自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

birdbird 發表於 15-2-23 15:53
你先拎去taste 交涉,攪唔掂就搵食環
蘋果切左都會好快氧化, 我拎去都更啡, 同埋我今晚有GATHERING食飯... 如果唔係我係諗住打去TASTE講0既

伯爵府

回覆:已向食環署投訴又一城TASTE~

咁都有得call食環?

公爵府

pbpk03845784 發表於 15-2-23 15:55
WHY唔扲去TASTE換???
1. 我今晚有GATHERING 要食飯2. 蘋果切開好快氧化, 再等聽日放工後先拎去好似太遲

我唔係要求佢換個俾我, 只係我覺得佢地手法唔好, 包2個人地檢查唔到, 1個完整一個壞.

CITY SUPER有時都係, 但人地都打個折, 同埋明俾你知佢係爛~ 但TASTE唔係, 包到實一實, 無折仲要咁賣俾人, 我先去投訴~

大宅

上個月食麥旋風食到膠碎片,同食環投訴左都仲未有回音
Jm有下文記得share下

公爵府

TRUBIMA 發表於 15-2-23 15:59
你都識講唔批開都唔知爛啦, 人地都未必知架喎, 都唔算有人賣爛野比人, 點解唔試下去反換先? 就一黎就要去食 ...
我拎上手拆開已覺全身林.

大宅

爛生果關食環咩事?你去taste退貨換野重實際啦...

公爵府

我唔介意你地覺得我有問題
唔係第一次佢地咁賣野, 亦唔係好似D人話下下去投訴
只係我覺得佢地拎上手PACK無可能唔知有問題

如果拎住仲係爽身, 入面爛, 我唔會怪佢地, 只怪自己唔好彩中左個爛
但我一拆拎 上手已覺唔采, 一邊批一邊証實
佢地唔會包果陣唔知掛? 有所謂QC 組

ANYWAY, 我只係因為無單, 打過去, 人地話無單無得換, 無証明, 我先轉去第2度投訴~

如果有人覺得唔0岩聽, 可以唔回, 唔駛下下一句話人地有問題. 我錯係錯在無打清楚情況, 可以問個清楚, 未明晒就話人, 邊個有問題?

珍珠宮

BK Milk勳章

樓主係惠long派嚟嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我又覺得投訴合理, 大財團就係成日咁蝦D小巿民, 個個都話拎去換就算, 又或者一個爛一個好直頭唔去換, 無人投訴, 佢就又係用呢D手法經營, 咁搞法佢年終真係賺唔少, 遇到一兩個走去投訴, 我估佢地係會收歛D既~

其實PACK都係人手PACK, 應該都會見到爛唔爛啦, 無得走雞~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

sfccwy 發表於 15-2-23 16:40
樓主係惠long派嚟嘅
你會唔會有D無中生有?我先無你咁諗咁無聊.

子爵府

2024年龍年勳章

引用:小題大做

原帖由 yumui61 於 15-02-23 發表
小題大做

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講真, 包生果果個都唔知入面係爛架, 你去Taste 人地肯換架

公爵府

newcook 發表於 15-2-23 16:40
我又覺得投訴合理, 大財團就係成日咁蝦D小巿民, 個個都話拎去換就算, 又或者一個爛一個好直頭唔去換, 無人 ...
多謝你, 有返一個有人性0既人講野.
如果拎上手我唔覺, 批左先覺, 咁係我唔好彩, 但包果個, 拎上手就咁, 佢唔會FEEL唔到掛?
我初3夜晚買, 食左1個, 今日中午食埋, 好多日子咩? 我仲放響陰涼地方, 我唔覺得好似有D人話咩中間2日有D咩事發生, 我都唔係好得閒乜事打去投訴~

我上網搵左好耐先搵到TASTE分店電話, 打去長響好耐, 打2次先有人聽, 又HOLD線, 最後話無單唔換得, 咁我仲去0黎做咩?

我POST呢度, 唔0岩只有係我無一開始講清楚晒情況, 但我咁投訴我唔覺得錯. 我打去1823問, 都有問我係投訴衛生署定食環, 1823將佢PASS去食環, 咁又係我錯?

伯爵府

無良百佳…唔係錢既問題…係手法問題。
做包裝無可能唔知手上萍果係好係壞。

有時間怕咩投訴佢。

大宅

taste 會退$的,我試過買提子返到屋企發現大部份都爛的,打電話落去,叫我返去攞返$

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

pumpumpurin 發表於 15-2-23 16:46
無良百佳…唔係錢既問題…係手法問題。
做包裝無可能唔知手上萍果係好係壞。
多謝你支持!
好過D人見人插就跟隊插, 有D仲話我係對家人, 莫明其妙.

公爵府

supericy 發表於 15-2-23 16:47
taste 會退$的,我試過買提子返到屋企發現大部份都爛的,打電話落去,叫我返去攞返$

...
我無單, 食左第1個無事, 單都掉左.
打去先受氣, 我先用另一途徑投訴. 消委會係0走氣, 唔會理你.

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我年初3響又一城TASTE買左一包2個日本富士

首頁
12345...15

尾頁

跳至