連普通市民都受牽連……。

lormy  佢目的似想做翻版六四  發表於 14-10-1 14:47

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我细佬呢個星期五諗住一家大细(5 yrs /3yrs)同埋外父外母(60+),番香港玩,我地住新加坡。本来 book 咗CWB
Parklane hotel... 依家想cancel 轉機場附近d酒店,但又因為last minutes 平房冇晒得番d 貴房,要成 sgd 1,500 一晩。想 轉日子但因為係special price 冇得轉,依家仲話要佔領機場咁真係可以canel 個 trip 了,唉

禁止訪問

引用:Quote:Henrymama 發表於 14-10-1 14:29 痴

子爵府

其實都有人係fb傳警察既fb言論,該幾名警察叫啲學生快啲死,咒啲示威者,又話未能令示威者有死傷好失望,想人死喎,唔係仲過份咩?但呢啲佢個人願望,拎出黎講係奶無法,反正佢講左,又冇人會死

lormy  唔好成日偏幫一面  發表於 14-10-1 14:41
lormy  一樣有學生叫警察快死  發表於 14-10-1 14:40

禁止訪問

引用:Quote:Henrymama 發表於 14-10-1 14:29 痴

大宅

引用:Quote:lazylake+發表於+14-10-1+14:10+我好

原帖由 小寶貝兒 於 14-10-01 發表
樓主而家咪表達自己聲音, 話唔贊成D人話封埋紅隧西隧囉! 唔引圖, 又話亂咁散播搖言, 引圖開名, 又話不尊重 ...
所以人好自私,唔比其他人發聲,要違法示威一直中立人士都無出聲,由佢地,fb不敢說,上討論區又要比人圍

小寶貝兒    發表於 14-10-1 14:42

珍珠宮

ZACK 發表於 14-10-1 14:33
我细佬呢個星期五諗住一家大细(5 yrs /3yrs)同埋外父外母(60+),番香港玩,我地住新加坡。本来 book 咗CWB
P ...
唔介意遠少少, 試下天水圍嘉湖銀座酒店, 或者如心海景酒店. 呢D酒店遠離佔中, 交通尚算方便(可以搭西鐵去玩)

珍珠宮

回覆:Ally.B 的帖子

自私,咁好心唔好話自由行阻佢地啦

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:ZACK 發表於 14-10-1 14:33 我细佬呢

原帖由 小寶貝兒 於 14-10-01 發表
唔介意遠少少, 試下天水圍嘉湖銀座酒店, 或者如心海景酒店. 呢D酒店遠離佔中, 交通尚算方便(可以搭西鐵去玩 ...
Thanks.... 我叫佢再上網check 下d 价錢,依家真係最驚d 人佔領機場咋,唉

首頁

尾頁

跳至