論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 ChrisAlfred 的帖子

咁你工人根本無心做,快快送走佢啦。

大宅

其實一向我有買小食佢。但唔覺佢開心。工人做野做到不過長期黑面唔應人,我都忍。不過忽然咁密嘈伙食,之前一直挑食,呢兩日仲話唔要面包唔要豬,見佢倒半盒豆漿煮一歺麥皮。我至上黎請教姐妹點経濟d.

伯爵府

引用:其實一向我有買小食佢。但唔覺佢開心。工人

原帖由 ChrisAlfred 於 15-01-15 發表
其實一向我有買小食佢。但唔覺佢開心。工人做野做到不過長期黑面唔應人,我都忍。不過忽然咁密嘈伙食,之前 ...
其實問題不在你處,你可以同佢開心見誠倾一次,睇下真正問題喺邊?如果佢太aggressive, 好難相處下去

伯爵府

引用:我工人奄尖到我極反感。話說初來已經當唔駛

原帖由 ChrisAlfred 於 15-01-14 發表
我工人奄尖到我極反感。話說初來已經當唔駛錢倒哂食唔哂但筆左嘅飯、倒曬佢分左比佢,但佢唔鍾意嘅食物(又 ...
其實妳供應乜佢都要食架啦, 俾返一個適當份量而妳又覺得價錢合理既野食佢啦!

大宅

回覆:ChrisAlfred 的帖子

先小人後君子!帶佢僱傭中心,講合約規定,只是包三歺,但呢三歺,不代表你鐘意的食物!如你不喜歡可以唔食!但唔好話我唔比你食!我之前個工人都糸咁!之後寸到未問過我落去買外賣!跟住我咪有証據!炒佢!對住呢D人!糸唔使留情!同埋要識保護自己!

大宅

個人認為有強態度工人做唔長,就算完約,你都唔會想再忍多兩年

大宅

引用:其實一向我有買小食佢。但唔覺佢開心。工人

原帖由 ChrisAlfred 於 15-01-15 發表
其實一向我有買小食佢。但唔覺佢開心。工人做野做到不過長期黑面唔應人,我都忍。不過忽然咁密嘈伙食,之前 ...
盒豆漿幾大盒??
1L大大盒果d?
定係邊隻呀??

大宅

lcip 發表於 15-1-16 07:59
盒豆漿幾大盒??
1L大大盒果d?
定係邊隻呀??
1公升家庭裝。今日解決左呢個問題了,我買左三罐正常size煉奶,叫佢用呢種煉奶煮麥皮。我仲買多兩kg什牌子麥皮。應夠食到成個二月至再補給

大宅

may_leung 發表於 15-1-15 22:16
先小人後君子!帶佢僱傭中心,講合約規定,只是包三歺,但呢三歺,不代表你鐘意的食物!如你不喜歡可以唔食 ...
落亍買外賣可以即炒?係咪都要賠?

大宅

緊糸唔止一次啦!我又糸死慳死抵嗰隻,諗住請工人,幫下自己!點知條友,又糸得寸進尺嗰隻!已然軟唔得!就用硬!
咪先出警告信比佢,一封比僱傭中心!英文對照!仲要簽埋名!如做到呢步!更糸佢都知咩事啦!
另外去到僱傭中心,嘈個工人!緊糸唔少嘢啦!條友唔止一次就話佢,浪費你D嘢!緊糸衰好多嘢!先話佢!所以我完全明白你!

別墅

回覆:點對付奄尖小姐

Hello樓主^_^記得我嘛?如果你仲係用緊之前你同我講的工人,我想話你知我個都係咁樣,唔中意食情願餓都唔食,之後我叫agent 同埋個翻譯一齊上我度傾,3口6面問佢有咩問題,食野方面唔可以偏食!訓話完之後佢就話會接受咖喱以外的新食物喎,之後我做法係早餐去麵包鋪買一條3.5磅的方包,有廿幾塊,佢中意就加鍊奶,果醬,午晚餐佢自己煮定兩三日份量(佢淨係食蔬菜咖喱),佢還佢食,食晒自己再煮一鍋咖喱

大宅

Gladystse 發表於 15-1-16 14:42
Hello樓主^_^記得我嘛?如果你仲係用緊之前你同我講的工人,我想話你知我個都係咁樣,唔中意食情願餓都唔食 ...
Agent 肯上門調解咩?我呢個星期係咁煩agent ,佢至叫工人放假去佢度傾。講真,佢地傾乜我都唔會知

別墅

我係好初期就搵agent,可能剛剛到agent會著緊d掛,我pm你

首頁

尾頁

跳至