自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:太太們,c9們既版本

真又好。。假又好。。。買唔起就無嫁啦。。迫黎就有嫁啦咩

ilove3334  同意  發表於 14-10-3 09:24

公爵府

你成日話C9無知, 又話呢度係C9網, 咁就唔好諗住要同化我啦,唔好煩我啦, 俾返個"自由廣場"我風花說月啦。 過主啦.......

水晶宮

引用:+

原帖由 小吳夫人 於 14-10-03 發表
一個低水準的比喻,可恨是竟然有女人視為真理

用腦去想想吧。不要佔污女人及師奶這個名稱

小吳夫人  哈哈哈哈  發表於 14-10-3 09:07

大宅

尋日聽到句說話講得好啱,「即使係幾啱嘅理由(真取真普選),但用錯方法(非法佔領),就係錯了
我都認同要爭取真普選係啱,但就唔認同而家所做嘅手段

子爵府

畀面勳章

結婚廿周年紀念,老公送個手袋比老婆,但姨媽姑姐ABCDE。。。。話個手袋唔夠完美,唔夠國際標準,叫老婆一定要同老公爭取!結果,姨媽姑姐連同老婆去圍堵老公公司分店和附近街道,唔比老公同事返工放工食飯,阻塞出入囗,令商户不能營業,基於安全理由,令附近小朋友不能上課,影響其他道路使用者,老婆受姨媽姑姑影響,話要求老公道歉和改送一個有國際標準的手袋,否則要堅持抗命,無視對其他人影響!

goodday  樓主未必明喔  發表於 14-10-3 09:38

男爵府

引用:個個都話問題唔係一朝一夕可以解決咁係咪代

原帖由 rilakuma1121 於 14-10-03 發表
個個都話問題唔係一朝一夕可以解決
咁係咪代表唔洗發聲唔洗講?
難怪香港就黎死 個個都抱住咁既心態
講得好油只得一種,你地食住光先,得唔得?

禁止訪問

引用:

大宅

歸納大家意見,
有兩樣野:

1。目標
要唔要爭取真普選?

2。形式
係咪要用佔領行動爭取?

ilove3334  清醒  發表於 14-10-3 09:25

子爵府

目前老公又真係無能力買,於是罷工唔做家務叫仔女唔好返學塞埋老公停車場條路然後要脅老爺俾錢買?

別墅

引用:但如果你肯定要買假chanel俾你老婆當真用,

原帖由 wastewater 於 14-10-03 發表
但如果你肯定要買假chanel俾你老婆當真用,你老婆唔制,日日咩都唔做坐係或者瞓係廳中間,阻住你行出行入, ...
咁身為老公係咪應該鍚老婆多 d,買唔起 LV chanel 咁買個 Kate spade 可能佢都好開心呢。

別墅

引用:歸納大家意見,有兩樣野:1。目標要唔要爭取

歸納大家意見,
有兩樣野:
agree,其他都只係 side track

大宅

本人意見,要爭取真普選,香港既繁榮穩定都要。爭取期間難免動蕩,但點都屬於短暫。用短暫不安換取長遠民主,無論自己同下一代香港人都受益。無民主普選,香港政權永遠由某類人把持,無質素既特首,又係會影響大家生活。

至於佔領,的確帶黎好多問題。可以對話解決當然好,但由03年講普選到宜家,如果唔係大家群情洶湧去佔領,政府得鬼閒同你對話,show都唔show你。

男爵府

引用:Quote:原帖由 wastewater 於 14-10-03 發表

原帖由 yeungisa 於 14-10-03 發表
咁身為老公係咪應該鍚老婆多 d,買唔起 LV chanel 咁買個 Kate spade 可能佢都好開心呢。

...
我冇話個老公好,個老公肯定唔變嫁啦。係咁衰嫁喇,咁係咪要用攬炒既方法先? 到時佢冇工返,你假lv都冇呀,租都交唔到,住都冇,寄人離下等阿爺幫仲死啦。

堅持到底, 就是勝利!

男爵府

要真chanel既話,不如做老婆既讀多d書,充實自己,揾日賺錢多過你老公,自己買啦。

堅持到底, 就是勝利!

子爵府

引用:冇人唔明,大家都明但唔支持用呢個手段,呢

原帖由 toffeechoco 於 14-10-03 發表
冇人唔明,大家都明但唔支持用呢個手段,呢個手段只會令大家成輸家你又明唔明,呢度只係媽媽網,但我地既智 ...
唔用呢個手段,咁用咩手段會成功呀?你開咪教吓下一代,用咩手段會成功爭取到吖

公爵府

冇錢開飯但點都要買名牌袋?

子爵府

引用:但如果你肯定要買假chanel俾你老婆當真用,

原帖由 wastewater 於 14-10-03 發表
但如果你肯定要買假chanel俾你老婆當真用,你老婆唔制,日日咩都唔做坐係或者瞓係廳中間,阻住你行出行入, ...
我再接落去先....

咁個c6咪攞pepper噴佢老婆囉, 跟住佢老婆外家覺得個女好可憐, 成家一齊去圍個c6, 不過佢地根本唔知道c6係無錢, 咁lur c6黎做乜? 6299係死都唔理, 因為一理, 一陣個新抱又話6299想干涉佢地家事

到最後, 成家人一齊攬住等死, 6299完好無缺, 紅衛兵, 你地到底明唔明? 你嘅問題咪就係短視囉! 要全香港陪你地一齊死? 過主啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 wastewater 於 14-10-03 發表

原帖由 ^GGmami^ 於 14-10-03 發表
我再接落去先....

咁個c6咪攞pepper噴佢老婆囉, 跟住佢老婆外家覺得個女好可憐, 成家一齊去圍個c6, ...
跟本c6係幫6299打工,係6299出糧俾佢,所以個c6其實堅廢。

堅持到底, 就是勝利!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

^GGmami^ 發表於 14-10-3 09:30
我再接落去先....

咁個c6咪攞pepper噴佢老婆囉, 跟住佢老婆外家覺得個女好可憐, 成家一齊去圍個c6, ...
對唔住,睇到呢一句,笑o左

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:

男人結婚嗰時夠話妳係佢真愛,到有小三時又話小三至係佢真愛,但究竟小三係咪男人嘅真愛呢?男人都未必肯定答到,男人咪一樣食住先再揾所謂真愛

首頁

尾頁

跳至