自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 sasa@uk 於 08-2-29 21:53 發表

有無人可以陪下佢去?

我覺得去都冇用,同埋唔知到事佢地傾成點?...

子爵府

真係要好好開解你朋友, 因為生完情緒會唔穩定, 好容易出事 !

原文章由 朗仔 於 08-2-29 21:59 發表

sorry,我誤會左,頭先同朋友講一陣,叫佢li段時間唔好上去,亦唔好再諗個男人,咁我62係度,費事比62聽到,收線.
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

抱個仔去咪中個賤男計, 個賤男都厄你個fd係birth cert寫佢係老豆, 到時你個fd係度大叫大嗌, cal中olice, 有晒record, 遲d爭個仔, 官話你倘fd有情緒病, take care唔到baby, 個官都判賤俾男啦。

侯爵府

原文章由 twchung 於 08-2-29 22:07 發表
真係要好好開解你朋友, 因為生完情緒會唔穩定, 好容易出事 !

係,我都係咁諗,知佢生完d情緒影響好多.

珍珠宮

好媽媽勳章

你朋友真係不幸, 識左一個衰成咁既男人, 又偷錢, 又打女人, 不負責任, 一腳踏兩船, 簡直男人中既極品, 你叫佢唔好去, 佢應該係聽唔入耳架喇, 因為應該都接受唔到原來自己識左個咁既男人, 佢上去都係發洩下, 你作為朋友咪陪佢上去囉, 最好叫埋男性朋友去, 個賤男打女人, 仲有咩做唔出. 話時話, 女仔真係要帶眼識人.

侯爵府

原文章由 anita_yps 於 08-2-29 22:12 發表
抱個仔去咪中個賤男計, 個賤男都厄你個fd係birth cert寫佢係老豆, 到時你個fd係度大叫大嗌, cal中olice, 有晒record, 遲d爭個仔, 官話你倘fd有情緒病, take care唔到baby, 個官都判賤俾男啦。 ...

我估個賤男果家人未必爭個仔,因咁耐以來,個賤男成家對我朋友個仔,都不聞不問.但我確係反對朋友上去賤男屋企,因賤男打過我朋友,同賤男d家人都痴線.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

原文章由 echoo 於 08-2-29 22:18 發表
你朋友真係不幸, 識左一個衰成咁既男人, 又偷錢, 又打女人, 不負責任, 一腳踏兩船, 簡直男人中既極品, 你叫佢唔好去, 佢應該係聽唔入耳架喇, 因為應該都接受唔到原來自己識左個咁既男人, 佢上去都係發洩下, 你作為朋 ...

我怕陪我朋友上去,怕都冇乜用之餘,仲會令我朋友更激動,以為有人認同.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

唉...真係好惡攪,我睇落你個朋友到呢一刻都鍾意呢條賤男,佢又好似唔係好甘心,我估個賤男屋企人都唔會睇住你朋友個仔份上會幫拖做d乜架喇(況且賤男成家實會同一陣線),你朋友一個女人又帶住個咁細既b又可以做得d乜出樣吖,個勢都蝕晒啦~講真,你個朋友而家所做既野當然唔太理智,不過呢點以佢而家既情況係可以理解,就算佢真係剎上去,其實你個朋友都應該知可以攞番錢既機會不大,佢而家唔會聽你地勸佢唔好上去架,不如試下用個要照顧bb等等既藉口黎拖延佢幾日,等佢冷靜d再同佢分析下如果剎上去利弊(根本對佢完全冇利),如果都係唔得,佢堅持要上去,咁不如唔好帶bb去喇,改為帶幾條大漢上去,唔睇得都嚇得吖.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果可以你陪埋你朋友上去啦,多個人多個照應嘛!
原文章由 朗仔 於 08-2-29 21:00 發表
我好怕我朋友上去佢屋企,會比佢成個變態家庭打,佢明天請假,預備上去la~~!!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

現在一切都要句一段落了,要開新的一頁,否則更傷!

男爵府

你朋友真係可憐,遇著d咁既垃圾,
搵人陪佢去啦,可以只係門口等,有咩事都有個人報警丫嘛。
跟住帶佢返教會啦,佢需要好多愛同支持去幫佢同bb仔,教會應該係最好選擇,雖然我唔係教友,但我知道佢地威力驚人。
盡下人事囉,佢咁鬼慘

大宅

畀面勳章

原文章由 ChammyMAMA 於 08-3-1 00:28 發表
如果可以你陪埋你朋友上去啦,多個人多個照應嘛!

係囉,不如你陪埋你朋友上去啦,而且仲記得搵多2個人一齊上添呀,如果咪佢比賤男成家溶左都唔知呀。
li個時候作為朋友既一定要幫佢呀。

侯爵府

Try to tell your friend don't go again la. It is dangerous.
:-D :-D :-D :-D

男爵府

上去佢屋企目的係嘜丫? 如果係想攞番D錢就唔洗去喇..

珍珠宮

畀面勳章

女仔屋企人知唔知呢件事架?
真係搵幾條大漢上去會好好多!!
我有d擔你朋友會攬埋個仔做傻事..
搵人睇住佢會好d!!!

唉..呢個社會變緊質啦..咁多賤人既..

侯爵府

我昨夜同佢講好耐電話,話佢知上去冇用兼真係比dxx日報報左出來都冇用,仲影響朋友上報,比人見到比人指指指點點...我朋友話暫時唔上去,但今日要請假休息.因為朋友實在太攰...

別墅

唉,li個男人真係賤,呃$呃感情就算啦,仲要搞大人個肚,一個女人帶住個小朋友真係好辛苦架,li d人根本就有預謀,上去嘈又點ar,分分鐘又畀人打,人地成家人,你就得一個!!唉......

男爵府

你個朋友好慘啊~~~
唉..完全唔知點表達我而家既心情~~~

公爵府

首頁

尾頁

跳至