嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由出世到宜家都係用Avent,不過最近話有好多膠樽含雙酚A,對BB唔好,又見個仔咁大個,開始轉用B Free Plus學習杯。因為佢話不含雙酚A喎,其實個仔已經可以用杯,不過未戒到唔用奶樽。

[ 本文章最後由 Vincent913 於 08-5-21 23:34 編輯 ]

大宅

dr.brown"s

我宜家都係用Dr. Brown's 肥仔 PES料既 膠奶撙, 用 " Avent " Stream 煲
,因為已經轉過3-4隻牌子,最後都係dr. brown"s最好!個仔少左嘔奶

大宅

我BB樽用:Dr. Brown's PES 膠奶樽,煲用NUK

別墅

ChuChu PPSU 樽
Pigeon 咀
NUK 煲

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我用nuk嘅奶樽,nuk嘅奶咀& nuk嘅消毒煲

大宅

原文章由 lingling111 於 08-5-19 11:49 發表
想知各媽媽用邊隻奶樽架? 市面上有太多選擇, 唔知揀邊隻好? 係唔係用CHU CHU PPSU 會比較安全呢? 謝謝!!

同埋你地用邊返消毒奶煲?

奶樽: pigeon 玻璃 + Chu Chu ppsu
奶咀: Nuk
消毒奶煲: Nuk

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

之前奶樽, 奶咀 + 消毒奶煲都是nuk,
因雙分a, 轉了奶樽+奶咀Chu Chu ppsu,
Chu Chu奶咀bb要時間適應, 但不漏潟設計很好, 可以給bb自己試飲奶or水. 不怕漏.

大宅

hi~
各位好..我bb未出世架想問下chuchu玻璃奶樽好定膠好...玻璃會唔會'辣"手架,易唔易打爛呢?...最平幾錢可以去邊買呢?..要幾多個先夠用呀~...多謝解答

別墅

I use Chu Chu & Dr. Brown .

大宅

醒目開學勳章

原文章由 ami0momo 於 08-5-22 00:51 發表
ChuChu PPSU 樽
Pigeon 咀
NUK 煲

完全一樣~~~

大宅

回覆 #1 yukiyck 的文章

NUK!!!

男爵府

畀面勳章

Chu Chu ppsu 奶樽 8個 + care 消毒奶煲

別墅

奶樽: Chu Chu PPSU
煲: Tommee Tippee

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

剛剛轉晒pigeon PES奶樽
用返NUK消毒煲

首頁

尾頁

跳至