自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:原帖由 yani8322 於 14-10-20 發表你

原帖由 kristentam 於 14-10-20 發表
第一堂ok 架,但第二堂湊佢去時,扁扁咀,但就冇強烈反抗,第三堂又係有小小扭計……但之後又好 ok wor!
可 ...
我要返工,接唔到佢放
我都想可以同教練傾下

伯爵府

引用:如果佢無興趣, 上完唔好再繼續囉.你同佢講,

原帖由 hin080908 於 14-10-20 發表
如果佢無興趣, 上完唔好再繼續囉.
婆婆又問佢點解唔肯上
佢又係答我想要媽咪

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆:k1上親跆拳道都喊,點算

睇清楚,原來是樓主……

禁止訪問

大宅

回覆 yani8322 的帖子

試下用唔同方法引他講... 不過都要他知道就算不上堂, 你都無可能陪他....
e.g. 是否唔喜歡同學仔? 是否唔喜歡做運動? 放學在家自己玩比有朋友仔好嗎?
也可以鼓勵他說, 媽媽只想你開心d, 唔係唔鐘意陪你, 也說說上堂的好處....

不要罵他...迫他, 只有反效果, 致影響其他上堂添....

伯爵府

想生BB熱投

你知唔知跆拳道都操紀律同服從, 唔係大堆人圍埋一齊玩玩笑笑...

咁細個, 聽啲導師係度喝指令, 我自己個人都唔太LIKE, 何況只係一個K1, 3歲幾嘅小朋友...

你有目的要訓練佢某啲嘢, 所以要逼佢返, 我覺得ok, 照迫

如果你無目的嘅, 只係想佢開心玩嘅...咁好明顯, 佢宜家 唔 開 心 囉.... 咁就停左佢, 唔好迫佢返啦.....

學啲佢真係想學嘅嘢....
I am Agent P

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁細個放學緊無想即刻見到屋企人,加上有啲同學仔可以走實喊啦

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係想見屋企人

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁咪唔好番囉,錢係咪都比左,迫佢番仲一樣浪費,仲浪費埋時間。

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

冇興趣就算,當初係小朋友自己同意報名參加的嗎?

男爵府

遲d再學拉

伯爵府

引用:你知唔知跆拳道都操紀律同服從, 唔係大堆人

原帖由 hedhed 於 14-10-20 發表
你知唔知跆拳道都操紀律同服從, 唔係大堆人圍埋一齊玩玩笑笑...

咁細個, 聽啲導師係度喝指令, 我自己個人 ...
我想佢學跆拳,係想佢可以強身健體,學識紀律同點樣保護自己
我試過係屋企同佢着套衫,佢好開心,係咁出拳,又踢
點知係學校就唔肯上

伯爵府

引用:冇興趣就算,當初係小朋友自己同意報名參加

原帖由 cnynicole 於 14-10-20 發表
冇興趣就算,當初係小朋友自己同意報名參加的嗎?
我無問過佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

可能小朋友仲係細,雖然男仔比較好動,但人地日日放學都掛住媽媽想快D見佢㗎嘛,點知又要我去同人打交(以上係我諗)

前面是絕路~希望在轉角

珍珠宮

睛靈勳章

太細

男爵府

咁俾左錢,同老師講如果佢唔想換衫 讓佢坐係傍邊, 唔駛理佢, 佢咁痴你地,更加唔好下下讓佢。

子爵府

大d先學

伯爵府

畀面勳章

K1太細啦……佢唔中意就唔好上啦……興趣班呀嘛……無興趣既點逼都唔會有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

太細個啦

首頁

尾頁

跳至