自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 mickeyellen 的帖子係, 有時真係完全

原帖由 Banny_Cat 於 15-02-26 發表
回覆 mickeyellen 的帖子

係, 有時真係完全唔知點同佢地溝通. 但bb日日都係佢湊, 我返工真係管唔到佢老人 ...
佢地仲要覺得偷雞唔比錢成功仲要好威咁

我老豆都係咁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:你地d 仔仔女女幾歲開始俾車錢架?

我囝7歲,我姑9都話唔駛俾錢當然我無理佢

大宅

回覆:Banny_Cat 的帖子

三歲會比!身教問題,慳都唔會係呢方便慳。

大宅

我地好少坐mtr。但係每次坐完無論出定入都要搞到去詢問處度搞手續。原因係小朋友細,未敢給她自己嘟卡然後自己行入,通常抱著。但係嘟完她張卡等一陣再嘟自己張卡,入閘後發覺大人張卡好似無嘟成功,又要去詢問處check 然後行出重新再拍卡入。出來時都係如此。要搞一大輪,想問你地同小朋友入閘時怎麼嘟卡入的?

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 mickeyellen 的帖子係, 有時真係完全

係, 有時真係完全唔知點同佢地溝通. 但bb日日都係佢湊, 我返工真係管唔到佢老人 ...
同佢地講

就會話 你地都係我咁養大

真係

Banny_Cat    發表於 15-2-26 18:38

水晶宮

畀面勳章

係星國,七歲前免費

大宅

回覆 番茄炒蛋 的帖子

叫佢行個D 大架閘口, 佢自己"O都" 跟住可以行過去. 唔洗行個個轉轉轉 就無問題.

大宅

無錯. 你再講多兩句佢就同你講咁你自己湊返. 通常出到呢句我地兩公婆都只好收聲

複式洋房

Mtr 唔係度高既咩? 我搭西鐵係有隻長頸鹿比佢度高, 高過長頸鹿就要買飛 我女成日走埋去度

禁止訪問

公爵府

回覆:你地d 仔仔女女幾歲開始俾車錢架

一律三歲俾,巴士都係,巴士係唔佔座位先免費,我女多數佔位,除非訓咗爸爸抱住就唔拍,其實小童價都好平,阿女覺得自己有得拍咭好大個!

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

3歲
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

伯爵府

根規定,要俾嘅從來冇漏過。

水晶宮

BK Milk勳章

3歲

水晶宮

好媽媽勳章

MTR 3歲, 巴士4歲, 小巴歲幾
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

3歲,佢有得do好開心

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:阿仔剛满3歲. 坐小巴都仲係坐大人大髀. 無

阿仔剛满3歲. 坐小巴都仲係坐大人大髀. 無占位. 所以一直都無幇佢開兒童百逹通. 坐小巴都係無俾錢. 但坐mtr ...
mtr一定3歲,買隻錶可以帶又可以用,巴士就4歲先比車資,小巴寫明3歲及過一米

子爵府

引用:一律三歲俾,巴士都係,巴士係唔佔座位先免

原帖由 feifei_baby 於 15-02-26 發表
一律三歲俾,巴士都係,巴士係唔佔座位先免費,我女多數佔位,除非訓咗爸爸抱住就唔拍,其實小童價都好平, ...
巴士係4歲

男爵府

好媽媽勳章

3歲,生日果日送左張八達通做禮物!!

公爵府

引用:Quote:原帖由 feifei_baby 於 15-02-26 發

原帖由 傻太 於 15-02-26 發表
巴士係4歲
附例好似有講明不佔座位,我多年前搭車悶,無聊睇過貼喺巴士嘅附例,唔知有冇update!

首頁

尾頁

跳至