自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

佢咁衰! 比左帖你, 你米當冇收過囉~ 叫佢揾差人拉你呀~~

別墅

你學佢地, 人吾到, 禮吾到咪得law, 當冇收到。

原文章由 pauline6 於 08-3-30 16:11 發表
老公的舊同學真係夠厚面皮,
我地結婚"人唔到禮唔到",
而家居然好意思派帖俾我地...

派帖的gathering 已經唔出席(唔出去攞帖)
居然仲好意思派到我地的樓下...(落樓下攞)

真係夠厚面皮

香港真係什麼人都有.... ...

大宅

如佢連你老公個姓都寫錯, 咁你咪將錯就錯, 一於人唔到, 禮都唔到, 人地話你你咪答番佢, 話佢張帖都唔知係唔係比我既, 連個名都錯, 都唔知係唔係請我咁話囉

原文章由 kateyu 於 08-3-30 18:23 發表

咁ga人...fd極都有限喇~:;pppp:
一於話有私事唔得閒去囉~

伯爵府

贊成~我都會咁做!

原文章由 Leomummy 於 08-3-30 16:14 發表
學返佢咁,都係人唔到禮唔到,禮尚往來嘛

世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

人唔到禮唔到我覺得已經算好
我結婚果陣有個朋友話黎做姊妹
咁好啦 俾佢做 但係點知....佢人遲到幾個鐘不特止....仲要人到禮唔到 人情都唔做 仲要分開門利士

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我結婚時, 居然有人人吾到禮到..............(寄比我0既)但係係一張有一年半載0既期票mouth:

大宅

我有個朋友上年年尾結婚, 但嗰時我有咗諗住唔去o架嘞, 不過都諗住出去食飯攞帖加俾人情佢, 但之後發現個胎有問題要做手術 , 而咁啱佢個婚禮係手術後3日, 老公叫我唔好去, 我當時又冇同呢個朋友講嚟唔到嘅原因 (我怕佢介意, 佢辦喜事我又講啲唔吉利嘅嘢), 都因為我唔去, 其他幾個朋友都冇去, 就係咁, 依家喺msn見到佢都冇同我say hi... 你哋話我好唔好主動搵佢解釋
Our anniversary[br]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yes,學返佢咁,都係人唔到禮唔到.

子爵府

有d人係o甘諗, 似為做姊妹唔使做人情, 其實同妳friend先搵妳做姊妹, 又有利是收, 應該做大封d人情添,

(我做姊妹時都做大封d, 因為當時有個姊妹問我係o米唔使做人情, 我話硬係唔係啦!!!:;pppp: )

pinkpink

原文章由 阿紫 於 08-3-31 14:38 發表
人唔到禮唔到我覺得已經算好
我結婚果陣有個朋友話黎做姊妹
咁好啦 俾佢做 但係點知....佢人遲到幾個鐘不特止....仲要人到禮唔到 人情都唔做 仲要分開門利士 ...

複式洋房

有條粉腸 (唔好意思 , 因為依家都 佢) , 係大學同學, 佢結婚時(大約3年前)我都有去佢個婚禮 , 上年年尾我結婚之前 , 我在街上遇到佢 , 當然希望請佢去飲啦 , 佢話冇問題, 叫我寄張帖俾佢 , 唔知係咪因為佢住旺角 , 比較容易撞到 , 之後冇幾耐我在[旺角新世紀]撞到佢 , 佢同佢太太一齊行街 , 我揮手同佢打招呼 , 佢竟然扮見我唔到 (呢part我好肯定, 因為佢太太曾經擰轉頭兩次望我 , 而佢就唔敢望過來 , 仲加快扯佢太太走) , 我真係嬲到冇聲出 , 如果係你你會點做? 結果係點 , 梗係人冇到禮冇到啦 , 呢d咁既朋友...佢仲要係在北區醫院做xx矯形師 , 咁鬼冇家教 , 幾專業都假啦 , 冇品鬼

原文章由 PINK2007 於 08-3-31 15:55 發表
有d人係o甘諗, 似為做姊妹唔使做人情, 其實同妳friend先搵妳做姊妹, 又有利是收, 應該做大封d人情添,

(我做姊妹時都做大封d, 因為當時有個姊妹問我係o米唔使做人情, 我話硬係唔係啦!!!:;pppp: )

pinkpink

...

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

退返去郵局"無此人"...

別墅

咁無品, 咪理佢啦~
好多人都係攞酒先搵番啲所謂嘅朋友,
平時冇咩兩句, 見過幾次面就話要派帖比人, 屈人比禮, 呢啲人好cheap囉~
不過大有人在~

首頁

尾頁

跳至