跳至

首頁
12345...66

尾頁

大宅

叉燒飯:

如果一呂交通方便, 又多5分, 更係試吓啦. 我係全職媽媽, 我跟你印印一樣, 有4天要帶妹妹一同返暑期班(佢pn放暑假), 我住馬鞍山, 回家又唔係? 在街等又唔係? 現在唸緊我9天點過這3個鐘, 先比佢返. 爸爸叫我問吓學校多唔多同學仔返, 如果多就比佢返. 如果少, 就在家附近找其他暑期班比佢玩.

大宅

我梗係記得你啦,叉雞飯,你咁好人又咁詳細去解釋比人聽,我邊會唔記得你喎。
其實孫方中先係我首選,我只係擔心在同區有咩小學可銜接到,意思係有咩小學可容易讀到,或者有無同邊間小學有d咩校長位咁呢?
孫小係未係大埔富善邨嗰間呀?又驚好似遠咗d。
唔知大家點睇呢,有咩意見?

原文章由 叉雞飯 於 08-5-1 01:29 發表
YAN
我地又見啦, 記得我PM 您嗎? 自行個ROUND 可選孫小, 我EX 上司個女讀過畢業, 大埔區一所好學校, 佢讀得很開心, 課程都洽到好, 最怕一D教深一年的學校
IF 我唔係1呂的5分, 我會選, 因貫徹了PTH 教學, 對將來升學 ...

大宅

校長位? 您信呀?

大抽獎, 我覺得係運
再唔係選愛心, 友情連結粱鉅鏐, 孫幼好似陳元喜+密都多, SNOW, 您有無IDEA ? 您大仔好似要選了

孫小係TAI PO, 係遠左DD, 有D掙扎架
BUT IF 我一呂唔掂, 我又考到心水C小, MAY BE 唔抽獎LU

我諗可睇埋今年派彩再部署, BUT 份PROFILE 已諗緊點攪

原文章由 yan321 於 08-5-3 11:56 發表
我梗係記得你啦,叉雞飯,你咁好人又咁詳細去解釋比人聽,我邊會唔記得你喎。
其實孫方中先係我首選,我只係擔心在同區有咩小學可銜接到,意思係有咩小學可容易讀到,或者有無同邊間小學有d咩校長位咁呢?
孫小係未係大 ...
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

男爵府

叉燒飯:
而家有Summer Course資料啦?
可否比份資料我?
報得名未呀?
我果日去幫囡囡註冊,佢地話仲未有資料。

大宅

無咩INFO WOR, 為125/堂FOR外校生, 7/21-7/31 930-1230

我同姨生女都報左

原文章由 wnpinga 於 08-5-4 18:37 發表
叉燒飯:
可否比份資料我?
報得名未呀?

男爵府

原文章由 叉雞飯 於 08-5-5 00:32 發表
無咩INFO WOR, 為125/堂FOR外校生, 7/21-7/31 930-1230

我同姨生女都報左

$125一堂?
係學咩?返一至五?

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我又係註冊時問左,沒有喎係咩嚟架?thanks

原文章由 wnpinga 於 08-5-4 18:37 發表
叉燒飯:
可否比份資料我?
報得名未呀?

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

sorry我多事左有d朋友囝囡係呢d學校讀佢地話:
粱鉅鏐 - 數學比其他學校早半年好多test.
陳元喜 - 好多功課但每樣功課做好少冇咩壓力.
胡素貞 - 辨位中學近幾年都好好.

大宅

暑期班full咗啦, 亞仔班friend無報, 所以都無咩失望. 但價錢真係好正.

大宅

原文章由 叉雞飯 於 08-5-4 07:21 發表
校長位? 您信呀?

大抽獎, 我覺得係運
再唔係選愛心, 友情連結粱鉅鏐, 孫幼好似陳元喜+密都多, SNOW, 您有無IDEA ? 您大仔好似要選了

孫小係TAI PO, 係遠左DD, 有D掙扎架
BUT IF 我一呂唔掂, 我又考 ...

選學校, 我都好頭痛. 都唔知點? 孫小又幾好, 但路程太遠.

男爵府

原文章由 BLouie 於 08-5-5 19:03 發表
sorry我多事左有d朋友囝囡係呢d學校讀佢地話:
粱鉅鏐 - 數學比其他學校早半年好多test.
陳元喜 - 好多功課但每樣功課做好少冇咩壓力.
胡素貞 - 辨位中學近幾年都好好. ...

呢d學校係邊度架?

另外,你地覺得係顯徑鄰里社區中心隔離間迦x小學好唔好?

大宅

FULL 左? 係咩? 仲有FD想報TIM

1-5 930-1230 LAW, 我係600元囉, E 生就1125, 都OK, 125一堂連續好似8-9日為40X一個HR, 好抵

我係出邊報左個4Q 班, 有8日, 成班FD 同阿女E+ 個同學都有報, 好開心LU, 880 / 8日好OK 啦, BUT 要升K2 開始至升P1

SNOW 10號您唔去旅行呀?

原文章由 snow123 於 08-5-5 22:11 發表
暑期班full咗啦, 亞仔班friend無報, 所以都無咩失望. 但價錢真係好正.

大宅

叉燒飯:

$880/8日都o.k., 在哪裡? 10/5我無參加, 我會帶仔仔去1呂開放日.

大宅

1呂開放咩? 下次話我聽呀, 好耐未返過母校

係愉田苑宣道

原文章由 snow123 於 08-5-6 07:32 發表
叉燒飯:

$880/8日都o.k., 在哪裡? 10/5我無參加, 我會帶仔仔去1呂開放日.

大宅

迦密我評價我聽d ymca 導師講係o廿:
好有heart d 老師, 每次小朋友outing, d miss 一定跟足, 都係增值中的學校

原文章由 wnpinga 於 08-5-6 00:20 發表

呢d學校係邊度架?

另外,你地覺得係顯徑鄰里社區中心隔離間迦x小學好唔好?

大宅

今日我地參觀左孫幼,有小小舊,但都幾大.....

男爵府

原文章由 小邦女 於 08-5-7 15:19 發表
今日我地參觀左孫幼,有小小舊,但都幾大.....

咁你報左名未呀?

大宅

未有得報住呀!!次次夜晚都見到你
係呢..你2個女女幾大呀?

大宅

原文章由 叉雞飯 於 08-5-6 14:59 發表
1呂開放咩? 下次話我聽呀, 好耐未返過母校

係愉田苑宣道

係呀1呂開放日, 10/5/08 10:00am-4:00pm, 我未入過去, 唸住帶仔仔去玩吓. 宣道係什麼? 幼稚園?

洋房

睛靈勳章

大家好, 我本人也有參觀孫幼, 原先想囝囝入讀這間學校,因為想PTH好D, 但參觀後覺得很舊, 擺放東西十分亂, 光線有些不足.所以...
希望現在讀緊MAMI比一些正面的資料給我, 支持我..謝謝

首頁
12345...66

尾頁

跳至