想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

sze123,

我搵果個都係 evachan717 介紹俾我咋, 因為我一路搵開個師傅過咗身, 個徒弟又未到家喎.

佢講得都幾詳細, 而且講d野同我個風水師傅講d野都幾吻合. 所以我都覺得佢唔錯.

黃大仙講我個運未開, 同 bb 緣份未到, 所以要借觀音幫助囉. 冇話幾時有架, 隨緣啦!

我pm俾你啦!

原文章由 sze123 於 08-3-7 09:38 發表
你去黃大仙邊個幫你解簽架 ? 詳唔詳細呢? 可唔可以話比我知, 因我都想去! 咁黃大仙話你幾時有

男爵府

畀面勳章

evachan717,

其實我都唔係好清楚d仔點用, 我記得好似見有姊妹講過用排卵紙 check, 如果bingo下線好似會係一日俾一日深. 不過, 都係問下 miffymiffy會清楚d.
, 我都會好似你咁諗架, 咁辛苦都唔知為咩. 不過, 冇個小朋友又唔似一個完整嘅家, 所以都係覺得有小朋友會好d.
我而家只係覺好
‘wing’,
因為食完d感冒藥會好眼瞓. 我冇同醫生講我等緊bingo, 因為我之前次次問親佢, 佢一定話冇影響嘅!

原文章由 evachan717 於 08-3-7 09:53 發表
Wanabe,
啱啱至開始重新做人既計劃,都預咗冇咁快得.其實都信任老公個專科医生,佢話無問題就应該吾會影响虫虫既質數嘅.萬一今次真係衰咗,咪試多幾次摸清濋D仔同自己就嚟排卵既徵狀囉! 如果第時吾用D仔都大概預測到排 ...

複式洋房

Wanabe,
係咪D感冒药好勁? 你要好好保重身体!! 講開ヌ講,我呢幾個月都冇試过發燒,感冒,除咗上次肚疴之外! 我諗,想生bb巳經变咗我嘅推动力,令我掋抗カ都强咗! 如果你有咗,你会去政府定私家医院生? 我老公信吾过政府医院,所以佢話一定要去私家医院生(如果咁好彩有咗).我叔仔個老婆想去私家生,講真第一胎係驚D,如果有個有經驗D既医生FOLLOW住,会安心D.但我叔仔做警察,本身住緊宿舍,每个月只比1000元租,佢屋企セ都係簽卡用績分換返嚟,佢好自豪架!但我就覺得男人之家仲婆仔过D師奶,可能大家職業吾同啦,我老公話諗下點樣賺錢好過! 佢話去政府医院生可以住二等房,仲講到點好點好咁! 佢老婆个FRIEND(係我老公既同事)話吾知佢點樣氹掂个老婆应承去政府医院生! 嫁着个咁既老公真係慘!

原文章由 wanabe 於 08-3-7 10:58 發表
evachan717,

其實我都唔係好清楚d仔點用, 我記得好似見有姊妹講過用排卵紙 check, 如果bingo下線好似會係一日俾一日深. 不過, 都係問下 miffymiffy會清楚d.
哈, 我都會好似你咁諗架, 咁辛苦都唔知為咩. 不過, 冇個 ...

男爵府

畀面勳章

Thanks ar!! 其實自從睇咗中醫之後都少咗病, 今次就係俾人傳染. 而家d病毒好勁呀, 你都要小心d呀!

其實好多公務員都係咁. 如果你 feel comfortable 嘅, 其實問題都不大. 因為有d 公家醫院嘅產科真係唔錯 (e.g. QE). 不過, 我自己就唔會 take risk, 因為公家醫院一定要你順產生, 要到 last minute 見你真係唔得嘅時候先幫你開力. 以前我都一路諗住如果生, 就要順產, 不過呢排都聽到唔少順產生嘅意外, 所以, 諗下諗下, 都係開力好啦.

而且, 因為我公司生仔都有得 claim, 所以我一定去私家生.

哈哈, 你叔仔都幾攪野架喎.

原文章由 evachan717 於 08-3-7 12:45 發表
Wanabe,
係咪D感冒药好勁? 你要好好保重身体!! 講開ヌ講,我呢幾個月都冇試过發燒,感冒,除咗上次肚疴之外! 我諗,想生bb巳經变咗我嘅推动力,令我掋抗カ都强咗! 如果你有咗,你会去政府定私家医院生? 我老公信吾过政府医 ...

複式洋房

Wanabe,
係呀,我都好驚!我住西貢村屋,衣家見到雀仔都會閃開,費事出事! 早排就睇到新聞話個孕婦生完之後就去咗!又聽呢到d姊妹話可能要比20個人(見習医生)圍住睇你生! 都咪話吾嚇人! 我吾排除總有d医生姑娘好好人,睇你好吾好彩law ! 不过第一次生,有d保障会好d!

我叔仔就係咁既人我哋全家出去食飯,佢放假但老婆就要返工,佢应該去接老婆放工因剛發現大肚,佢竟然叫個老婆放咗工就自已去! 如果係我,一定反面!

你小心身体la

原文章由 wanabe 於 08-3-7 13:24 發表
Thanks ar!! 其實自從睇咗中醫之後都少咗病, 今次就係俾人傳染. 而家d病毒好勁呀, 你都要小心d呀!

其實好多公務員都係咁. 如果你 feel comfortable 嘅, 其實問題都不大. 因為有d 公家醫院嘅產科真係唔錯 (e.g. QE). ...

男爵府

畀面勳章

咁你呢兩日唔好諗咁多啦, 平常心d, 好快就知結果啦!

原文章由 evachan717 於 08-3-7 13:47 發表
Wanabe,
係呀,我都好驚!我住西貢村屋,衣家見到雀仔都會閃開,費事出事! 早排就睇到新聞話個孕婦生完之後就去咗!又聽呢到d姊妹話可能要比20個人(見習医生)圍住睇你生! 都咪話吾嚇人! 我吾排除總有d医生姑娘好好人,睇你 ...

複式洋房

今日我去婦產科回診...醫生幫我照照音波...也沒什麼結果...因為以加太早la...第二十六日...醫生叫我下星期四如果 m沒有來就去驗...唉!又要等...他有開黃體素給我吃...就係咁la...

民房

原文章由 appleleelo 於 08-3-7 20:06 發表
今日我去婦產科回診...醫生幫我照照音波...也沒什麼結果...因為以加太早la...第二十六日...醫生叫我下星期四如果 m沒有來就去驗...唉!又要等...他有開黃體素給我吃...就係咁la... ...

HIHI,

其實有冇話如果bingo幾時check會最好呀,會唔會太早知個心情緊張會影響個小朋友呀?

大宅

BK Milk勳章

今次好明顯有谷m feel, 仲有條腰又硬又痛, 12/2 check咗 -ve, 但見未有m黎, 於是 22/2諗住去c+醫生度攞通經藥, 話俾醫生聽我胸, 腹&腰都十分唔舒服, 好有谷m feel, 醫生話可能有咗wor, 點知一check 就 bingo 咗.

複式洋房

原文章由 GCCHAN 於 08-3-8 11:30 發表
今次好明顯有谷m feel, 仲有條腰又硬又痛, 12/2 check咗 -ve, 但見未有m黎, 於是 22/2諗住去c+醫生度攞通經藥, 話俾醫生聽我胸, 腹&腰都十分唔舒服, 好有谷m feel, 醫生話可能有咗wor, 點知一check 就 bingo 咗. ...

恭喜你...bingo...

複式洋房

原文章由 S.Y. 於 08-3-8 11:13 發表

HIHI,

其實有冇話如果bingo幾時check會最好呀,會唔會太早知個心情緊張會影響個小朋友呀?

醫生講如果月經無黎後一至二日check係準d呀!...以加我搵野分散注意力///今日第二十七日la..我係三十日黎一次m

大宅

我想問發現bingo前有谷m feel, 用曼仔check到有淺紅線, 咁一個星期後就冇谷m feel, 只有胸少少痛, 用d仔驗孕棒出現粉紅色線, 用d仔排egg棒下深過上, 咁未係都算係bingo呢﹖

複式洋房

原文章由 BB豬豬 於 08-3-8 13:59 發表
我想問發現bingo前有谷m feel, 用曼仔check到有淺紅線, 咁一個星期後就冇谷m feel, 只有胸少少痛, 用d仔驗孕棒出現粉紅色線, 用d仔排egg棒下深過上, 咁未係都算係bingo呢﹖ ...

恭喜你呀!你應該係bingo左了...

大宅

多謝妳呀, 但係我想問bingo前既谷m feel係未過一排會冇架﹖而d仔驗孕棒下深都仲未有上深咁深, 我估計自己約4weeks幾, 所以未去睇私生住, 想over 6 weeks可以照到先去囉, 但係個心就成日亂諗野。

原文章由 appleleelo 於 08-3-8 14:15 發表

恭喜你呀!你應該係bingo左了...

複式洋房

原文章由 BB豬豬 於 08-3-8 16:40 發表
多謝妳呀, 但係我想問bingo前既谷m feel係未過一排會冇架﹖而d仔驗孕棒下深都仲未有上深咁深, 我估計自己約4weeks幾, 所以未去睇私生住, 想over 6 weeks可以照到先去囉, 但係個心就成日亂諗野。

...

我覺得你m遲左又check都有線...最好去看婦產科...因為比較安全...那你做咩都要小心..多d休息呀!真係登你開心

男爵府

Hello!! 我係新來架~~
我結左婚2年, 今年都打算生bb呀.
今日係Day 30, 我都有谷M feel (其實都谷左成個幾星期架啦, 平時唔會谷咁耐).
人又大食左...
仲有腰酸背痛
希望同各位姊妹一樣快d bingo 啦

男爵府

仲有想問, 如果真係bingo 左, 下一步應該點做呀? 有冇相熟婦科醫生介紹呀? (九龍/新界東都可以)

男爵府

畀面勳章

evachan717,

你點呀? check 咗未呀?

好緊張呀.....

複式洋房

Wanabe,
尋日朝早check咗喇!驗孕紙白雪雪,排egg紙就有淺粉紅略粗線,衣加無乜谷M feel,只係間吾中下腹會扯扯下,有繼續胸脹痛! 吾知點解我已經打定輸數....... 尋晚媽咪問我嚟左未? 我同佢解釋要由排卵日起計大概14日至知結果.無論我點解釋佢都認為我M已經遲咗4日,好有机会咁.激死我! 我老公仲攪笑,我隻玩具貴婦狗不嬲都瞓係我旁边,佢尋晚瞓係我個肚到,大半身壓住我個肚,心諗冇行所以由得佢瞓,但我老公竟然話吾好比佢壓住個肚! 佢不嬲吾理呢D濕碎野但竟然会咁講,真係奇怪! 我上個CYCLE係排卵日後第14日就嚟M,聽日就係第14日,如果冇嚟,我会係第15日開始CHECK ...... 有乜結果我会再上嚟報告! 多謝關心

原文章由 wanabe 於 08-3-10 09:43 發表
evachan717,

你點呀? check 咗未呀?

好緊張呀.....

複式洋房

思思baby,
你有冇用開排卵紙或孕紙呀? 你cycle幾多日? check咗係咪bingo呀?

原文章由 思思baby 於 08-3-9 16:25 發表
Hello!! 我係新來架~~
我結左婚2年, 今年都打算生bb呀.
今日係Day 30, 我都有谷M feel (其實都谷左成個幾星期架啦, 平時唔會谷咁耐).
人又大食左...
仲有腰酸背痛
希望同各位姊妹一樣快d bingo 啦 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至