自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

回覆:有無人好似我咁,成日聽唔明廣告講乜

有個廣告,個女人由浴室出來對住佢老公講: .....老公條渠塞咗呀!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

題外話, 有無jm明百歲山個廣告想表達咩, 個好似公主的美女走落車攞左個乞兒支水, 回眸一笑, 咁即係支水本身係個乞兒既, 個美女為左支水抒尊降貴落車去搶樽水, 想表達支水連貴族都忍唔住去搶? 但如果支水真係咁矜貴, 又為何連個乞兒都有而且仲好cheap咁放在地?我真係百思不得其解, 佢想表達咩?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

floralw 發表於 15-1-22 14:43
回覆 catcatcati 的帖子

我都唔明點解: 邪惡,值萬金

我以為佢唱: 承諾, 值萬金

男爵府

引用:我相信唔關你事,d人懶音太勁…之前有個廣

原帖由 kuehcero 於 15-01-22 發表
我相信唔關你事,d人懶音太勁…之前有個廣告最尾一句"啟富促進未來", 我聽親次次都係"底褲促進未來":h ...
呢條底褲我都c6都聽到

大宅

Gap gap停。。。形容得好似。。笑咗出嚟。

你講果3個廣告都有印象。有同感呀,唔望畫面,剩係聽聲都真係一舊雲咁

男爵府

仲有個唔知咩廣告,湯唯拍嘅,話「湯唯xxx」,我c6話點解次次都聽到胸圍我話其實我都係

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:我成日都聽唔明D廣告究竟講乜,例如:1.+++

原帖由 catcatcati 於 15-01-22 發表
我成日都聽唔明D廣告究竟講乜,例如:
1. Hanjin 唱歌,我不斷聽到 "Gap Gap 停", "Gap Gap 停" .... " ...

我細女一睇呢個廣告,跟住唱 又急急停, 又急急停

有一排收音機廣告亞發白咖啡,飲完一杯又一杯,

我細女唱 亞發白咖啡,疴完一篤又一篤,味道很正,香滑又靚

細女3歳11個月

VioletCC    發表於 15-1-30 15:07
wpc666    發表於 15-1-30 14:49

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

男爵府

諗起N年前好興夜媽媽播\"景鴻移民\"個廣告

入面個男人講咗句:你嚟X呀?

我諗左好多年都唔知佢up乜,困擾咗我成個

童年

後來終於知原來佢講:你嚟land呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

catcatcati 發表於 15-1-22 13:52
1. Hanjin 唱歌,我不斷聽到 "Gap Gap 停", "Gap Gap 停" .... " ...

1 果度.....其實我之前都無留意只係聽,,,,
我又係成日聽到什麼"家家庭".....????
原來係110..............
我有兩隻大小魔怪""

珍珠宮

好媽媽勳章

蛋豬 發表於 15-1-22 14:36
gap gap停

我就係永遠都聽唔到d歌詞唱乜, 好似最近果首x惠歌, 其中一句, ...

我都仲未聽到
我有兩隻大小魔怪""

大宅

翡翠宮

伯爵府

kuehcero 發表於 15-1-22 14:09
我相信唔關你事,d人懶音太勁…之前有個廣告最尾一句\"啟富促進未來\", 我聽親次次都係\"底褲促進未來\":h ...
呢個好多人都聽錯

侯爵府

引用:我成日都聽唔明D廣告究竟講乜,例如:1.

原帖由 catcatcati 於 15-01-22 發表
Gap gap

大宅

引用:重有………獅王吸濕大笨象xx!(李小龍咁叫

原帖由 丙丙 於 15-01-22 發表
重有………獅王吸濕大笨象
好好笑!

大宅

Lee 個post 好好笑, 我笑到差d整醒左個女!
我都成日唔知d 廣告賣咩,要睇到最後先知!

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有一個,當年聽好多次都唔知講乜。
http://youtu.be/YqWP2HcJP1o

大宅

引用:仲有個唔知咩廣告,湯唯拍嘅,話「湯唯xxx

原帖由 yy1012 於 15-01-22 發表
仲有個唔知咩廣告,湯唯拍嘅,話「湯唯xxx」,我c6話點解次次都聽到胸圍我話其實我都係

...
我都成日聽到胸圍既新發現

大宅

hashtag影視迷勳章

回覆 kuehcero 的帖子

X2 我都係!

男爵府

笑c 我有時都會咁

首頁
12345...10

尾頁