跳至

首頁
12345...47

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好意思!!!!!!!唔記得問幾時知分班結果

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-20 01:41 發表
hinhei
你係咪11am帶你小朋友考分班試
我見有個好得意既小女孩好似你女女

另外想問下學校可以有公仔既包書膠嗎?

係有一個好百厭的物體係度周圍走........係接放學個時比老師係咪話個個就係我哋囉~~

我係十一點!!
咁你係推住BB車我個女同你個BB女玩個個???

我大仔入學個年係話唔比包書, 因為要環保播........

[ 本文章最後由 hinhei 於 08-7-20 13:35 編輯 ]

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-20 01:44 發表
唔好意思!!!!!!!唔記得問幾時知分班結果

八月前會寄信比你, 若果八月中仲未收到信就打返去問!!

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/20/08 13:32 發表

係有一個好百厭的物體係度周圍走........係接放學個時比老師係咪話個個就係我哋囉~~

我係十一點!!
咁你係推住BB車我個女同你個BB女玩個個???

我大仔入學個年係話唔比包書, 因為要環保播........ ...

係呀!!!你係咪見到我眼甘甘望住你女女呀?
我琴日遲左起身.趕唔切噤$.出去噤完返黎都聽唔到老師講咩!
school個度我唔係好識塔車,又小的士,到我截到後,因d書太重關係
架車仔反左.我攬住細女爬左係街度

大宅

Hi, hinhei,
My daughter 4F too.

quote]原文章由 hinhei 於 08-7-20 01:27 發表

My son 4F [/quote]
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

男爵府

HI, 我個女今年升2B, 請問你哋有冇仔仔女女同我哋一班呀?

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-20 15:17 發表

係呀!!!你係咪見到我眼甘甘望住你女女呀?
我琴日遲左起身.趕唔切噤$.出去噤完返黎都聽唔到老師講咩!
school個度我唔係好識塔車,又小的士,到我截到後,因d書太重關係
架車仔反左.我攬住細女爬左係街度 ...

我只記得你BB個樣咋!!!!! She is so cute !!

我以為你住附近所以推車仔咋......我個女都係得歲幾, 九月先兩歲, 我都唔敢推車仔, 所以成日攬住袋書去跟佢都好辛苦...

你住邊架?? 你有無報小一預備班???

你幅大頭相咁迷你.......我望下好似個位孖邊妹, 跟住又記得有個BB女, 所以估係你囉!!

男爵府

原文章由 claudiamother 於 08-7-20 20:52 發表
Hi, hinhei,
My daughter 4F too.

quote]原文章由 hinhei 於 08-7-20 01:27 發表

My son 4F
[/quote]

OO.......開學睇下咩學號先!! 大家在對一對!! 再報料.....你知小朋友最叻講人哋D唔好嘢架啦!! 自己個D就收晒入櫃桶!!

男爵府

會員

08年9月

一年級
hinhei
judykingma
drizzle

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級

四年級
hinhei (4F)
claudiamother (4F)
亞力士 (4E)

五年級

六年級

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/20/08 13:33 發表

八月前會寄信比你, 若果八月中仲未收到信就打返去問!!

張相成日都話過大.我想換張大頭近照都唔得
本身住聯和墟.兩個禮拜前搬入清河.係呢你住邊??
我個女上次in小學連dog都唔識串,我好驚要入輔導班!
你女女似你一樣好高大,以為距有3.4歲添!

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-21 02:37 發表

張相成日都話過大.我想換張大頭近照都唔得
本身住聯和墟.兩個禮拜前搬入清河.係呢你住邊??
我個女上次in小學連dog都唔識串,我好驚要入輔導班!
你女女似你一樣好高大,以為距有3.4歲添! ...

我住嘉盛,我望到你哋條邨架!!

所以我要講佢九月先兩歲囉!!!暫時無人估到佢咁細架。。。

大宅

我想請教下大家, 你地d囝囡是讀邊間幼稚園呢?

水晶宮

原文章由 suet_lts 於 7/23/08 12:58 發表
我想請教下大家, 你地d囝囡是讀邊間幼稚園呢?

我女讀鄰舍輔導會粉嶺幼兒園(帝庭軒)

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/21/08 17:41 發表

我住嘉盛,我望到你哋條邨架!!

所以我要講佢九月先兩歲囉!!!暫時無人估到佢咁細架。。。

你女女報個間幼稚園係咪有兩歲全日班.有無校車.係咪出年入讀而家要報名.學費幾 ???唔好意思,太多問題,因為大女讀個間無校車'帶距返學好辛苦.我而家都係同學mammy帶埋距返學!!

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-23 13:18 發表

你女女報個間幼稚園係咪有兩歲全日班.有無校車.係咪出年入讀而家要報名.學費幾 ???唔好意思,太多問題,因為大女讀個間無校車'帶距返學好辛苦.我而家都係同學mammy帶埋距返學!! ...

我仔讀個間就有兩歲班,有保母車!!
不過勁full, 好難有位!!

我個女等年尾報幼稚園, 下年三歲開學!! 有校車!!

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/23/08 16:59 發表

我仔讀個間就有兩歲班,有保母車!!
不過勁full, 好難有位!!

我個女等年尾報幼稚園, 下年三歲開學!! 有校車!!

你亞仔讀邊間?同女女個間吾同咩!!!!mouth:

男爵府

仔讀嘉福, 係幼兒園!!

女未報.........不過應該會報保良局

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/23/08 22:01 發表
仔讀嘉福, 係幼兒園!!

女未報.........不過應該會報保良局

我就係想報幼兒園.我今曰去報大女個間.老師都問我點解口甘遠都返去讀,留下又無全曰班.又無2歲班.真煩

男爵府

嘉福......都幾好!!

其他我唔知, 不過總括睇topic來講, 嘉福都算係咁!!

不過自己湊到, 最好自己湊返!!

因一返學.........病到嚇死你!! 嘉福D 環境唔係咁好!! 老師年年新款!!

不過佢哋好用心去改進各方面........

民房

升中派位

很不理想!上年最差只是第四志願一人,今年有人派第六志願!

首頁
12345...47

尾頁

跳至