自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

回覆:C6阿哥娶左老婆吾理99

仲有一個人唔會無端端唔理阿媽啩?
會唔會你奶奶都講在或做左d野攪到關係咁?

CALVEN    發表於 15-2-16 15:12

男爵府

引用:既然樓主係ftm.咁不如同99住啦?層樓租出去

原帖由 siulam1023 於 15-02-16 發表
既然樓主係ftm.咁不如同99住啦?
層樓租出去囉~
老人家自己係屋企好悶架
樓主想搬近女家,你仲叫佢同奶奶住?

伯爵府

引用:吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,th

原帖由 yiyi222 於 15-02-16 發表
吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,thanks!

C6共2兄弟,老爺8年前去世,99因此患上抑鬱至今,獨住公 ...
有米緊係叫佢請工人照顧99啦!

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 queeniesuen 於 15-02-16 發

我忍左幾年啦,好辛苦,尤其而家有個B,我好想搬近外家有支援呀

...
連你老公都搬近外家,變左你奶奶兩個仔都跟老婆仔

大宅

引用:Quote:原帖由 siulam1023 於 15-02-16 發表

原帖由 guardianangel 於 15-02-16 發表
樓主想搬近女家,你仲叫佢同奶奶住?
如果係我而99又幫得手既,我會同99住
點都冇可能留底99自己一個挂?
如果99有咩事真係冇人知...
請工人又唔制,老人院更加唔洗講~

男爵府

我C6又係好孝順既人, 結左婚雖然同99唔同住, 而我地好忙, 但C6都會KEEP住最少每兩星期返去睇下99, 我地會同99飲茶返去探望, C6都有阿哥, 但我呢個大伯真係極品, 只有大時大節先出現, 佢地住同區, 兩家路程只需十分鐘, 但大伯從來唔會返去探99(當然大嫂同佢D仔女都唔會記得呢個99/嬤嬤), 我成日都話C6屋企D關係淡如水, 而C6同佢阿哥既關係亦係係泛泛之交, 關係只係最最最普通朋友~
講返你個CASE, 我係你會要求C6同佢阿哥講清楚, 個阿媽大家都有份, 有咩理由只係你地呢家去照顧99, 大家都有家室, 唔可以一句結左婚就唔理個阿媽, 如果你大伯都咁堅持自己岩的話, 今日佢點對自己阿媽, 第日佢D仔女都一樣咁對返佢, 佢自己好好想清楚啦

男爵府

有時緣份嘅野係咁. 呀媽同仔都係咁話,去到某階段,要變佐另1 個人,你都無法z講得幾多次。唔好令你c6 難做。

子爵府

其實唔到你出聲,你一出聲,會好麻煩。
同埋自己有個屋企,唔一定要成日叫自己阿媽上去坐。
睇唔睇得起,可能只係當事人自己諗法,冇兩句,可能只係個人靜,或者唔夾,唔係睇唔起。

侯爵府

引用:吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,th

吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,thanks!

C6共2兄弟,老爺8年前去世,99因此患上抑鬱至今,獨住公 ...
叫你老公搵佢大佬傾,唔理都冇辦法
只好嘆句
一個唔理亞媽的賤男

男爵府

引用:既然樓主係ftm.咁不如同99住啦?層樓租出去

既然樓主係ftm.咁不如同99住啦?
層樓租出去囉~
老人家自己係屋企好悶架
99有抑鬱病情反覆,佢充斥大量負面情緖,我亦係個好悲觀既人,住埋一齊對大家未必係好事!尤其我有BB,吾想影響埋個仔!最壞打算請工人照顧佢

男爵府

引用:仲有一個人唔會無端端唔理阿媽啩?會唔會你

原帖由 guardianangel 於 15-02-16 發表
仲有一個人唔會無端端唔理阿媽啩?
會唔會你奶奶都講在或做左d野攪到關係咁?
我99係極度善良既老人家,只會替人著想,就係因為甘所以乜都吞聲忍氣

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 siulam1023 於 15-02-16 發表

99有抑鬱病情反覆,佢充斥大量負面情緖,我亦係個好悲觀既人,住埋一齊對大家未必係好事!尤其我有BB,吾想 ...
不如帶佢睇醫生食藥,醫好先啦, 要錢咪叫個大仔比囉

醫好左,所有野好辦事啦

話唔埋佢幫到手照顧bb呢

男爵府

引用:諗得通就會化,個仔做駙馬爺受人恩惠,人地

原帖由 EVA222 於 15-02-16 發表
諗得通就會化,個仔做駙馬爺受人恩惠,人地必然多左個仔,總之奶奶如要請工人醫療,call大佬科水。

...
冇錯呀!直情嫁左俾個女人頭也不回

子爵府

同埋你大伯唔孝順,未必關佢老婆事,可能係你大伯本身個人出左問題,唔好咩都賴落個女人度。
人地父母出錢𧵗層樓,只係錫個女,係無錯的。

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiyi222+於+15-02-16+發表我

連你老公都搬近外家,變左你奶奶兩個仔都跟老婆仔
甘住得遠吾代表吾理99,我應承C6一星期探99最少一次架!後來同C6傾好左同99做調遷

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由+guardianangel+於+15-02-16+

如果係我而99又幫得手既,我會同99住
點都冇可能留底99自己一個挂?
如果99有咩事真係冇人知...
完全幫吾到手,佢對眼己半盲,照顧到自己已好好

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiyi222+於+15-02-16+發表99

原帖由 小mama 於 15-02-16 發表
不如帶佢睇醫生食藥,醫好先啦, 要錢咪叫個大仔比囉

醫好左,所有野好辦事啦
食左7年藥keep住有覆診,但好反覆

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 小mama 於 15-02-16 發表不如

食左7年藥keep住有覆診,但好反覆
係咪政府睇?

政府啲藥好渣下

睇私家會快好好多。。

首頁
12345...8

尾頁

跳至