在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:你就好啦!+就快走又擺明無嘢做。+相反我公

原帖由 qqc123 於 15-03-12 發表
你就好啦! 就快走又擺明無嘢做。
相反我公司就話遣散,但間中又放下消息出來有可能繼續做,難以形容現在 ...
你搵定工未?睇定報紙先

公爵府

回覆:倒數一星期離職,你們會在公司做咩好?

喂喂,仲好,散水餅慳返,咁對你

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ru_663th 發表於 15-3-10 12:44
係。佢地態度唔同了,似不是自己人咁。
我有些心淡,離開原來是下場這樣
我都想上下網,可惜比高層 ...
望到實?
有咩留返下個禮拜(同空氣)講啦

男爵府

咁咪仲好,可以做自己嘢,乜都唔駛做就有工資領。

男爵府

回覆:倒數一星期離職,你們會在公司做咩好?

我臨走都做足本分。最後幾日都有同事同我講真心話。算系happy end 。不過她地問我去邊做,我無講真話。只系話抖下先。其實我一早搵到第二份。人工仲多過之前。五天工作,又近屋企。所以自己好滿意。

vickycheung36    發表於 15-3-20 10:49
wcpcelia    發表於 15-3-17 08:58

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:倒數一星期離職,你們會在公司做咩好

倒數第4日,呢兩日hea住工作,下星期last day,係呢?我坐上自己東西及用品都未執走你們最後果日會唔會返工遲dd返而且你果日全日會做d乜?

珍珠宮

引用:我臨走都做足本分。最後幾日都有同事同我講

原帖由 karykoo 於 15-03-12 發表
我臨走都做足本分。最後幾日都有同事同我講真心話。算系happy end 。不過她地問我去邊做,我無講真話。只系 ...
我同意。人家問。我都是說休息下,我都是搵到先走。但地點會比現在遠

wcpcelia    發表於 15-3-17 08:58

珍珠宮

今日last day,你們會唔會請同事食下午茶?
我心情有些怪怪地,唔捨得現在,但唔走,冇乜前途,人事及工作方面。。。。

複式洋房

好睇你同D同事關係, 如果關係只是一般, 咁LAST DAY 都不用請了.

別墅

呢個星期三會去interview,若果成功~請同事食西餅算了~自己team 應該有嘢送畀我~

so many MX  

珍珠宮

德明 發表於 15-3-16 21:32
呢個星期三會去interview,若果成功~請同事食西餅算了~自己team 應該有嘢送畀我~

...
祝你成功先

珍珠宮

今日last day,估不到是有8成同事們請我去酒樓食lunch,
下午佢地說唔洗我浪費請客

伯爵府

引用:返多1星期 last day,轉下新環境工作。現在

原帖由 ru_663th 於 15-03-10 發表
返多1星期 last day,轉下新環境工作。
現在公司,我工作量已沒有,交埋比新人做,日日回公司呆坐,filing, ...
做咩都得啦
唔法理人感受wor

別墅

引用:今日last day,估不到是有8成同事們請我去酒

原帖由 ru_663th 於 15-03-17 發表
今日last day,估不到是有8成同事們請我去酒樓食lunch,
下午佢地說唔洗我浪費請客 ...

so many MX  

珊瑚宮

回覆:ru_663th 的帖子

呢個post 7日前,今日last day?

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ru_663th 發表於 15-3-17 00:09
下午佢地說唔洗我浪費請客 ...

咁咪好咯

複式洋房

我仲有4日,米上baby kingdom,搵下pn, 公司都好free, d 同事都正常,唔熱情都唔冷淡! 數手指,哈哈

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我仲有5日,但今日都仲做到甩轆,因為新人超唔掂,我唯有幫手。黎緊幾日會上網搵下工,打下resume, 寄下求職信咁囉。

珍珠宮

我係好媽媽 發表於 15-3-19 01:00
我仲有5日,但今日都仲做到甩轆,因為新人超唔掂,我唯有幫手。黎緊幾日會上網搵下工,打下resume, 寄下求 ...
你好負責的人有時我都是...叫得新人, 自己做埋....
你已有新工? 祝你成功

珍珠宮

Chocohsu 發表於 15-3-17 14:58
我仲有4日,米上baby kingdom,搵下pn, 公司都好free, d 同事都正常,唔熱情都唔冷淡! 數手指,哈哈

...
咁好同事? 上下baby kingdom

首頁

尾頁

跳至