2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:回覆 mrs.cool 的帖子Mrs. Cool, 你個名好

原帖由 billbillmi 於 14-12-09 發表
回覆 mrs.cool 的帖子

Mrs. Cool, 你個名好熟, 你第一胎係咪11月龍bb?
唔記得問,你B最後11月出世?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mrs.cool 發表於 14-12-8 21:47
我都認得你個名,我大女係12月龍B呀,應該之前有一齊傾過!
我地又多個盟友,哈哈

不過今次個肚的確現好多,一食飽都已經好似14-15周咁好突,可能始終陀過肚皮比較stretchy

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:mrs.cool 發表於 14-12-8 21:47 我都

原帖由 rayrayus 於 14-12-10 發表
我地又多個盟友,哈哈

不過今次個肚的確現好多,一食飽都已經好似14-15周咁好突,可能始終陀過肚皮 ...
你第二胎時都無咁顯?我依家簡直唔知著乜衫,未夠三個月唔穩定又唔想咁揚住,但又唔多遮到先煩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+rayrayus+於+14-12-10+發表我

原帖由 mrs.cool 於 14-12-10 發表
你第二胎時都無咁顯?我依家簡直唔知著乜衫,未夠三個月唔穩定又唔想咁揚住,但又唔多遮到先煩

...
第二胎真係冇而家咁覺,而家一食飽係好明顯。 我都著唔到某d skinny jeans 了,但我d 大肚褲肚位又係full panel 的好誇張咁,唯有洗來洗去都係個三四條冇咁緊的褲

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Mrs. cool, 本來我仔係12月架, 最後11月出o左黎, 哈哈!

大宅

回覆:請問大家見肚未呢?

我本身有少少肚腩,2/3個月已經突肚!
而家15,周都已經明顯有肚

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

rayrayus 發表於 14-12-10 09:52
第二胎真係冇而家咁覺,而家一食飽係好明顯。 我都著唔到某d skinny jeans 了,但我d 大肚褲肚位又係full p ...
我得返一條彈性牛仔蛼仲著得舒服,其他褲扣得上,但cool到唔舒服,我都忍唔住拎咗條low panel 同一條full panel中肚褲出嚟,係有少少甩褲咁,依家個肚唔大唔細係好尷尬。

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

billbillmi 發表於 14-12-10 10:17

Mrs. cool, 本來我仔係12月架, 最後11月出o左黎, 哈哈!
你好似同我都係12月頭EDD,後來少見你,其實個個生咗都忙,媽媽會都越嚟越少post!

複式洋房

尋晚搭地鐵既時候終於有人讓座俾我LI個大肚婆喇,真榮幸!

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

回覆:purplepurpleyan 的帖子

我依家15W,個肚都好明顯了,琴人搭地鐵,都有人讓座啦。。。

Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

複式洋房

第二胎,個肚大得好快。(上一次四五個月先得少少,但今胎好明顯)我反而唔想噤快大><搞到條腰已經開始painful

民房

我18wk,依家有小小肚,但係個肚成日都好痕忍唔住成日R,搽孕婦油都冇用

大宅

我18week但個肚已經大到好似第一胎時6個月咁,著左大肚褲成個月,好嚇人呀

複式洋房

MommyPanel勳章 BK Milk勳章

回覆 chichihello 的帖子

我都係624呀

複式洋房

Agneswsenga 發表於 15-1-2 22:43
我18wk,依家有小小肚,但係個肚成日都好痕忍唔住成日R,搽孕婦油都冇用
醫生話越搽孕婦油越嚴重。

大宅

我都係第二胎,12w左右係好似大得快過之前,但以家18w又好似大慢左,同第一胎分別唔大,可能因為成日食唔到野

民房

回覆:apelist 的帖子

&#128562;咁點算好?!支油等好返先搽?

複式洋房

Agneswsenga 發表於 15-1-6 20:44
&#128562;咁點算好?!支油等好返先搽?
醫生建議我用一般的護膚霜, 如QV

複式洋房

唉…近日去面見D陪月,一個就問我係咪AGENT,一個就問我個B係咪響醫院,到底我個肚係咪太細呢?

洋房

我聽日滿16週,, 但我都唔太識分係肚腩定BB

首頁

尾頁

跳至