網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 wml527 於 15-03-23 發表rmb

原帖由 anna_my_baby 於 15-03-23 發表
你覺得抵嗎?
我剛買canon3合1,上淘寶比較過(約1800人仔),香港平好多的(約1400hkd)。
連一個外連供墨…… 比香港優惠吧。 主要是個外置墨才買的。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 anna_my_baby 於 15-03-23 發

原帖由 wml527 於 15-03-24 發表
連一個外連供墨…… 比香港優惠吧。 主要是個外置墨才買的。
香港都有原廠同打針墨供應,我買原廠加大都係百幾,用咗成年都未用完,你隻外置墨係唔駛額外再買墨?咁就好抵喎

大宅

回覆:辛苦我c6...淘寶的收獲

深水埗有間買代墨都好平, 仲有埋送貨

公爵府

wml527 發表於 15-3-24 18:10
連埋外連供墨盒,覺得優惠過香港買
我都係淘寶買墨水自己加墨 , 你應該淨係買外置墨盒同墨水 , 幾十蚊就夠 , 不過既然買左 , 唔好諗咁多 , 用得開心

伯爵府

咁唔爭在問埋,呢部機淘寶有墨買嗎?會平過hk嗎?

公爵府

ANN222 發表於 15-3-24 19:22
咁唔爭在問埋,呢部機淘寶有墨買嗎?會平過hk嗎?
買墨水自己用針筒打落去 , 勁平 , HP 機記得如果長期唔用 , 都要隔個零兩個禮拜印一兩張野出黎 , 免得塞墨頭
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a220o.1000855.w4023-9434799856.15.90PwRX&id=13837243067

大宅

引用:Quote:原帖由 wml527 於 15-03-24 發表連一

原帖由 ^曾小姐^ 於 15-03-24 發表
香港都有原廠同打針墨供應,我買原廠加大都係百幾,用咗成年都未用完,你隻外置墨係唔駛額外再買墨?咁就好抵喎 ...
都要買墨的。唔緊要吧,學jm話齋,用得開心就算了

大宅

引用:Quote:wml527 發表於 15-3-24 18:10 連埋外

原帖由 MiuMiuLi 於 15-03-24 發表
我都係淘寶買墨水自己加墨 , 你應該淨係買外置墨盒同墨水 , 幾十蚊就夠 , 不過既然買左 , 唔好諗咁多 , 用 ...
謝謝jm的分享

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Jm妹,唔好激樓主啦,原先佢諗住好抵,所以分享,點知你一拳,我一拳,鍋到應一應,實情淘寶買嘅正貨,分分鐘連運費,滙率,貴過香港更可況依家係正貨,A貨都唔知

買嘢最唔開心就係買貴左,dum心口,至緊要樓主enjoy

男爵府

既然買左,就用得開心

願望石    發表於 15-3-25 00:27

伯爵府

引用:Quote:ANN222 發表於 15-3-24 19:22 咁唔爭

買墨水自己用針筒打落去 , 勁平 , HP 機記得如果長期唔用 , 都要隔個零兩個禮拜印一兩張野出黎 , 免得塞墨 ...
唔該晒你呀,我唔識,是否exactly買條link既墨水就得?如果日後佢下架,有冇話search乜字眼既墨水?

大宅

引用:Quote:ANN222 發表於 15-3-24 19:22 咁唔爭

買墨水自己用針筒打落去 , 勁平 , HP 機記得如果長期唔用 , 都要隔個零兩個禮拜印一兩張野出黎 , 免得塞墨 ...
用咩針筒?邊到可買?

大宅

藥房

大宅

塞左咁點搞?我果部就係咁,掉左佢又好似好唔環保。。。

公爵府

ANN222 發表於 15-3-24 22:43
唔該晒你呀,我唔識,是否exactly買條link既墨水就得?如果日後佢下架,有冇話search乜字眼既墨水?

...
唔一定要買我條 link 果隻 , 只係有條 link 睇下會易明 D , 我買果陣都搵 "hp 墨水" , 然後亂咁撞再睇下 D 評價黎買 , 就買左上面條 link 果隻

公爵府

ypek 發表於 15-3-24 22:57
塞左咁點搞?我果部就係咁,掉左佢又好似好唔環保。。。
攞個墨盒出黎 , 墨頭向下 , 浸落熱水度半個鐘 , 大既浸到墨盒三分二高度左右 , 抺乾淨佢再放落機試下 , 不過唔一定得 , 只係盡下人事睇下救唔救得返

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

MiuMiuLi 發表於 15-3-24 23:20
唔一定要買我條 link 果隻 , 只係有條 link 睇下會易明 D , 我買果陣都搵 "hp 墨水" , 然後亂咁撞再睇下 D ...

我用BROTHER PRINTER, 咁買4色墨水自己FILL 又用唔用得到?

公爵府

tinaleung 發表於 15-3-24 23:29
我用BROTHER PRINTER, 咁買4色墨水自己FILL 又用唔用得到?
我淨係用過 HP 機 , brother 唔知得唔得 , 不過淘寶都見有 brother 既 refill 墨水賣 , 我估都得掛

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:ypek 發表於 15-3-24 22:57 塞左咁點

攞個墨盒出黎 , 墨頭向下 , 浸落熱水度半個鐘 , 大既浸到墨盒三分二高度左右 , 抺乾淨佢再放落機試下 , 不 ...
岩岩先掉完一個墨盒諗住用代用墨算用hp機真係慢慢長路

公爵府

HEI` 發表於 15-3-24 23:47
岩岩先掉完一個墨盒諗住用代用墨算用hp機真係慢慢長路
其實乜野機既原裝墨都係貴 , 我地屋企用又唔洗印得靚一靚出黎見客 , 用 D 代用墨就算
我上一部 HP 好似用左兩年左右 , 自己用針打墨水 , 打左大既兩三次定四次墨 , 印野出黎開始有 D 花花地 , 買左一套原裝墨再黎過 , 之後部機應該老化 , 印野果陣好嘈所以換左佢 , 買左部最平既二百幾蚊 , 其實同原裝墨比 , 用幾次代用墨已經賺左

首頁

尾頁

跳至