想生BB

跳至

首頁
12345...81

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-4-1 09:16 發表
我都痛呀, 不過好似今日冇咁西利..
我1日同4日都打針...13日就check..
你個肚仲有冇感覺...我好似咩感覺都冇la..
不過我好喉嚨痛(我成日一熱氣少少就痛)...忍唔住睇中醫..
佢話要7日度先著床..而家都可以幫我清下熱. ...

涼茶唔好飲住,仲有唔好食木瓜、苦瓜、香蕉,唔好飲茶、酒精飲品。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-1 09:20 發表
大家好呀, 想問下你地做iui前打既針藥, 係唔係都係自己係屋企打架? 做之前係唔係一定要照輸卵管?

其實做iui, 係唔係唔係人人都需要雪精架? 因為我既假期唔多, 驚如果進行iui期間要成日take leave, 唔知點算

過程係 ...

iui既成功率只有10-15%,所以我都唔敢抱太大期望。
過程真係唔痛,雪精唔係人人都需要架。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-1 11:00 發表
LAA226
明白, 咁你最後輸卵管有無塞呀, 醫生沈日都有叫我如果今個cycle唔bingo就要照輸卵管, 不過我好驚照輸卵管果時痛呀

關於雪精既問題, 係唔係如果唔駛雪的話, 就係做iui果日先帶d精去醫院架, 你 iui 1個cycle ...

係呀~只需要做個日交精就得。

別墅

照輸卵管, 我都覺得幾唔舒服, 但唔係好痛果隻, 好似m到谷感覺, 但當然谷得勁d, 醫生會就住, 如果你話好谷, 佢會調整, 我唔怕塞..聽人講如果塞會痛d, 因為塞住, 藥水流唔到..
iui用左幾錢呀, 我個case唔作準, 因我不停打針, 打左12日, 冇食藥, 因藥令我內膜唔好, 卵又大得慢左, 所以又去多左覆診, 都用左萬鬆蚊, 因為針好貴... 如果淨係iui(私家度做), 2仟幾度
如果衰左, 真係人財兩空

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-1 11:00 發表
LAA226
明白, 咁你最後輸卵管有無塞呀, 醫生沈日都有叫我如果今個cycle唔bingo就要照輸卵管, 不過我好驚照輸卵管果時痛呀

關於雪精既問題, 係唔係如果唔駛雪的話, 就係做iui果日先帶d精去醫院架, 你 iui 1個cycle ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-4-1 12:53 發表
照輸卵管, 我都覺得幾唔舒服, 但唔係好痛果隻, 好似m到谷感覺, 但當然谷得勁d, 醫生會就住, 如果你話好谷, 佢會調整, 我唔怕塞..聽人講如果塞會痛d, 因為塞住, 藥水流唔到..
iui用左幾錢呀, 我個case唔作準, 因我不 ...

我今次iui用左$5000,因為我只係打左兩支針,不過就係因為打得咁小針我先至驚唔得囉!mouth:

別墅

你打針少, 但效果ok咪得lor, 聽你咁講, 你情況都幾好, 你努力左幾耐先決定做iui, 或者之前有冇check到邊d唔妥

原文章由 sunnygirl 於 08-4-1 15:45 發表

我今次iui用左$5000,因為我只係打左兩支針,不過就係因為打得咁小針我先至驚唔得囉!mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-4-1 16:24 發表
你打針少, 但效果ok咪得lor, 聽你咁講, 你情況都幾好, 你努力左幾耐先決定做iui, 或者之前有冇check到邊d唔妥

唔~其實係早幾年前我已經check到輸卵管有事,亦做左輸卵管手術,之後用iui方法成功生左個仔,呢大半年想用自然方法追多個不過一直都無 ,所以決定再嘗試用iui既方法。

[ 本文章最後由 sunnygirl 於 08-4-1 16:28 編輯 ]

別墅

原來你已經係有經驗的媽媽, 咁你上次iui之後, 會有咩徵兆..

原文章由 sunnygirl 於 08-4-1 16:27 發表

唔~其實係早幾年前我已經check到輸卵管有事,亦做左輸卵管手術,之後用iui方法成功生左個仔,呢大半年想用自然方法追多個不過一直都無 ,所以決定再嘗試用iui既方法。 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-4-1 16:51 發表
原來你已經係有經驗的媽媽, 咁你上次iui之後, 會有咩徵兆..

幾年前既事我已經無咩印象。

[ 本文章最後由 sunnygirl 於 08-4-1 17:52 編輯 ]

大宅

原文章由 LAA226 於 08-4-1 12:53 發表
iui用左幾錢呀, 我個case唔作準, 因我不 ...

原來做iui都真係幾貴, 不過你地一定唔會side左d 錢既, 因為你地一定會好快bingo

其實想問下大家知唔知破卵針有d咩成份, 係唔係即係黃體?

別墅

我聽講破卵針即係hcg, 不過唔肯定

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-2 09:03 發表

原來做iui都真係幾貴, 不過你地一定唔會side左d 錢既, 因為你地一定會好快bingo

其實想問下大家知唔知破卵針有d咩成份, 係唔係即係黃體?

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

LAA226 :

1/4 打了安胎針 ok 嗎~~~

別墅

我打左都冇咩感覺, 你呢...不過今日體溫升番36.8
你覺唔覺胸冇咁痛la..

原文章由 brittleiris 於 08-4-2 11:31 發表
LAA226 :

1/4 打了安胎針 ok 嗎~~~

大宅

我都打了針, 你係唔係自己打針, 我唔敢~~胸好似無咁痛la. 溫度係同你一樣 36.8度, 多d 休息, relax~~

原文章由 LAA226 於 08-4-2 12:10 發表
我打左都冇咩感覺, 你呢...不過今日體溫升番36.8
你覺唔覺胸冇咁痛la..

別墅

我都唔敢自己打, 個d真係針呀mouth:

原文章由 brittleiris 於 08-4-2 13:42 發表
我都打了針, 你係唔係自己打針, 我唔敢~~胸好似無咁痛la. 溫度係同你一樣 36.8度, 多d 休息, relax~~

大宅

之前話打到個肚瘀左係唔係你 , 你好似打1x 針排卵針是嗎, 我之前好怕打針, 而家打到慣了, 沒什麼好怕, 不過 touch wood, 今個cycylce衰左~~個人會好無方向感, 或者會停西醫, 轉看中醫~~其實我每日等日過好大壓力, 心裡成日想要過關, 過了14/4/08. 機會就好大~~~

原文章由 LAA226 於 08-4-2 14:20 發表
我都唔敢自己打, 個d真係針呀mouth:

別墅

brittleiris ,

頭先激死我la, 竟然打晒, 斷左線, upload唔到
我係自己打針(筆形個隻), 一打打到10幾日, 真估唔到, 打到都唔驚
聽你講飲花膠湯同雞精, 真好, 唔怕燥呀? 我而家仲喉嚨痛, 想補下都驚

[ 本文章最後由 LAA226 於 08-4-2 15:53 編輯 ]

大宅

因因為我很瘦, 怕身體唔好, 所以有咁補得咁補

原文章由 LAA226 於 08-4-2 15:51 發表
brittleiris ,

頭先激死我la, 竟然打晒, 斷左線, upload唔到
我係自己打針(筆形個隻), 一打打到10幾日, 真估唔到, 打到都唔驚
聽你講飲花膠湯同雞精, 真好, 唔怕燥呀? 我而家仲喉嚨痛, 想 ...

子爵府

原文章由 brittleiris 於 08-4-2 15:23 發表
之前話打到個肚瘀左係唔係你 , 你好似打1x 針排卵針是嗎, 我之前好怕打針, 而家打到慣了, 沒什麼好怕, 不過 touch wood, 今個cycylce衰左~~個人會好無方向感, 或者會停西醫, 轉看中醫~~其實我每日 ...

乜咁岩呀,我都係等14號呀

大宅

可以一齊傾下等Bingo``

原文章由 粒粒芝士 於 08-4-2 18:22 發表

乜咁岩呀,我都係等14號呀

首頁
12345...81

尾頁

跳至