婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-28 發表

原帖由 小mama 於 15-01-28 發表
有得分開住梗分開住好

一屋一主,女人又中意爭風呷醋
係好吾化,話C6以前吾鈡意据扒,e家成日食(我都吾鐘意食西餐嘅),以前吾會去幫襯速剪,e家咁cheap喎,以前晚晚返屋企食饭,e家成日OT,咁都関我事,真係超好笑!

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子絕對同意針唔吉到肉

原帖由 M.A.C 於 15-01-28 發表
回覆 Ieungyuki 的帖子

絕對同意針唔吉到肉唔知痛道理,和,樓主絕非先寮者賤囉!咁既99莫講話係80歲老人 ...
想伛賣咸鴨蛋,我驚會折福,我想佢快d返火星啫

大宅

咁落去都唔係辦法, 如果樓主C6唔介意, 不如都係請99入老人院, 請專人照顧佢.

就同c6話, "無計la, 我做乜, 99都睇唔過眼, 請專人照顧佢, 費時要佢對住我篤眼篤nose."

複式洋房

引用:咁落去都唔係辦法, 如果樓主C6唔介意, 不如

原帖由 teapothung 於 15-01-28 發表
咁落去都唔係辦法, 如果樓主C6唔介意, 不如都係請99入老人院, 請專人照顧佢.

就同c6話, "無計la, 我做乜, ...
C6成日覺得喺老人院好似等死咁,点都做吾出,我都吾想佢吾安樂,其實99自己睇吾開啫,佢都短住过老人院,幾多仔女成群都冇人願意照顧,如果我老咗有新抱肯同我住,又有工人服侍,我真係死懷安慰喇!搅甘多野好乜

別墅

回覆:Ieungyuki 的帖子

型,個勢係好緊要ga!!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 teapothung 於 15-01-28 發表

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-28 發表
C6成日覺得喺老人院好似等死咁,点都做吾出,我都吾想佢吾安樂,其實99自己睇吾開啫,佢都短住过老人院,幾 ...
係老懷安慰

伯爵府

其實狠心做一次,我會恐99:“99你係呢度成日咁睇唔過眼我地做所有野,其實你係咪好想返老人院住享福呀?如果係,我即刻幫你安排?”
唔比說話佢聽清楚,呢種人真係“不知天高地厚”,以為有仔勍大哂???
雖然80歲,但不代可以永遠活係自己世界,如果人人都以此為由,咁社會可以包容幾多咁既人?更何況重有60,70歲既人都會認為自己夠資格。。。

大宅

回覆:Ieungyuki 的帖子

樓主好勁, 支持你

男爵府

引用:Quote:原帖由+teapothung+於+15-01-28+發表

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-28 發表
C6成日覺得喺老人院好似等死咁,点都做吾出,我都吾想佢吾安樂,其實99自己睇吾開啫,佢都短住过老人院,幾 ...
其實樓主口硬心軟,其實心地好好.比著其他就一早搬走左,求其請個工人過佢,好日都唔會返去睇佢.

複式洋房

引用:Quote:原帖由 GOGOASIA 於 15-01-28 發表我

原帖由 ky0416 於 15-01-28 發表
針唔拮到肉就唔知痛嘅
可能閣下嘅99係好人一個
唔駛你放工喺屋企好似妹仔咁
我都係甘話
係屋企日L日比個99呼呼喝喝
當我地妹仔甘成日點人做野
大佬 你仔娶我做佢老婆
吾L係做你工人
有d人99真係好好既

翡翠宮

你老公唔係度嘅?對付呢D咁嘅99,一定要懂得反擊

水晶宮

suetyiubb 發表於 15-1-28 15:35
其實樓主口硬心軟,其實心地好好.比著其他就一早搬走左,求其請個工人過佢,好日都唔會返去睇佢.

...
好認同.
亦好贊成樓主窒返99轉頭.
樓主用詞都好溫和呀,又無鬧99,只係用"道理"頂到行之嘛.

男爵府

引用:Quote:suetyiubb+發表於+15-1-28+15:35+其

原帖由 方方媽媽 於 15-01-28 發表
好認同.
亦好贊成樓主窒返99轉頭.
樓主用詞都好溫和呀,又無鬧99,只係用"道理"頂到行之嘛.

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

回覆:晚晚都舌癌病發

如果我學到樓主10分1,我就吾洗受條狗狗氣,辛苦委屈咁耐了

複式洋房

引用:你老公唔係度嘅?對付呢D咁嘅99,一定要懂

原帖由 wahiuma 於 15-01-28 發表
你老公唔係度嘅?對付呢D咁嘅99,一定要懂得反擊
我老公喺度,但永遠保持中立囉!

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子其實狠心做一次,我

原帖由 M.A.C 於 15-01-28 發表

其實狠心做一次,我會恐99:“99你係呢度成日咁睇唔過眼我地做所有野,其實你係咪好 ...
我C6試过發脾四問佢阿媽想佢点,咁又吾啱,咁又吾啱,但就始終講吾出口不如你去老人院享福啦e句,因為未講e句隻99己經喊晒咁,我就吾想做衰人囉!

公爵府

又唔係叫佢真係送,只不過個仔肯開口話吓,佢亞媽都有可能會收斂啲

講一句都唔肯?唔通佢覺得你兩個日嘈夜嘈比較好?

大宅

回覆:晚晚都舌癌病發

我支持樓主. 有咩就直接講.我又唔係嫁入豪門,靠你養,唔明點解要屈住..btw,住老人院真係好慘.特別係無獨立房,得幾塊板隔開果d..你奶奶應該感恩

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子又唔係叫佢真係送,

原帖由 littledot 於 15-01-28 發表

又唔係叫佢真係送,只不過個仔肯開口話吓,佢亞媽都有可能會收斂啲
我隻C6就係咁,以前我都嘈过佢,佢話手掌又係肉又背又係肉,你哋d女人好乜煩,佢乜都吾理喎,我話好,你話吾理就得喇,咁我自己處理啦!
有時男人就係咁,明知问題都係只會逃避,佢做慣孝順仔,以前從來吾駁咀,e家己經會話下99,吾係一味愚孝。
C6孝順嘅程度令人難以置信,我未見过有仔可以饭後去攞面巾,搋茶比阿媽嘅,仲可以嘔心到幫99接假牙去浸,所以e家99同人講個仔因為我變晒,當正我係狐狸精

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ky0416 於 15-01-28 發表針唔

首頁
12345...6

尾頁

跳至